Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komp za 1000 zł

DarkSavior20

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Taki oto zestawik:
http://www.morele.ne...ory/info/FXUhc/

Poszła mi matryca w laptopie i na szybko potrzebuje coś żeby było tak poprostu

i tu pojawia sie moje pytanie: czy na tym czyms dam rade zagrac w LOLa na low 100 fps ?
Na moim lapku karta graf zintegrowana
2gb ram i intel core 2 duo 2.2 dalo ale czy tutaj da rade ?

Dobra jak cos ten zestaw jest z dzialu komputery a tutaj pytam sie jak bedzie z lolem
Opublikowano

Pójdzie raczej, ale polecam grać na zalokowanych 60 FPS'ach. Przy każdym sprzęcie 60 fps spisuje się najlepiej - stabilne i w zupełności wystarczające. 

Opublikowano

nie potrzebujesz 100 fpsów. Większość monitorów ma częstotliwość 60Hz
Ludzkie oko w grach po około 45 fpsów nie zauważa różnicy.
Wrzuć do zestawu jakąś tanią kartę graficzną z 512/1024 ramu, kosztem zasilacza i pamięci (weź gorszą, przy tej konfiguracji 1333 a 1600 to żadna różnica) i styknie

Opublikowano

Kluczowa rada - jak szukasz kompa idz do działu komputery, nie pytaj o nic tej dzieciarni z lola, bo polecą ci kompa wartego tyle co paczka fajek i będą mówić że pójdzie super.

Opublikowano

Ludzkie oko w grach po około 45 fpsów nie zauważa różnicy.

Większej bzdury nie słyszałem, no chyba że taką, że ludzkie oko widzi max. 30 klatek na sekundę.

Najlepiej napisz do działu komputerów, tam ewentualnie Ci podmienią parę podzespołów albo wymienią na lepsze.

343731479829004887779.png

Opublikowano

@MPCTaylor to prawda.. liczba się wacha od około 40 do 50. Reszta to efekt placebo. Myślisz, że dlaczego standardową częstotliwością odświeżania jest 60Hz? 

Fragment wikipedii (może nie jest to wiarygodne źródło według niektórych, ale przynajmniej czymś argumentuję swoje słowa
Oko złożone jest również o wiele bardziej wrażliwe na błyski – jeszcze przy częstotliwości 265 błysków na sekundę, podczas gdy oko ludzkie nie rejestruje już błysków powyżej 45–53 na sekundę, dlatego postrzegamy np. światło świetlówki jako ciągłe, chociaż pulsuje ono z częstotliwością 100 lub 120 błysków na sekundę. Obraz w oku złożonym musi więc być niezwykle migotliwy, dzięki czemu jest ono niezwykle wrażliwe na ruch.

Opublikowano

Zestaw jest dobry. Nie masz na czym ciąć. Chyba, że kupisz używany zasilacz ·Chieftec 450W za 50zł i do tego kartę graficzną pokroju chociażby 9600GT za 80-100zł. Wtedy lol na pewno pójdzie nawet na wysokich.

Nie musisz nic dokupować. Zestaw jest kompletny i złożony dobrze.

~Zaufana osoba - Dział Komputery

Opublikowano

Tak, będzie ok, pograsz w większość gier jak ją dokupisz.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...