Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odzyskanie konta

SamineX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem konto unranked na WEST.

Wiem, że gdy ktoś zna jego podstawowe informacje to może je odzyskać. Ale to jest bezkarne ?

Czy gdy ktoś odzyska konto to mu go nie zbanują za sprzedanie ?

Tak pytam bo kupiłem i wolę mieć pewność co mnie czeka :)

Nikt nie będzie spał spokojnie

Opublikowano

Nie zbanują mu, bo on może napisać że mu po prostu ukradli konto.

A policja mogła by mi pomóc ? Czy nie będzie się zajmowała takimi rzeczami ? :D

Opublikowano

A policja mogła by mi pomóc ? Czy nie będzie się zajmowała takimi rzeczami ? :D

ymh, nie wątpię, że policja ma czas zajmować się takimi sprawami. szczególnie, że według Rito nie można sprzedawać kont, więc konto, które założyła dana osoba na zawsze należy do tej osoby. 

ogółem jaki jest sens kupować konto 30 lvl unranked? x.x 

Opublikowano

ymh, nie wątpię, że policja ma czas zajmować się takimi sprawami. szczególnie, że według Rito nie można sprzedawać kont, więc konto, które założyła dana osoba na zawsze należy do tej osoby. 

ogółem jaki jest sens kupować konto 30 lvl unranked? x.x 

Można powiedzieć, że ekspienie jest nudne i nie dla mnie :>

A takie jeszcze jedno pytanie :) To te osoby które kupiły konto i tak zostali oszukane nie próbują tego odzyskać ?

Opublikowano

Można powiedzieć, że ekspienie jest nudne i nie dla mnie :>

A takie jeszcze jedno pytanie :) To te osoby które kupiły konto i tak zostali oszukane nie próbują tego odzyskać ?

Nie masz praw do odzyskania kupionego konta. Jest to konto zrobione przez inną osobę, a Rito nie toleruje sprzedaży kont. Więc grasz w totolotka wierząc iż człowiek, który sprzedał konto nie będzie próbował Cię oszukać i go odzyskać. 

Opublikowano

Powiedzmy, że na przykład typek XXX piszę do supportu, że nie może się zalogować na konto (ponieważ poprzedni właściciel je odzyskał, ale on o tym nie wie). CO RIOT odpisuje ?  NIC ? Chroni się swoją polityką prywatności ? Pytam się bo mnie ten temat interesuje ;)

Opublikowano

@SamineX

Jak może nie wiedzieć? Przypomnienie hasła to złe sformułowanie, bo to jest zmiana hasła. Więc jak osoba zakładająca zmieni to osoba kupująca nie ma dostępu. Tak Riot broni się tym, tak napisali i tak jest. Wydaje mi się że policja może jedynie zająć się sprawą o oszustwo i ukarać osobę sprzedającą konto ale czy konto odzyskasz, kto wie?

wCAZfSW.png

Opublikowano

Powiedzmy, że na przykład typek XXX piszę do supportu, że nie może się zalogować na konto (ponieważ poprzedni właściciel je odzyskał, ale on o tym nie wie). CO RIOT odpisuje ?  NIC ? Chroni się swoją polityką prywatności ? Pytam się bo mnie ten temat interesuje ;)

Riot odpisuje, że w przypadku skradzenia konta musisz podać takie i takie dane, których zapewne nie znasz (z jakigo ip logowania, kiedy założone, pierwsze  kupienie rp itditditd). 

Jeśli zaś napiszesz, że nie możesz zalogować się na to konto i je kupiłeś - odpiszą Ci, że tego nie popierają i nie są Ci w stanie pomóc.

A policja takimi sprawami się nie zajmie. :s 

Opublikowano

Nie ma szans na odzyskanie nie swojego konta

Jedynie możesz pójść full cebula mode i zbanowac konto jak odzyska pisząc że to konti było sprzedane

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...