Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z FPS-ami!

ave1pdg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, po wymianie karty graficznej z  geforce 6800gs na HIS Radeon HD5770, nie odczuwam praktycznie różnicy w grafice. Gram praktycznie na najnizszych detalach, a na 16 graczy spadają klatki niekiedy do 40fps. a na 32 graczy to jest czasem nawet pokaz slajdów. Jak to jest możliwe? Dodam jeszcze ze sterowniki do karty graficznej zainstalowałem z orginalnej płyty ze sterownikami i po instalacji, żadne  gry mi nie działały, czarny obraz i wywalało do pulpitu. Odinstalowałem i zainstalowalem bezpośrednio ze strony producenta amd, i dopiero te ze strony AMD mi działają, ale nie odczuwam zadnej roznicy w grafice, podkręcałem ją nawet, lecz bez skutku. Dodam ze miedzy miedzy przestarzałym geforce ktorego mialem a tym nowym radeonem dzielą miliony lat świetlnych a w grze 0 różnicy? o co chodzi? i co z tymi sterownikami czemu nie dzialaja z oryginalnej płyty?

win7 64bity, professional
dysk WD500gb
Phenom II x4
4GB ram ddr3
ASrock 960gm-vgs3 fx
Chieftec 700w

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...