Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co i jak ? (Drążek)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Niedawno zakupiłem drążek do podciągania się. Wyrabiam narazie jakieś 10 podciagniac. Jak to poprawic? Slyszalem tez o Nachwycie i podchwycie ja stosuje podchwyt z tego co sie orientuje, to latwiejsze. Jak poprawic wyniki na Nachwycie? Podciagajac sie podchwytem boli mnie brzuch, dokladnie miesnie pod zebrami. To normalne? Nigdy tak nie mialem przy podciaganiu.

61093c6efb.png

Opublikowano

podciaganie nachwytem angazuje w wiekszej czesci plecy anizeli bicepsy, podciaganie podchytem bardziej biceps. Najlepiej by bylo jakbys zminial np. w pon nachwytem w srode podchwytem. Efekt napewno przyjdzie :)

Opublikowano

No to lipa, bo drążki rozporowe są fatalne. Co do samego podchwytu to jak kolega wyżej napisał bardziej pracuje biceps, a nachwytem - plecy. Ponadto ja proponowałbym drążek robić jako ćwiczenia rozgrzewające na samym początku.

805491408806070489277.png

Opublikowano

No to lipa, bo drążki rozporowe są fatalne. Co do samego podchwytu to jak kolega wyżej napisał bardziej pracuje biceps, a nachwytem - plecy. Ponadto ja proponowałbym drążek robić jako ćwiczenia rozgrzewające na samym początku.

To nie jest drazek rozporowy, obczaj Spoiler.

61093c6efb.png

Opublikowano

Jak nie chcesz machać sztangą jak debil i psuć stawów to zainteresuj się kalisteniką a poprawisz ogólną formę.

Od kiedy sztanga niszczy stawy? Może jak się nie ma oleju w głowie to można się popsuć, ale nawet zwykły człowiek który nie ma pojęcia o siłowni nie zepsuje sobie stawów o ile nie jest totalnym idiotą z wieloma chorobami psychicznymi i wenerycznymi 

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Od kiedy sztanga niszczy stawy? Może jak się nie ma oleju w głowie to można się popsuć, ale nawet zwykły człowiek który nie ma pojęcia o siłowni nie zepsuje sobie stawów o ile nie jest totalnym idiotą z wieloma chorobami psychicznymi i wenerycznymi 

Troche sie niszcza , szczegolnie jak bierzesz wiecej niz normalnie dasz rade ( a przewaznie tak jest )

61093c6efb.png

Opublikowano

Podziel te 10 powtórzeń na powiedzmy 4 serie np 7/6/6/8 przerwy od 90sec do 180 secs, polecam osobiscie. Staraj się progresować w seriach co trening. Z własnych doświadczeń nie polecam też robić tych samych ćwiczeń codziennie chociaż 1 dzień przerwy. Polecałbym ci dodać też jakieś pompki zwykłe + wąski rozstaw rąk (nie iwme jak to się fachowo nazywa looknij jakieś forum kalisteniczne).

CO DO NISCZENIA STAWÓW, WYSTARCZY UWAŻAĆ NA TECHNIKE.

JEŚLI JEDNAK PRZEKONASZ SIĘ DO ĆWICZENIA Z ŻELASTWEM TO NIE POLECAM PODCIĄGANIA JAKO PIERWSZE ĆWICZENIE NA PLECY.

Opublikowano

Narazie robie co 2 dni: Brzuszki, Przysiady, Pompki i Podciagniecia.

Co do tematu, mialem pare lat temu zlamana reke w lokciu i nie moge do konca znigac reki ... czy to problem? Narazie troche mnie irytuje bo nie moge sie dociagnac do konca bo blokuje mi reke ten wlasnie lokiec.

Podziel te 10 powtórzeń na powiedzmy 4 serie np 7/6/6/8 przerwy od 90sec do 180 secs, polecam osobiscie. Staraj się progresować w seriach co trening. Z własnych doświadczeń nie polecam też robić tych samych ćwiczeń codziennie chociaż 1 dzień przerwy. Polecałbym ci dodać też jakieś pompki zwykłe + wąski rozstaw rąk (nie iwme jak to się fachowo nazywa looknij jakieś forum kalisteniczne).

CO DO NISCZENIA STAWÓW, WYSTARCZY UWAŻAĆ NA TECHNIKE.
JEŚLI JEDNAK PRZEKONASZ SIĘ DO ĆWICZENIA Z ŻELASTWEM TO NIE POLECAM PODCIĄGANIA JAKO PIERWSZE ĆWICZENIE NA PLECY.

Jesli chodzi o silownie, to chodzilem juz. Problem w tym ze lezy ona kawalek odemnie i nie zawsze byla chec zeby tam zajrzec. 

61093c6efb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...