Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła Wojskowa/Wojsko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chodze do technikum ekonomicznego, ale jakoś siebie tutaj nie widze. Myśle na zmianą szkoły na wojskową ponieważ ciągnie mnie tam od daawna. 

Jednak zastanawia mnie jedna rzecz, co taki wojskowy robi, gdy nie ma wojny? Jak zarabia na życie?  Ciągle ma jakieś ćwiczenia czy jak to wygląda?

Opublikowano

Z perspektywy zawodowego żołnierza wygląda to tak że jesteś w szkółce dajmy " podoficerskiej " i polega to na wielu godzinach zajęć fizycznych, jak wiadomo będziesz po szkolę wojskowej czyli nie startujesz od stopnia szeregowego tylko wyższego. Jesteś podporządkowany wtedy wyższym stopniom od siebie w danej szkole.

Taki żołnierz zawodowy podpisuje kontrakt na kilka lat w którym zgadza się na wszelkiego rodzaju wyjazdy w celach pokojowych jak np polska w Iraku itp.

Obecnie nie wiem jak teraz ale kiedyś przysługiwało mieszkanie i dodatek rozłąkowy jak się ma żonę i dzieci.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...