Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki fps

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z potwornymi spadkami fps. Z góry przepraszam za ten temat w dziale wot, ale na obrone dodam że wot będzie tu przykładem na którym wytłumaczę, chociaż mam tak też np. w LoL-u.

A więc mam średnio 30-50 fps na medium high ( jeśli zmieniam na low, jest podobnie ) Niby gra jest płynna i w ogóle, ale często zdarzają się okrutne spadki do zera i przez ok. 2 sekundy co jakiś czas jestem wyłączony z gry najczęściej przy wykryciu, wybuchu czołgu itd. a czasem nawet i to nie potrzebne tylko samo z siebie. Nie mam pojęcia czym spowodowane, zastanawiałem się na hdd ale nie mam pewności.

Specyfikacja:

AMD Phenom x4 9750 2.5GHz

4GB Ram

GeForce GTX 260 ( temp. maks 50' )

Gigabyte Ga m57sli s4

Silentium pc Deus g1 bronze 500W

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Witam, mam problem z potwornymi spadkami fps. Z góry przepraszam za ten temat w dziale wot, ale na obrone dodam że wot będzie tu przykładem na którym wytłumaczę, chociaż mam tak też np. w LoL-u.

A więc mam średnio 30-50 fps na medium high ( jeśli zmieniam na low, jest podobnie ) Niby gra jest płynna i w ogóle, ale często zdarzają się okrutne spadki do zera i przez ok. 2 sekundy co jakiś czas jestem wyłączony z gry najczęściej przy wykryciu, wybuchu czołgu itd. a czasem nawet i to nie potrzebne tylko samo z siebie. Nie mam pojęcia czym spowodowane, zastanawiałem się na hdd ale nie mam pewności.

Specyfikacja:

AMD Phenom x4 9750 2.5GHz

4GB Ram

GeForce GTX 260 ( temp. maks 50' )

Gigabyte Ga m57sli s4

Silentium pc Deus g1 bronze 500W

Zasięgnij po pomoc w dziale komputery, tam doradzą Ci co możesz zrobić:

http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/
Opublikowano

@Juri. czy ty masz pojęcie ile ta gra ciągnie ramu? Chyba nie skoro dla cb 4GB to za mało -.- 

@topic. zmień na nizsze ustawienie, wyłącz AA, i najważniejsze zmniejsz ustawienia efektów specjalnych, i zobacz czy coś się poprawi. Najprawdopodobniej wina grafy- miałem kompa z gts450 +jakiś AMD 2x 2,5GHz, 3Gb ramu i jakoś na minimalnych sobie grałem :D Teraz na kompie dużo lepszym, jakos kolorowo nie jest. Ustawienia maksymalne a czołgi ledwo na stałych 40-50 fps jadą, gdzie Crysis3/BF3/BF4 bez problemu na ultra przy około 100 stałych fps.

Opublikowano

@Juri. czy ty masz pojęcie ile ta gra ciągnie ramu? Chyba nie skoro dla cb 4GB to za mało -.-

@topic. zmień na nizsze ustawienie, wyłącz AA, i najważniejsze zmniejsz ustawienia efektów specjalnych, i zobacz czy coś się poprawi. Najprawdopodobniej wina grafy- miałem kompa z gts450 +jakiś AMD 2x 2,5GHz, 3Gb ramu i jakoś na minimalnych sobie grałem :D Teraz na kompie dużo lepszym, jakos kolorowo nie jest. Ustawienia maksymalne a czołgi ledwo na stałych 40-50 fps jadą, gdzie Crysis3/BF3/BF4 bez problemu na ultra przy około 100 stałych fps.

Widać różnicę w wydajności między 4 a 8GB.

Opublikowano

To nie wina braku ramu.

Miałem 4GB ramu, Q8300 i ge force 240 gts. Gra bez problemu działała na średnich z drobnymi korektami. 

Opublikowano

Mam efekty specjalne wszyskie off, więc myślę że to nie jest wina ustawień, poza tym przez większą część czasu utrzymuje się te solidne ~35 fps

@ btw to samo jest w lolu gdzie nie wymagany jest potwór, ustawienia średnie, fps w granicach 100, a i tak ten efekt występuje.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Miałem podobnie, wyczyściłem wiatrak, zmieniłęm pastę na procesorze i teraz śmiga aż miło.
Dawno czyściłeś ?
Skoro mówisz że na low i high jest to samo, to gpu odpada, logiczne.

6cluij.gif

Opublikowano

Też to miałem, oddałem laptopa do naprawy - okazało się, że był syf w wiatraku, miałem gwarancję więc dali mi nowy i wszytko pięknie śmiga.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...