Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

System rankingowy

IdleSolution

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, chcialem sie was zapytac jak dziala system rankingowy w tej grze. Podobno jest tu mmr, wiec ile mmr to high mmr, ile to low mmr? Ile sie dostaje mmr za wygrana? I slyszalem, ze ludzie robia smurfy zeby miec wiecej tych punktow, jak to dziala?

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Legenda
Opublikowano

Normal skill - 0-3000mmr

High - 3001-3799

Very High - 3800-x

Za wygraną jak grasz sam od 20/30pkt

Zespołowo 1-100pkt

Smurf? Wbijasz konto do 13poziomu postaciami, które mają duży hero damage oraz wpływ na grę np Zeus. Znajomy grając zeusem, tinkerem, ember spiritytem wbił 5.6k mmr, ale jak to smurf to wiadome, że spadł z czasem.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Oczywiście jeżeli chcesz wiedzieć jak liczony jest mmr to spróbuje Ci mniej więcej powiedzieć. Otóż na Twój mmr wpływają nie tylko wygrana/przegrana ale i: hero dmg o którym wspomnial @up, asysty, zgony, kille, złoto na minute, exp na minute, długość rozgrywki oraz (tutaj nie jestem pewny) chyba coś ala %trafień. I uwierz, jak masz 1k mmr to nie jest źle. Mam znajomego na steam co ma 48 mmr, xD

Legenda
Opublikowano

Oczywiście jeżeli chcesz wiedzieć jak liczony jest mmr to spróbuje Ci mniej więcej powiedzieć. Otóż na Twój mmr wpływają nie tylko wygrana/przegrana ale i: hero dmg o którym wspomnial @up, asysty, zgony, kille, złoto na minute, exp na minute, długość rozgrywki oraz (tutaj nie jestem pewny) chyba coś ala %trafień. I uwierz, jak masz 1k mmr to nie jest źle. Mam znajomego na steam co ma 48 mmr, xD

1k to dobrze? Człowieku na tym poziomie ludzie się tylko zabijają jakby był to deathmatch, farmią pierwszą minutę i kończą po godzinie z 20last hitami. Jest to strasznie słabo.

Opublikowano

1k to dobrze? Człowieku na tym poziomie ludzie się tylko zabijają jakby był to deathmatch, farmią pierwszą minutę i kończą po godzinie z 20last hitami. Jest to strasznie słabo.

Dla mnie cyfrowy licznik w grze nie jest wyznacznikiem skilla. Owszem, na tym poziomie trafiają się warzywa, ale trzeba wziąć pod uwagę fakt, że mimo niskiego mmr można mieć dobrą wiedzę teoretyczną, a ona sama mecza nie wygrywa. Ale jednak w wiekszości są to warzywa, które nie potrafią deny'ować :>

Legenda
Opublikowano

Wybacz, ale głupoty piszesz. W takim razie Ci co są w top200 to według Twego myślenia to też mogą być warzywa. Porównaj gry ludzi 6k mmr a 1k to zobaczysz, że cyfry to wyznacznik skilla, a ludzie mówią, że to nic nie znaczy wmawiają to sobie żeby czuć się lepiej.

Opublikowano

Cyfry nie są wyznacznikiem skilla. Idąc tym tokiem rozumowania popierasz tezę twierdzącą, że oceny w szkole to też wyznacznik wiedzy ucznia?

W sumie to ostatnie można odebrać jako obraza.

Opublikowano

ALE 1K TO JEST TOTALNY TRASH! Moje 2,5 zresztą też. To JEST wyznacznik skilla.

Jak się umie wygrywać, to się ma 4k, jak się nie umie, to siedzisz w swoim trashu.

graphic.png

Opublikowano

Podam tutaj znany z dota2.pl przykład. Pan Janusz wbił 13 lv (a nawet 6 z bugiem) na bonusie z kompendium i wbił 1000mmr. W międzyczasie spędził 1k godzin na pubach i innych prodotach i wrócił do rankedów. W tej chwili Pan Janusz ma 150 free meczów.

Opublikowano

Cyfry nie są wyznacznikiem skilla. Idąc tym tokiem rozumowania popierasz tezę twierdzącą, że oceny w szkole to też wyznacznik wiedzy ucznia?

W sumie to ostatnie można odebrać jako obraza.

Tak, oceny są wyznacznikiem wiedzy.

MMR w Docie, dywizja w LoLu, ranga w CS:GO, to wszystko świadczy o umiejętnościach gracza, bo każdy, kto zasługuje pnie się w górę w rankingu.

Opublikowano

Tak, oceny są wyznacznikiem wiedzy.

MMR w Docie, dywizja w LoLu, ranga w CS:GO, to wszystko świadczy o umiejętnościach gracza, bo każdy, kto zasługuje pnie się w górę w rankingu.

Jednoznacznie wychodzi na to że jak ktoś ściąga w szkole na przykład to jest o wiele lepszy, choć po dniu zapomni o tym?

Czy dywizja w lolu ma znaczenie, nie wiem czy pan mistrz miał typowe gry że trafiały się dzieciaczki po szkole chcące odreagować trollując innych, gdy wrogi team ma dobry układ cc i championów nawet super op championem nie wygrasz. Pewnie jako diamencik w gębie powinieneś znać takie przypadki lub byłeś po prostu smurfowany ;)

MMR nigdy nie działa prawidłowo, to jedynie system dobierania przeciwników na zasadzie ten ma tyle a ten tyle, pewnie mają podobny rodzaj gry i tyle.

Kochanie wróciłem :yay: 
Nie no, żartuje.

Chociaż...

Opublikowano

@Splinter Nie zgodze sie. Jezeli jestes dobry to uda ci sie wejsc wyzej, to tylko kwestia czasu kiedy. Wiadomo raz na jakis czas trafi sie troll ale jak np w lolu ktos siedzi w brazie przez 100 meczy i narzeka ze nie moze wyjsc przez teamy to cos tu jest nie tak... dobrym przykladem na potwierdzenie moich slow moga byc ludzie robiacy smurfy i z brazu do platyny wbijaja z ok. 5 przegranymi, wiec... oczywiscie wszystko mowilem o lolu bo na docie sie jeszcze nie znam, ale wszedzie jest tak samo, jestes lepszy wzbijeszsie wyzej, nie to nie

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...