Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HxD Born - 3 sezon

sebastosMC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypomniałem sobie teraz za co w dużym stopniu lubiłem to anime. Oczywiście za muzykę, która jest naprawdę klimatyczna i w dużym stopniu uprzyjemnia oglądanie.

Mam nadzieję, że III sezon będzie lepszy od II i nie będą robić kpin podczas poważniejszych scen akcji.

Opublikowano

Tak, zakładajcie oddzielne tematy do każdej innej nowości. Przecież na upartego dałoby się tworzyć 10 takich dziennie. Jak już chcecie wrzucać te newsy, które i tak większość ludzi ma z innych stron, to załóżcie jakiś temat zbiorczy. Coś w stylu "Nowy sezon anime już niedługo". :f

@armoro
A czego ty się spodziewasz po debilnej haremówce? xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Obejrzę tylko ze względu na to, że obejrzałem poprzednie części.

Obstawiam, że będzie tak:

• 97% - cycki
  • 2% - walka
  • 1% - fabuła

Z trailer'a najbardziej spodobało mi się spojrzenie Rias na początku 23 sekundy, no i jak Issei obrywa po twarzy (nie lubię gościa).

opht74wz.png

już lepszym tytułem jest Aki-Sora, przynajmniej można się czegoś nauczyć. 191021417939419987022.png

Popieram w 100%.

Opublikowano

A czego ty się spodziewasz po debilnej haremówce?  xD

I sezon był bardzo dobry (sceny nie powtarzalne w innych anime ecchi), więc nie przesadzaj. To jedna z lepszych komedii ecchi.. Widziałem ich wiele i części z nich prawie nie dało się oglądać bo postacie były tak irytujące.

To anime takie nie jest, ale II sezon został trochę zepsuty, a ostatnia walka to jakieś gówno. Postanowili ją kompletnie sparodiować.

Uważam, że w każdym anime z takiego rodzaju (ecchi+walki) powinien być czas na zabawne sceny, ale jednak klimat czy jakąś powagę podczas walk (lub innych poważniejszych scen) należy zachować.

Nigdy nie zrozumiem ludzi oglądających ten chłam, już lepszym tytułem jest Aki-Sora, przynajmniej można się czegoś nauczyć. 191021417939419987022.png

Aki-Sora? Przecież to nie jest zabawna komedia ecchi. To nawet nie jest seria TV.

Porównywanie takich anime jest absurdalne.

ktoś czeka na to anime oprócz napalonych 13 latków? xD

I tu się bardzo mylisz.  To anime jest przeznaczone dla licealistów, czyli dla starszej młodzieży. Widzę, że nie orientujesz się w tych kwestiach.

Obstawiam, że będzie tak:

• 97% - cycki
  • 2% - walka
  • 1% - fabuła

Jedynie Asia miała w miarę ładne piersi. Nie lubię tych skrajności czyli albo wielkie albo mikroskopijne.

no i jak Issei obrywa po twarzy (nie lubię gościa).

Przestałem go lubić dopiero przy końcu II sezonu, ale wcześniej również stawał się jak dla mnie chwilami irytujący. Jednak może w III sezonie taki nie będzie.

I sezon był bardzo dobry (walka z Feniksem również), a II mógł być nawet lepszy, ale został rozwalony przez idiotyczne sceny w nieodpowiednich momentach.

Niby tacy potężni wrogowie w tym II sezonie, a nawet nie pokazali dobrych walk z nimi tylko jakąś żenadę.

Opublikowano

Jedynie Asia miała w miarę ładne piersi. Nie lubię tych skrajności czyli albo wielkie albo mikroskopijne.

Xenovia także nie jest przesadzona z rozmiarem.

Niby tacy potężni wrogowie w tym II sezonie, a nawet nie pokazali dobrych walk z nimi tylko jakąś żenadę.

Wystarczy że znów będą chcieli zmniejszyć cycki Rias to Issei zrobi powtórkę walki z Valim.

tumblr_inline_ncflfaEKjT1rcateo.gif

Opublikowano

Xenovia także nie jest przesadzona z rozmiarem.

Jednak w porównaniu z Asią...

Zresztą Shidou Irina podobała mi się o wiele bardziej.

Wystarczy że znów będą chcieli zmniejszyć cycki Rias to Issei zrobi powtórkę walki z Valim.

Takimi scenami rozwalają cały klimat anime (może jednak komuś to się podoba).

Pamiętasz zapewne końcówkę I sezonu? Jak wtedy Issei musiał się postarać (doskonała taktyka), żeby Feniksa pokonać? Ledwo mu się to udało (praktycznie cudem). Dlatego to co zrobili pod koniec II sezonu było dnem do potęgi.

Zresztą nie tylko to bo pokonanie w parę sekund Kokabiela przez Vali było również idiotyczne.

Azazel również skończył się od razu jak się zaczął (wątpię, że coś ciekawego jeszcze z nim będzie).

Jedyne co to mam nadzieję na Ophis. Jak z nią zepsują sceny to już chyba nic nie będzie.

PS:

Chociaż jak przeczytałem właśnie cały jej wątek to ciekawie to nie wygląda.

Nie wiem jak to kiedyś zekranizują, ale widzę że nie ma najmniejszego sensu czegoś bardzo dobrego oczekiwać.

http://highschooldxd.xaa.pl/wiki/Ophis

Po kryzysie w Zaświatach, zamieszkuje w Rezydencji Hyoudou, jako maskotka całej grupy.

• W „Posłowiu” tomu dwunastego, autor zdradził, że dołączenie Ophis do grupy nie było zaplanowane, ale gdy zobaczył jej ilustrację, postanowił zrobić z niej maskotkę.
Opublikowano

Zgadzam się z Shrapner44 co do tych % .. a może w końcu coś zmienią :3 Trochę by to zepsuło DxD które jest najbardziej nastawione na ecchi ale z drugiej strony bym się bardzo cieszył bo już w połowie 2 sezonu zaczęło mi się to z lekka nudzić.. Czekam na anime - ecchi może być i zapewne będzie ale chciałbym  jeszcze bardziej rozbudowaną fabułę, więcej walk i trochę mniejsze cycki :D 

Opublikowano

Czy to literówka w poscie czy co? Kwiecień 2014? jest grudzień... i z tego co pamietam 3 sezon ma wyjść 10 marca 2015 roku.

Co do tego anime jest to moje pierwsze anime i jedyne to anime bardzo mi się podoba ;> może dla tego że jestem nowy w temacie.

kwwLI6C.png

Opublikowano

na 99% to literówka szczerze to też było moje 1 anime takie oficjalne liczę że dadzą jakąś ciekawa akcje ale oby było sporo tych cycków  lekkiego romansu a jak wam się te cycki nie podobają i tp to poco na to patrzycie to anime zostało stworzone dla cycków które są znakiem rozpoznawczym więc osobiście liczę że będą to pogłębiać :D

Opublikowano

Czy to literówka w poscie czy co? Kwiecień 2014? jest grudzień... i z tego co pamietam 3 sezon ma wyjść 10 marca 2015 roku.

Co do tego anime jest to moje pierwsze anime i jedyne to anime bardzo mi się podoba ;> może dla tego że jestem nowy w temacie.

Wybacz literówka . Miało być ->2015 ;) - poprawiłem

Kwiecień 2015 ;) nie wiem skąd masz takie info ale nie ma dokładnie podanego dnia .

Mnie się anime podobało . Więc czekam na sezon 3 . Jak ktoś nie lubi ecchi to po kiego łapie za takie tytuły ? Dlatego nie rozumiem kilku komentarzy... narzekających na ilość cycków w ecchi .

rmoiyq.png

Opublikowano

Najlepsze ecchi to nie jest, ale zdecydowanie jedno z najpopularniejszych. Poczekamy, zobaczymy co z tego będzie.

Osobiście czekam na jakieś oficjalne info co do 3-ciego sezonu.

Opublikowano

Co do daty : "Anime zadebiutuje w sezonie wiosennym tj. w kwietniu 2015. Trzeba stale odwiedzać anime24.pl :3 

Opublikowano

Trzeba stale odwiedzać anime24.pl :3 

Lepiej na tą stronę w ogóle nie wchodzić. Zobaczyłem jakie idiotyczne recenzje  tam są. Mądrzy ludzie tego nie pisali (chociażby idiotyczna krytyka SAO i FF13).

A samo anime i tak obejrzę dopiero w wersji bez cenzury. Jak dla mnie dziwaczne byłoby oglądanie ecchi z cenzurą.

Opublikowano

Trzeba stale odwiedzać anime24.pl :3 

Wolałbym wejść na mal'a, albo reddit'a niż na to.

Na reddit'cie pisze, że 4 kwietnia ma wyjśc HxD Born.

SEASON 3 ANNOUNCED!!! High school DxD BorN set for release on April 4th, 2015!!!

Opublikowano

Na pewno będę oglądał. Obecnie czytam novelke, ale brakuje mi muzyki i kreski. Mam nadzieje, że nie będzie 3 sezon oparty tylko na 2 tomach, tak jak poprzednie sezony. 

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...