Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SWTOR - P2W czy F2P?

GeenSuiker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

chciałbym się zapytać czy warto zagrać 

bo wszędzie piszą ze gra P2W a niektórzy mowią że wszystko można zdobyć jak sie zwyczajnie gra 

trzeba zakupić subskypcje żeby jakoś w to grać?

i sam sie zainteresowałem tą grą od rocka "stare gameplay"

xih3gEBG.png

Opublikowano

chciałbym się zapytać czy warto zagrać 

bo wszędzie piszą ze gra P2W a niektórzy mowią że wszystko można zdobyć jak sie zwyczajnie gra 

trzeba zakupić subskypcje żeby jakoś w to grać?

i sam sie zainteresowałem tą grą od rocka "stare gameplay"

Jeżeli lubisz SW to warto. P2W nie jest, bo nie możesz kupić rzeczy dających np. przewagę w PvP w itemshopie. Natomiast licz się z tym, że za zupełne darmo nie pograsz. Teraz wyszedł/wychodzi (jest early access) dodatek Shadow of Revan, który pozwala na rozwijanie postaci do lvla 60tego. Pierwszy dodatek, RotHC (50-55lvl) wliczony jest w cenę. Także jak dobijesz 50lvl i chcesz jeszcze to te 70zł (a do tego czasu pewnie mniej) na Revana musisz wyłożyć.

Jeżeli kupisz to konto automatycznie stanie się preffered - dotyczy to jakiegokolwiek zakupu. Możesz kupić SoR, Cartel Coinsy albo suba na 1 miesiąc. Jakie daje Ci to przywileje - poczytaj w tabeli na oficjalnej stronie. Z takich głównych to kilka dodatkowych slotów na postać, 350k Credit Cap (zamiast 200k), 2 crew skille zamiast jednego i parę pierdółek.

Generalnie poleciłbym zakup abo na 30dni, bo Cartel Coins po miesiącu dostaniesz jak każdy subskrybent (400-500, nie pamiętam dokładnie), a 30 dni bez ograniczeń na pewno się przyda. Do tego z tego co wiem to po tym czasie możesz dostać od kogoś inva do powrotu i wtedy dostaniesz parę unlocków dla konta preffered oraz 7 dni suba dodatkowo ;)

Co do zakupu unlocków za kasę w grze - na GTN (taki Auction House) większość unlocków z itemshopu jest dostępna za kredyty. Jednak zdarza się, że kosztują one więcej, niż limit konta preffered (350k). Zawsze możesz ugadać się ze znajomymi z gildii, że ktoś kupi unlocka i Ci prześle, a Ty mu oddasz w dwóch ratach - tak ludzie omijają limity. Pewnie sporą część kupisz za kredyty, ale to już sam zobaczysz jak pograsz.

Jeżeli natomiast 29zł/msc nie jest dla Ciebie problemem to polecam płacić suba, bo Cartel Coins (waluta premium) wpadnie Ci po każdym miesiącu dodatkowo, a grasz bez obaw. Jeżeli CC nie rozwalisz na głupoty to pewnie po jakimś czasie odblokujesz to co jest niezbędne do w miarę komfortowej gry. Unlocki jakie najbardziej Cię interesują to dodatkowe Quick Sloty, Crew Skill Slot (żeby mieć 3 i zarabiać na craftowaniu), Artifact Equipment Authorization (bez tego fioletowe itemy masz zablokowane, a na max. lvlu stanowią one podstawę do FP i Operacji) i czasowe przepustki na walki PvP i Flashpointy/Operacje.

Także pograj - do 50 lvlu powinieneś dać radę pograć jako tako, ew. opłac na 30 dni i skorzystaj z zaproszenia by zyskać darmowe unlocki (2-3 - kosmetyczne i Crew Skill), bądź kup cokolwiek i zostań Prefem. Jeżeli znasz do tego trochę angielski to questy fabularne Ci się spodobają, bo są na prawdę dobre jak na MMO ;) Ja osobiście pogrywam teraz jako pref, bo nie mam 10h dzienie na granie. Może jak nową postacią 50lvl dobiję to kupię Shadow of Revan. Chyba, że ArcheAge bardziej mnie porwie :P

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...