Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podłączenie głośników pod jacka

Syrians

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 5 głośników od kina domowego. Każdy glosnik jest podłączony do kina za pomocą dwóch kabelków, jeden ma kolor czarny jest przy każdym glosniku a drugi przy każdym glosniku inny, np zielony, niebieski fioletowy. Jedna kolumna ma np kabelki czarny i zielony, druga czarny i niebieski. Jest możliwość aby podlaczyc je pod zlacze Jack a następnie do komputera? Nie musza byc podlaczone wszystkie 5 głośników ale jeśli jest taka możliwość to ile max daloby rade podłączyć?

Opublikowano

Z tego co wiem najlepiej jest to robić przez wzmacniacz (to może być twoje kino domowe) podłączasz odpowiedni kabel do wieży, w której włączasz opcję AUX i gra. Jeśli masz starsze kino będziesz musiał użyć przejściówki z chinch na jacka.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Poczytałem troche w necie i wyczytałem ze musialbym podłączyć kino pod kompa i dopiero by działalo. Teraz pytanie jakie kable bym potrzebował zeby to wykonać, do jakich wyjść w kompie podłączać i do jakich w kinie. Chodzi mi o to, żeby uzyskać chociaż dzwięk na głośnikach od kina, ze np włącze cos na youtubie i bedzie leciało przez te głosniki. Jeszcze pytanie, czy takie połączenie daje dobrą jakość dzwięku?post-329400-0-63455000-1423403840_thumb.jpg

Opublikowano

Kolumny wtykasz w odpowiednie kolory we wzmacniaczu, czarny to - .

Do kompa podłączasz kablem jack-2xrca do AUX1 lub AUX2

Opublikowano

Skoro ten Jack ma 2 wejścia to w które wejścia w komputerze?

I teraz tak spojrzałem na ten kabel w necie i jak tą pojedynczą końcówkę podłączę pod AUX skoro to pojedyncze właśnie wygląda tak jakby w to miało być cos wlozone?

post-329400-0-97294600-1423592496.jpg

Opublikowano

I przez takie połączenie będę miał na głosnikach z dvd dzwieki z komputera? np muzykę z youtuba, jak bede film oglądał i resztę dzwieków? dobra jakosc dzwięku bedzie? taka sama jak bezpośrednio z dvd gdyby plyta byla wlozona?

Opublikowano

Ostatnie pytanie. To przy kinie wkładam wtyczkę w jedno z wejsc AUX, tak? i zostają mi dwa wolne czy gdzie je wpinam? jedno do kompa w wejscie od sluchawek to zielone, a drugie? :D czy drugie wolne zostaje i nie jest podłaczone nigdzie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...