Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gdzie znajdują się pliki gry?

forlan111

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zgrać znajomemu need for speeda world'a na pen drive, a  żeby nie musiał pobierać go od nowa gdyż ma słaby internet. Stąd moje pytanie gdzie zapisują się te wszystkie pliki .. w głównym folderze NFSW znalazłem tylko 13.5 MB to nie jest pełna gra tylko launcher z kilkoma plikami .. tak więc gdzie ? Czy ona wgl się gdzieś zapisuje ?

Pozdrawiam.

Opublikowano

Pliku gry są w ukrytym folderze, więc otwórz obojętnie jaki folder i na pasku pod adresem naciśnij:

Narzędzia - Opcje folderów - Zakładka "Widok" i naciśnij na "Pokaż ukryte foldery, plik i dyski".

Wtedy będziesz mógł przejść do ścieżki:

C:\ProgramData\Electronic Arts\Need For Speed World\

Skopiuj to, przenieś na pendrive, a u kolegi wklej to do tego samego folderu.

Ten sposób może nie zadziałać, nie każdemu działa.

Opublikowano

Chciałem zgrać znajomemu need for speeda world'a na pen drive, a  żeby nie musiał pobierać go od nowa gdyż ma słaby internet. Stąd moje pytanie gdzie zapisują się te wszystkie pliki .. w głównym folderze NFSW znalazłem tylko 13.5 MB to nie jest pełna gra tylko launcher z kilkoma plikami .. tak więc gdzie ? Czy ona wgl się gdzieś zapisuje ?

Pliki gry zapisują się tam - gdzie wybrałeś podczas instalacji.

Jeśli nic nie zmieniałeś - będą znajdowały się w folderze, do którego ścieżkę podał Norczan.

Kolega nie musi koniecznie wrzucać plików do tego samego folderu. Może je wkleić gdziekolwiek chce. Ważne jest - aby podczas instalacji gry podał do nich ścieżkę (wtedy pliki zostaną wykryte i nie będzie musiał pobierać ich jeszcze raz).

Musi też wybrać taki rozmiar clienta - jaki Ty posiadasz (standardowy/maksymalny).

HB5fLf7.png

Opublikowano

Ale tam niema żadnych plików, użyłem opcji pokaż ukryte pliki, a ten folder nadal waży tylko ponad 13MB.. wydaje mi się że gdy zgram/skopuje to na pen drive to i tak będzie mu się pobierało wszystko i patchowało..

Pozdrawiam.

Opublikowano

Ale tam niema żadnych plików, użyłem opcji pokaż ukryte pliki, a ten folder nadal waży tylko ponad 13MB.. wydaje mi się że gdy zgram/skopuje to na pen drive to i tak będzie mu się pobierało wszystko i patchowało..

Nie szukaj tych plików tam, gdzie jest sam launcher :D

Tutaj masz ścieżkę (zakładając, że przy instalacji gry jej nie zmieniałeś):

C:\ProgramData\Electronic Arts\Need For Speed World\

Jeśli nadal będziesz miał problemy z odszukaniem folderu to zaznacz w opcjach "Pokaż ukryte pliki i foldery" oraz wywołaj wyszukiwanie pod hasłem "Need For Speed World".

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...