Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ezskins.pl

dolidius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupowałem parę razy (2-3) czekałem najdłużej 1h. A raz było w ciągu 10minut nie całych 

Opublikowano

Panowie, ja mam do was pytanie - Czy wy jesteście ślepi czy jak, bo nie rozumiem. Ta strona narzuca ogromną marżę, co spróbuje wam udowodnić na przykładzie Tec-9 Izaak.

A więc tak - Na stronie Tec-9 Izaak kosztuje użytkownika 6.15 zł. Na steamie kosztuje on 0,09 centów, ale dla ułatwienia obliczeń przyjmijmy że 0,10 eurocentów. Przyjmijmy, że:

1 euro = 4 zł.

0,10 Euro = 0,40 zł

6,15/0,40 ~ 15

Panowie, płacicie 15-krotność właściwej wartości. Wierząc w waszą inteligencję jednak, wierzę, że kupujecie losy. Ale zaraz.

W steam markecie mamy 381 stron wszystkich skinów+skrzynki+klucze. Każda strona mieści po 10 skinów, co daje nam 3810 rodzajów skinów. Przyjmijmy, że co najmniej 10-20 stron dotyczy skrzynek, kluczy do nich, naklejek etc. Nie liczę ilości poszczególnego skina dostępnego na rynku.

3810-100(albo 200)=3710/3610

Skinów wartych powyżej 1 Euro jest mniej niż 3/4. Skinów wartych powyżej 10 euro jest poniżej 2/3 a skinów powyżej 20-30 Euro jest może 1/10 całości, po odjęciu pozostałych wartości. 

Czyli:

4/4 = 3710

1/4 = 927,4 ( To jest ilość skinów które są warte poniżej 1 euro.)

3/4 = 28500

Szansa na trafienie wynosi 927,4/3710, czyli 0,25 (0,24997). Tyle, że po zsumowaniu wszystkich skinów dostępnych, do skinów docelowych, szansa byłaby największa ze wszystkich rodzajów skinów.

3/3 = 2782,6 ( To są skiny powyżej 1 euro i 10. )

1/3 ~ 927,4

Szansa na trafienie wynosi 927,4/3710, czyli 0,25. Tyle, że po zsumowaniu wszystkich skinów dostępnych, do skinów docelowych, szansa by była dużo niższa.

10/10 - 927,4

1/10 - 92,7 ( To są skiny powyżej 20-30 Euro. )

Szansa na trafienie wynosi 92,7/3710, czyli 0,025% (0,024986) na trafienie. 

Już wasze szanse są teraz niskie. A dodajmy do pierwszej puli prawie 100.000 skinów tego samego rodzaju (Dajmy na to Galil AR - Sandstorm - dodajmy 10.000 i tak z każdym innym skinem o takiej samej wartości.) I nagle uzyskanie czegoś przez los nie ma sensu. A trzeba też wziąć pod uwagę to, że te dane są mocno zawyżone dla co niektórych skinów. Jakbyśmy mieli operować na danych rzeczywistych, trafienie czegokolwiek sensownego jeszcze bardziej by spadło. 

Panowie, za 6.15 - można dostać ~ 1,57 Euro, które na pewno można lepiej spożytkować niż wydając na skin warty 0,10 Eurocentów.

Pozdrawiam.

PS: Jeżeli ktoś trafił coś sensownego, niech się pochwali, bo ciekawy jestem :)

deadspacewallpaperbysup.png

Opublikowano

@dolidius to ja już bym wolał kupić PSC za 50 zł i doładować portfel steam, ale jak kto woli... Oczywiście ja nie kupuje skinów w ten sposób, szkoda mi kasy wolę dropić, wymieniać i kupować je za hajs który zarobiłem 

Cześć...

Opublikowano

ja kupilem klucz, wychodzi 2x drozej, a tam kupujemy bo to jest za SMSa a jak masz hajs na koncie to nie kupisz skinow na rynku ;)

Trzy razy drożej. Najtańszy klucz na allegro to w przybliżeniu 7 zł. Tego chyba nawet nie trzeba liczyć. 

Tak btw, jeżeli ktoś trafił coś normalnego, to niech napiszę, bo ciekawy jestem jakie są szanse.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Panowie, ja mam do was pytanie - Czy wy jesteście ślepi czy jak, bo nie rozumiem. Ta strona narzuca ogromną marżę, co spróbuje wam udowodnić na przykładzie Tec-9 Izaak.

A więc tak - Na stronie Tec-9 Izaak kosztuje użytkownika 6.15 zł. Na steamie kosztuje on 0,09 centów, ale dla ułatwienia obliczeń przyjmijmy że 0,10 eurocentów. Przyjmijmy, że:

1 euro = 4 zł.

0,10 Euro = 0,40 zł

6,15/0,40 ~ 15

Panowie, płacicie 15-krotność właściwej wartości. Wierząc w waszą inteligencję jednak, wierzę, że kupujecie losy. Ale zaraz.

W steam markecie mamy 381 stron wszystkich skinów+skrzynki+klucze. Każda strona mieści po 10 skinów, co daje nam 3810 rodzajów skinów. Przyjmijmy, że co najmniej 10-20 stron dotyczy skrzynek, kluczy do nich, naklejek etc. Nie liczę ilości poszczególnego skina dostępnego na rynku.

3810-100(albo 200)=3710/3610

Skinów wartych powyżej 1 Euro jest mniej niż 3/4. Skinów wartych powyżej 10 euro jest poniżej 2/3 a skinów powyżej 20-30 Euro jest może 1/10 całości, po odjęciu pozostałych wartości. 

Czyli:

4/4 = 3710

1/4 = 927,4 ( To jest ilość skinów które są warte poniżej 1 euro.)

3/4 = 28500

Szansa na trafienie wynosi 927,4/3710, czyli 0,25 (0,24997). Tyle, że po zsumowaniu wszystkich skinów dostępnych, do skinów docelowych, szansa byłaby największa ze wszystkich rodzajów skinów.

3/3 = 2782,6 ( To są skiny powyżej 1 euro i 10. )

1/3 ~ 927,4

Szansa na trafienie wynosi 927,4/3710, czyli 0,25. Tyle, że po zsumowaniu wszystkich skinów dostępnych, do skinów docelowych, szansa by była dużo niższa.

10/10 - 927,4

1/10 - 92,7 ( To są skiny powyżej 20-30 Euro. )

Szansa na trafienie wynosi 92,7/3710, czyli 0,025% (0,024986) na trafienie. 

Już wasze szanse są teraz niskie. A dodajmy do pierwszej puli prawie 100.000 skinów tego samego rodzaju (Dajmy na to Galil AR - Sandstorm - dodajmy 10.000 i tak z każdym innym skinem o takiej samej wartości.) I nagle uzyskanie czegoś przez los nie ma sensu. A trzeba też wziąć pod uwagę to, że te dane są mocno zawyżone dla co niektórych skinów. Jakbyśmy mieli operować na danych rzeczywistych, trafienie czegokolwiek sensownego jeszcze bardziej by spadło. 

Panowie, za 6.15 - można dostać ~ 1,57 Euro, które na pewno można lepiej spożytkować niż wydając na skin warty 0,10 Eurocentów.

Pozdrawiam.

PS: Jeżeli ktoś trafił coś sensownego, niech się pochwali, bo ciekawy jestem :)

A jak sobie to inaczej wyobrażasz? Zapłacisz SMS 4zł za coś co kosztuje 4zł? -zysk dla sprzedawcy... A niektórzy mają tel. na kartę i w pizdu kasy bo mają darmowe i co niech sobie kasa leży ?:X  Np. Masz minuty darmowe nie używasz hajsu na dzwonienie to po co ci te 30/50 zł miesięcznie? żeby leżalo i się 500zł nazbierało ?

Jak komuś nie przyszło przez długi czas to niech im na FB napisze :P (POMAGA)

Opublikowano

Dla mnie to jest głupota. Takie drogie skiny tam są że głowa mała ^^

Według mnie się wgl nie opłaca, sam tam kupiłem i żałuje teraz.

Opublikowano

A jak sobie to inaczej wyobrażasz? Zapłacisz SMS 4zł za coś co kosztuje 4zł? -zysk dla sprzedawcy... A niektórzy mają tel. na kartę i w pizdu kasy bo mają darmowe i co niech sobie kasa leży ?:X  Np. Masz minuty darmowe nie używasz hajsu na dzwonienie to po co ci te 30/50 zł miesięcznie? żeby leżalo i się 500zł nazbierało ?

Jak komuś nie przyszło przez długi czas to niech im na FB napisze :P (POMAGA)

Napisz mi proszę, gdzie napisałem, że 4 zł z SMS'a za 4 normalne złote. Uznaję to, że sprzedawca nie jest dobroczyńcą i też musi żyć, tudzież zarabiać, ale trzeba mieć gdzieś granice. Żeby płacić za skin pietnastokrotność jego wartości, nawet uwzględniając to, że jest to opłata SMS, to po prostu trzeba mieć coś z głową nie tak.

Teraz podam bardzo obrazowy przykład: wyobraź sobie, że masz chleb - masz dwie opcje - Możesz go kupić za pieniądze które masz na telefonie, których masz dość sporo, zbywają ci. Kosztuje on 24 zł. Drugą opcją jest pójście bezpośrednio do sklepu i zapłacenie 2 zł. Zapłaciłbyś dwunastokrotność w cenie ? Bo kupując na tej stronie właśnie to robisz.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Kupowal ktos? Ile czasu czekaliscie?

Czekałem 3 dni bo kupiłem w piątek i przyszło w poniedziałek(w weekendy nie obsługują bo napisali mi, że spędzają czas z rodziną itp itd).

Kupiłem raz w środe to po 2 godzinach już dostałem ;)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Zmieniam operatora sieci, na telefonie zostało mi sporo kasy, jak tego nie wydam to mi przepadnie. W mojej sytuacji jak najbardziej warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...