Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tibia- wirus

piterr21

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy tylko mi avast bierze tibie za wirusa, chociaż że mam ją od dysku od +- 2 lat a dzisiaj zwariował, a ponowna instalacja (link od cipsoftu) nie działa, bo avast mówi że w plikach jest wirus,

Opublikowano

jaki dokładnie wirus? To może być zwykły kod który antywirus czyta jako np. downloader lub keylogger, a w rzeczywistości nim nie jest.

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

Sprawdziłem ten plil na stronie gdzie można to sprawdzić już nie pamiętam jak się miała, ale wszystkie inne antywirusy go biorą za czystego. Więc dałem raport do avastu i ustawiłem żeby ignorował ten plik.

Opublikowano

Ja to samo mam, tylko, że wyłączam go na 10min i wtedy sobie odpalam tibie :D

graphic.png

Opublikowano

bo Avast jest pierdolniety :D

jam am AVG i mi nie daje falszywych alarmow NIGDY :D

Nie jest słaby, po prostu jak nie umie się go ustawić to jego umiejętności odzwierciedlają właściciela - zerowe.

No ale, z takimi tematami można się kłócić w dziale Dobre Programy.

Co do antywirusa to AVG także jest dobry, ale nod32 jeszcze lepszy :P

8LTfBGw.jpg

Opublikowano

bo Avast jest pierdolniety :D

jam am AVG i mi nie daje falszywych alarmow NIGDY :D

Avast [jak widać po temacie] jest najlepszym antyvirem. Jeżeli zostawisz ustawienia na standardowe [czyli dla bezmózgich yeti] to wywali Ci błąd nawet w system32.dll, tylko dlatego że inna aplikacja [którą masz na dysku] może ją wykorzystać w niecnych celach. Tak samo tibia.exe, jeżeli masz bota który ingeruje w klienta [np. xenobot], lub bota który odczytuje dane wprowadzane przez użytkownika [np. RBP, iBot, Windbot], to zagrożenie płynące z tego programu jest znikome do momentu pojawienia się pliku tibia.exe. Avast to wykrywa [jako jedyny av ma taką funkcjonalność] i wywala komunikat. Żaden avg, nod czy inne c**e muje dzikie węże nie dorastają do pięt Avastowi, a tylko zamulają komputer zbędnymi modułami.

Efekty jednego dnia wolnego od pracy :

lWxix4K.png

Chcesz wspomóc produkcję tego bota? Masz doświadczenie w programowaniu modułów, tworzeniu GUI czy skryptowaniu [C#]?

napisz na pw : http://www.mpcforum.pl/user/1285262-bleblable/

Opublikowano

Masz jakiegos bota plik ktory ingeruje w tibia exe tyle w temacie pozdro elo 06000

No tak, w skanie online też ingeruje w plik wykonywalny tibii kappa.

8LTfBGw.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...