Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 UK czy SG?

Tianse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Skończyłem grę na PLu z wiadomych przyczyn: mało graczy, wszystko postawione na IS i ogółem człowiek już tam powolutku nie miał nawet co robić. Zastanawiam się nad zaczęciem gry na jakimś angielsko języcznym serwerze, poczytałem trochę o tym, jednak tematy są dość stare. Czy opłaca się teraz zacząć grać w metka? Niestety gry podobnej do metina nie ma, więc inne gry są słabawe. Jeśli się opłaca to jaki serwer: SG czy UK? Który z nich ma więcej graczy, wciąż żyje i można na nim naprawdę fajnie pograć? Czy na tych serwerach też już jest sytuacja jak na PLu, że każdy po kilka postaci od 90-105lvl i na kilkunastu aktywnych osobach kończy się gra? Na którym z tych dwóch byłoby łatwiej zacząć grać, jeśli chodzi o ku, kamole, dodania, zmianki i ogółem ceny wybonowanego eq?

Opublikowano

Oba serwery są bardzo dobrze dopracowane i miło się gra. Na obu znajdziesz polską społeczność. Cen dokładnie nie znam ale do wszystkiego spokojnie można dojść.

...................\/...................

Opublikowano

A gdzie łatwiej zdobyć/wybonować eq? Ewentualnie zmianki, szybciej wbić skille? Nie chciałbym znów przez 5 lat dochodzić do wszystkiego jak na PLu :D

Opublikowano

A gdzie łatwiej zdobyć/wybonować eq? Ewentualnie zmianki, szybciej wbić skille? Nie chciałbym znów przez 5 lat dochodzić do wszystkiego jak na PLu :D

Łatwiejszy jest SG, polecam. 

Opublikowano

Wszedłem na SG, gdyż wszędzie fajne opinie, różowe wypowiedzi, a tam... trzy razy mniej ludzi niż na PLu. Z liczebnością jest taka żenada aktualnie, że PL przy tym to jest zaludniony na maksa. Chyba nie ma sensu grać, skoro tam nikt nie gra.

Legenda
Opublikowano

Wszedłem na SG, gdyż wszędzie fajne opinie, różowe wypowiedzi, a tam... trzy razy mniej ludzi niż na PLu. Z liczebnością jest taka żenada aktualnie, że PL przy tym to jest zaludniony na maksa. Chyba nie ma sensu grać, skoro tam nikt nie gra.

Nikt nie gra? Masz przeszło 1500osób online co dzień, a w dodatku po co Ci więcej? Masz bana za ksucie, więc już widzę jak ludzie czekają na expowiska. Ludności jak na dobrym privie, ale to global, więc jest stabilny, co dzień event, łatwiejszy exp, stary dobry PL.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Od zawsze grałem w chunjo, więc i tam wybrałem to królestwo. Kiedy nie wejdę nie ma więcej niż 10 osób w mieście i średnio są 2-3 sklepy. I tam gra dziennie 1500osób? No nie wierzę, że 99% ludzi gra tylko i wyłącznie w jinno, bo po co byłyby królestwa wtedy? :)

Legenda
Opublikowano

Na ch2, ch3 nawet w jinno nie masz ludzie. Kanałem handlowym jest ch1, ale racja w chunjo jest mało osób, ale w jinno nie ma co narzekać. Plusem w chunjo jest to, że łatwo metiny zbierasz w m2.

Legenda
Opublikowano

Poczekaj. Miesiąc temu jeszcze mniej było osób. Ten global dopiero wstaje na nogi, teraz jest masa włochów, którzy zaczynają grać. W dodatku dodali spolszczenia w różnych językach, więc da się grać. Pamiętaj o różnicach czasowych.

Opublikowano

Nawet w jinno sklepów jest mniej niż na PL.

Jak wbijasz na gre kiedy oni spia bo maja inna strefe czasowa to sie nie dziw

518831445005751729602.png

Opublikowano

SG jest bardzo fajnym serwerem, gdzie GM zawsze sluzy pomoca, wystarczy napisac na wolaj czy jest GM i szybko pojawia sie migajaca koperta. Poza tym czeste eventy, darmowy IS na pierwszy tydzien gry, jak ktos ma zapal, jest po co grac.

who cares?

Opublikowano

Tak jak UP

1. Inne strefy czasowe

2. Przez ostatni miesiac do gry dołaczyło tyle ludzi czego na PLu nie było przez rok bo na PLu już nikt od nowa nie gra

3. W chunjio jest mało ludzi a mapą handlową jest jino wiec sklepów tam też nie znajdziesz

4. To jest global wiec jest stabilny i dopracowany, a ludzi z tygodnia na tydzien coraz wiecej 

5. Brak Boterów, cheaterów, ksujacych noobów administracja czujna jak pies na listonosza. 

6. Eventy plus zainteresowanie administracja tym serwerem sprawie ze nawet privy wymiekają przy tym serwerze, o PLu nawet nie bede mówic bo szkoda nerwow.

Jeżeli nadal masz jakies ALE to pisz postales 5 min w miescie i myślisz ze wiesz wszystko o serwie a tak na prawdę nie wiesz nic.

76561198013232167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...