Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PD nie zwiększa % expa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z Pierścieniem Doświadczenia. Nie daje on bonusu. Może mi ktoś powiedzieć co powinienem zmienić w tym zapytaniu aby owy przedmiot dawał ten bonus??

Błąd w temacie, ale tu jest wytłumaczone.

70005	"70005"	"ITEM_UNIQUE"	"UNIQUE_NONE"	1	"ANTI_DROP | ANTI_SELL | ANTI_GIVE | ANTI_STACK | ANTI_MYSHOP"	"CONFIRM_WHEN_USE"	"WEAR_SHIELD"	"NONE"	0	0	0	0	0	"LIMIT_NONE"	0	"LIMIT_NONE"	0	"APPLY_NONE"	0	"APPLY_NONE"	0	"APPLY_NONE"	0	60	0	0	0	0	0	0	0	0

Opublikowano

@TM-r3acT exp nie ma tu nic do rzeczy jak kolega wyżej napisał musisz dodać id pd do special

lubię to: 50 | 100 | 300 |

Pomogłem? Daj symboliczne lubię to!

Opublikowano

@TM-r3acT exp nie ma tu nic do rzeczy jak kolega wyżej napisał musisz dodać id pd do special

jeżeli się nie znasz to wyjdź z tematu, wiem lepiej czy to wina expa czy special, dla twojej wiadomosci przedmioty z special to jedno, a przedmioty napedzane przez game tak jak bonus przez account to drugie, poniewaz sam mialem ten problem i musialem usunac funkcje ktora dawala 10% expa gdyż za duzo go lecialo, zreszta jak ma zle ustawiony exp to nawet special mu nie pomoze 

Opublikowano

Exp był zwiększany. Ale czy ten PD nie ma po prostu jakiegoś braku w zapytaniu??

nie nie ma, pd działa prawidłowo, po prostu źle exp ustawiłeś, także ma prawo nie działać

@ ja bym zrobił tak, przywrócił exp do normalnych wartości, później powiększał o ileś tam % i sprawdzał czy PD działa, jak dajmy będzie działać do ileś tam %, to zostawiasz i się cieszysz z większego expa

Opublikowano

Inaczej nie zadziała tak?? Ale gdzie w tym wpisie jest napisane ile ma dawać expa?? Jest tylko na jaki czas ma być

tak nie zadziała, chyba że napiszesz sobie dif na wyłączenie funkcji 10%, no wiesz item_proto to jedno, game to drugie

Opublikowano

A powiesz mi na czym polega ta funkcja 10%?? Czemu wyłączyć i jakie tego konsekwencje??

patrz dajmy ze pies oryginalnie daje tylko 15 expa a wymagane jest 300 expa na kolejny level (game sprawdza exp z moba, jezeli jest wiekszy niz 10% do wymaganego lv to daje tylko 10% wymaganego) przez to pierscien nie daje zadnej roznicy bo czy z pierscieniem czy bez to byl wiekszy exp niz 10% wymagane na lv, a wyjebanie tej funkcji zrobi, ze exp bedzie lecial ci szybciej(wiecej), poniewaz wylaczysz ta funkcje ktora sprawdza exp z moba i tym samym pd(bonus doswiadczenia) zacznie dzialac

a nie może questem nadac sobie bonus do pd? jak zaloży da mu 50% expa i jak ściagnie to mu też exp zejdzie?

i tak mu to nic nie da, poniewaz leciec bedzie mu za duzo expa

Zakończyłbym dyskusję na tym.

okej, a teraz wyjdz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...