Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co chcecie zobaczyć na serwerze?

Co wolicie?Factions lub skrypt na gildie?  

4 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co wolicie?Factions lub skrypt na gildie?

• Factions
      0
    • Gildie [wspolczesne]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chce stworzyć survival-gildie ale nie takie zwyczajne bo to nudne.. chce żebyście poprostu mi powiedzieli co chcecie na tym serwerze zobaczyć a mianowicie jakieś klasy, unikatowe bronie, bossy, nowy drop, itp maja to byc wasze pomysły....naprawdę jestem w stanie dużo zrobić...

To układ jest taki wy dajecie pomysły a ja to robię, i otwieramy serwer;D

teraz tak o to co zrobiłem już i co uważam za fajną sprawą na serwerze:

nazwa: kowal

opis: na serwerze znajdziecie npc o nazwie 'kowal' będziecie mogli ulepszać u niego bronie np. +1 ,+2 aż do 6

oczywiście to nie będzie za darmo trzeba będzie mu dać magiczny mental...co to jest?? jest to end stone którego wydropimy na specjalnej mapie z mobow z jakąś szansą .także znajdziemy tam bossa gdzie leci to w 100%..oczywiście magiczny mental można też zdobyć z kamienia ale na drop będzie dużo mniejsza szansa

nazwa: pkt

opis: punkty zdobywamy poprzez kopanie stone za znalezienia diamentu otrzymujemy np. +12 pkt...system działa na zasadzie że np mamy 12/50 pkt gdy uzbieramy 50 otrzymujemy 2 lvl maks poziom to 40 gdy takowy otrzymujemy dostajemy range;)--myślę że też fajna sprawa

i tu moje pytanie skoro kowal jest, to czy chcecie enchant na 30lev czy usunac go??żeby nie dało sie go stawiać i craftować

mam też ogromną proźbę odpowiadajcie w ankiecie

i czy zagracie na serwerze;) pozdrawiam-mateusz76

Opublikowano

Zajechało mi metin2 :D I właśnie dla tego fajna sprawa, polecam dodać npc z którym można handlować i "Handlarka Różności" a u niej znajdował by się potki na str i na speeda w dodatku jabłka/refile

thczcu9udp7h5l0zg.jpg

Opublikowano

Zajechało mi metin2 :D I właśnie dla tego fajna sprawa, polecam dodać npc z którym można handlować i "Handlarka Różności" a u niej znajdował by się potki na str i na speeda w dodatku jabłka/refile

Rogal zgadłeś więc coś wam powiem...po serwerze survival+gildie--robimy serwer RPG [Metin2] możecie się dużo spodziewać a mianowicie naszego autorstwa skrypty są dopracowane na ostatni guzik..Serwer jest skończony w 70% [pozdrawiam]===

Zachęcam wypowiadajcie się i uzupełniajcie ankietę to jest moment;)

Opublikowano

Serwer na samych skryptach? To szaleństwo, zbyt mocno będziesz obciążać serwer ... i będą opóźnienia.. 

Ps. To są drobne skrypty, czy kilka set linijek w jednym?

Pomogłem ? Wiesz co zrobić :D

Opublikowano

Serwer na samych skryptach? To szaleństwo, zbyt mocno będziesz obciążać serwer ... i będą opóźnienia.. 

Ps. To są drobne skrypty, czy kilka set linijek w jednym?

powiem Ci tak...niektore skrypty od 50 do 500 == ale są też pluginy podstawowe

najdłuższe to gildie ponad 1000

tylko zastanawia mnie czy wgrać plugin na gildie no ale w tedy na czacie gracz nie będzie mal pokazanego lvl z kopania a tak będzie {gildia}{lvl}{player}{m}

i zapewniam cie nie ma obciążenia na serwerze:) będzie na stabilnej maszynie serwer, ale do metina2 będę potrzebował coś porządnego;D

Opublikowano

Znaczy ja buduję też swój serwer mam 40 pluginów na 5 slotach :D 750 ramu a TPS stałe 20.0 Mam z*******y hosting :)

Powodzonka życzę, bo żeby stworzyć dobry serwer w tych czasach problem jest, gdyż tylko "Klepy", "Fosty" , "Koxy" , "Hardcory".... masakra coraz mniej osób patrzy na włożony wkład, a dzieci lecą tam gdzie więcej osób gra..

Opublikowano

yyy

dominik co t ma być nabijanie postów to nie tutaj

Znaczy ja buduję też swój serwer mam 40 pluginów na 5 slotach :D 750 ramu a TPS stałe 20.0 Mam z*******y hosting :)

Powodzonka życzę, bo żeby stworzyć dobry serwer w tych czasach problem jest, gdyż tylko "Klepy", "Fosty" , "Koxy" , "Hardcory".... masakra coraz mniej osób patrzy na włożony wkład, a dzieci lecą tam gdzie więcej osób gra..

dziękuje za wypowiedź:)i za to że doceniasz wkład mojej pracy

Opublikowano

Sam buduję swój serwer i wiem ile można na niego poświęcić, kto ciężko pracuję ten wie ile trzeba na to nerów, pracy, a przedewszystkim czasu...

Mi zbudowanie czasem jakiegoś domku... Przemodyfikowanie terenu tak jak ma być zajmuje godzinę... a co mam powiedzieć jeżeli serwer jest ok 50% skończony pod względem mapy, z 80% pod pluginy... i inne duperele, żeby gracz mógł prowadzić ciekawą rozgrywkę :D

Opublikowano

@Xebol_PL

Godzine? Aha ja poswiecilem juz lekko 170h czasu na budowanie spawnu mojego serwera ktory ma lacznie 500x600 terenu pod nim jest metro i kanaly, powoli juz brak mi sil ale zrobilem sztuczna rajską wyspe dla vipow a jeszcze domy do kupienia trzeba im zrobic. dodaj do tego ogarniecie pluginow od zera bo nigdy mnie to nie interesowalo potem zareklamowanie serwera tak aby 20 osob na 25 dziennie gralo (bylbym szczesliwy) oraz pozniej bycie na serwerze. Wiesz co mnie motywuje? Ze spawn jest taki duzy ze nikt nawet na extreme go nie wyrenderuje aby wszystko bylo widac ;D

Skad ten 5 slot? Ja mam maxc i tps ostatnio wariuja od 17-20 a obciazam max 25 pluginami :/

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Witam chce stworzyć survival-gildie ale nie takie zwyczajne bo to nudne.. chce żebyście poprostu mi powiedzieli co chcecie na tym serwerze zobaczyć a mianowicie jakieś klasy, unikatowe bronie, bossy, nowy drop, itp maja to byc wasze pomysły....naprawdę jestem w stanie dużo zrobić...

To układ jest taki wy dajecie pomysły a ja to robię, i otwieramy serwer;D

Kolejny temat . Nie rozumiem tego . Czy ktokolwiek jest takim geniuszem(ironia) żeby podać ci swój autorski pomysł abyś ty trzepał kase ? Napisanie pluginu (Nie skryptu bo to już cholerne gówno) zajmuje krótki czas, a r. Tak na prawdę nie ma już czego dodać , wiadomo zawsze można ale nie każdy ma pomysły ,pochodź po angielskich serwerach, zobacz czy jest coś ciekawego . Tyle . Nic więcej. Bye

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

@Ztrollowany

Ciezko nazwac prowadzenie serwera trzepaniem kasy, nawet jesli juz zrobi dobry serwer bedzie mial autorski itemshop i kase z sms z profita to kokosy raczej zarabiac nie bedzie. Starczy tyle o ile sie serwer spodoba na oplacenie hostingu ew 20 zl kieszonkowego. Pomyliles chyba jego serwer ze skyenem. Nic chodzenie po serwerach mu nie da jesli ludzie wola nagrywac jeste oszuste i mysla ze sa fajni. Taka moda teraz ze tylko napierniczanie w glowie.

@topic

Ogolem jestem na nie i laczenie gier typu metin z minecraftem rs z minecraftem lol z minecraftem to slabo wychodzi. Teraz ludzie albo graja na modach albo na hc. Mi sie podoba tryb rpg tylko ze bez klas postaci bo bindy magow wojownikow itp to wszystko psuje rozgrywke, mysle ze wiele osob szuka serwera z dopracowanym spawnem, przynajmnien 2 sposobami robienia dzialek, npcami ktorzy gadaja, bossami ktore sie zabija raz na tydzien j sa epickie loty (10 osob w grp). , jest rozwinieta ekonomia, na serwerze jest expiarka i masa dungeonow, mobareny paintball itp tak jakby sie chcialo byc na prawde w tym swiecie.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

Kolejny temat . Nie rozumiem tego . Czy ktokolwiek jest takim geniuszem(ironia) żeby podać ci swój autorski pomysł abyś ty trzepał kase ? Napisanie pluginu (Nie skryptu bo to już cholerne gówno) zajmuje krótki czas, a r. Tak na prawdę nie ma już czego dodać , wiadomo zawsze można ale nie każdy ma pomysły ,pochodź po angielskich serwerach, zobacz czy jest coś ciekawego . Tyle . Nic więcej. Bye

Nic trudnego do zrozumienia--tylko chce jakieś ciekawe pomysły i chce to zrobić dla graczy żeby grało się jak nejlepiej--Twoja odpowiedź jest troche irytująca ponieważ 'zarabiać na cziś pomysłach' wiesz co to znaczy zarabiać z survival+gildie nie ma tak naprawdę jakiegoś dochodu ja robię to dla satysfakcji nie dla pieniędzy lubię patrzeć że moja praca nie poszła na marne i ludzie grają [mnie to cieszy!!]..po za tym

wiesz ile trzeba płacić na utrzymanie dobrej maszyny?na drugi raz nie pisz byle czego tylko to przemyśl ok?

Opublikowano

@lolzere ja mówię o jednym budnku, sam budynek spawna ok. 30h mi zajął więc kurna :/ Dzisiaj kończę las, żeby gracze mogli z niego zbierać drewno :D

Dużo jest roboty :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...