Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Da rade to jakoś podpiąć pod Jack 3,5 ?

Komunikator18

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć odrazy\u napiszę że jestem w tym temacie całkowicie zielony ;) więc oszczedzcie krytyki... ale do rzeczy   mam możliwość wzięcia od wujka całkiem niezłe głośniki Pioneera tylko że podłącza sie je na te styki  :

http://media.conrad.com/medias/global/ce/0000_0999/0700/0780/0786/1179814_BB_00_FB.EPS_250.jpg

I moje pytanie do was brzmi czy da się to jakoś przerobić na port jack 3,5 może jakiś adapter czy coś ?

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale to chyba wygląda jak w normalnych kablach (zdjęcie za małe ;f). Kup wejście i przylutuj (obrazek czy całe instrukcje znajdziesz w Internecie) lub idź do jakiegoś serwisu RTV, tam ci to zrobią.

@Edit

Ok, pomyłka. Źle zinterpretowałem tekst. Każdemu się zdarza. :c

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

UP to nie fotka tylko  przykładowy obrazek z neta osobiście nie mam narazie możliwości zrobienia dobrego zdjęcia poza marnym aparatem w starym telefonie.  Dziś spróbuję to jakoś przylutować a jak nic z tego nie wyjdzie to zaniosę jakoś te kolumny do serwisu tylko że cholery trochę ważą ..

Opublikowano

Może łatwiej będzie jak powiesz jakie to kolumny, wtedy będziemy wiedzieli jakie mają wejścia / wyjścia i jak z podłączaniem. A tak w ogóle, do czego chcesz je podłączać ?

Opublikowano

Teraz dokładnie nie wiem bo zostawiłem je w garażu ( jutro raczej je do jakiegoś serwisu zabiore..) ale to raczej : Technics SB-T200   ( w temacie walnąłem pomyłkę i napisałem Pioneer) ciągle mi chodzi po głowie ta marka...

A podłączyć planuje pod laptopa 

Opublikowano

Nie jestem pewien, ale to chyba wygląda jak w normalnych kablach (zdjęcie za małe ;f). Kup wejście i przylutuj (obrazek czy całe instrukcje znajdziesz w Internecie) lub idź do jakiegoś serwisu RTV, tam ci to zrobią.

Tak, niech upierdoli kartę, graty. 

Musisz mieć napęd dla kolumn - wzmacniacz. Warto się tym zainteresować, bo kolumny nie są tragiczne. Zależy, ile możesz wydać.

Dopiero WZMACNIACZ podłączasz do komputera interkonektem (2xRCA-3,5 najczęściej). 

Jak masz nieco ponad stówkę, to PW. 

Opublikowano

Ja mam do nich cały komplet tzn. składak z 4 części kenwood  jutro z rana wrzucę fotki ( nie najlepsze ale zawsze coś) 

No to nie ma żadnego problemu. 

Kup ten kabel :

http://allegro.pl/kabel-mini-jack-3-5-2rca-prolink-exclusive-10m-i4834857199.html

Wybierz takiej długości, ile potrzebujesz. 

Podłączasz do wzmacniacz i laptopa. Gotowe. 

Opublikowano

UP to dokładnie pod to są podłączone głośniki http://www.radiomuseum.org/r/trio_kenwo_am_fm_stereo_receiver_kr_a2080.html?language_id=2    Tylko jak podłączam laptopa pod port z tyłu (phones) to strasznie trzeszczą w sumie nie wiem czemu ( radio działa czysto więc coś z podłączeniem robie nie tak ...)

Żadne Phones, bo taki będzie efekt. 

AUX/CD, cokolwiek innego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...