Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Odtwarzanie dźwięku tylko z jednej strony.

Endriex

Pytanie

Opublikowano

Nie wiem co się dzieje ale kiedy gram w jakąś grę to przeważnie wszystkie efekty dźwiękowe słyszane są po lewej stronie słuchawek, natomiast jak odpale muzyke przykładowo w YouTube to muzyka działa na wszystkie głośniki. Wymieniłem głośniki na inne - to samo, próbowałem wejść do innej gry - to samo.

Wie ktoś co jest grane? 

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc co to znaczy? Uznałem, że chodzi o głośniki i nie gra ci ten centralny.

To normalne, że słyszysz dźwięki po bokach - z lewej i z prawej. Gdzie w słuchawkach jest "środkowy głośnik"?

Nie rozumiesz. Wyjaśnie ci inaczej. Stoje postacią w grze centralnie twarzą do obiektu wydającego dźwięk no nie? W tej pozycji nic wogóle nie słyszę, lecz kiedy się lekko obrócę w bok dźwięk zaczyna się pojawiać w zależności od kierunku w którym się poruszyłem. Np w lewo, to słyszę dźwięk w głośnikach z prawej strony, natomiast z lewej nic. 

Dużo inaczej jest z drugą grą, dokładnie symulatorem. Kiedy jestem w kokpicie słyszę dźwięk tylko z lewej strony głośników, natomiast w osobie trzeciej już nic nie słyszę.

Opublikowano

Wejdź w ustawienia audio (w narzędziach Windowsowych i/lub w sterowniku audio) i ustaw tam balans L i R na równych wartościach. Możliwe też, że w grze można ustawić balans, tam też sprawdź.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie głośniki tylko słuchawki... i to nie jest tego wina. Próbowałem słuchawki z innego kompa i problem sie powtarzał.

kontrolery dźwięku: AMD High Definition Audio Device i Realtek High Definition Audio

Opublikowano

dźwięk słychać po bokach a pośrodku nic

Więc co to znaczy? Uznałem, że chodzi o głośniki i nie gra ci ten centralny.

To normalne, że słyszysz dźwięki po bokach - z lewej i z prawej. Gdzie w słuchawkach jest "środkowy głośnik"?

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...