Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porty zablokowane

Thunder358

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemano, mam problem bo każdy piszę ze mam lagi, albo ovc a jest to spowodowane tym że mam zablokowane porty do warrocka i w tym problem ze moje połączenie z internetem wygląda tak- komputer stajoconarny- router Tp-Link dalej sygnał przesyłany jest przez antene do drugiego routera (livboxa) i dopiero  połączenie z internetem po przez "światłowód" tak to nazywali Ci co to kładli xD No i w żaden sposób nie potrafię odlokować tych nieszczęsnych portów. Czytałem wiele na innych forach i nie mogę sie w tym połapać, potrafiłby ktoś pomóc z tym kłopotem? 

Pomocy

Opublikowano

Siemano, mam problem bo każdy piszę ze mam lagi, albo ovc a jest to spowodowane tym że mam zablokowane porty do warrocka i w tym problem ze moje połączenie z internetem wygląda tak- komputer stajoconarny- router Tp-Link dalej sygnał przesyłany jest przez antene do drugiego routera (livboxa) i dopiero  połączenie z internetem po przez "światłowód" tak to nazywali Ci co to kładli xD No i w żaden sposób nie potrafię odlokować tych nieszczęsnych portów. Czytałem wiele na innych forach i nie mogę sie w tym połapać, potrafiłby ktoś pomóc z tym kłopotem? 

Pomocy

Porty musisz odblokować w liveboxa i tp-link by tego dokonać to w przeglądarce wpisujesz swoje IP jakie masz w danym modemie i się logujesz i w ustawieniach na pewno coś takiego jest ale lagi nie mają nic wspólnego z portami bo gdybyś miał zablokowane porty to byś wgl do gry nie wszedł bo by blokowało przy każdej próbie połączenia..

Jakie masz IP zewnętrzne czy wewnętrzne ?

@ 4000 postów  :ninja:  B)

Opublikowano

Zle sie wyrazilem z tymi lagami, widze osoby pozniej niz oni mnie, czesto zabijaja mnie zascianaczy nie moge uciec od granatow bo jaje widze jakby pozniej. I wlasnie czytalem na temat Ip wew i zew i doszedlem do wniosku ze mam niestety ip wrwnetrzne i chyba nic nie moge zrobic z tym.

Opublikowano

Istnieje jeszcze jedna metoda, opracowana przeze mnie na potrzeby Montany, pozwalająca rozwiązać ten problem. Nie wiem czy się zda, ale zawsze warto spróbować.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Witajcie żołnierze, kilka dni temu rozwiązaliśmy problem związany z ping'iem 999. Przedstawiam poradnik, który pomoże wam w pozbyciu się go!

1. Panel sterowania > Sieć i Internet > Centrum sieci i udostępniania > Skonfiguruj nowe połączenie lub nową sieć;
2. "Połącz z Internetem" > dalej > "Mimo to skonfiguruj nowe połączenie" > "Połączenie szerokopasmowe (PPPoE)", zostaniesz poproszony/a o ustawienie nazwy użytkownika, hasła oraz nazwy połączenia > połącz;

Nazwa użytkownika: (zapamiętaj)
Hasło: (zapamiętaj)
Nazwa połączenia: (zmień z "Połączenie szerokopasmowe" na "NAT")

3. Zostaniesz rozłączony/a z internetem na ok. 10-15 sekund. W tym czasie połączenie zostanie zmienione na utworzone wcześniej "NAT";
4. Jeżeli wszystko zostało zakończone poprawnie, w twoich połączeniach powinno pojawić się nowe, o nazwie "NAT".
5. Przed każdym uruchomieniem War Rock'a, musisz uruchomić to połączenie i zalogować się przy użyciu ustawionych wcześniej danych.

Opublikowano

Zle sie wyrazilem z tymi lagami, widze osoby pozniej niz oni mnie, czesto zabijaja mnie zascianaczy nie moge uciec od granatow bo jaje widze jakby pozniej. I wlasnie czytalem na temat Ip wew i zew i doszedlem do wniosku ze mam niestety ip wrwnetrzne i chyba nic nie moge zrobic z tym.

Gdybyś miał ip zewnętrzne, czyli brak jakichkolwiek router'ów - bezpośrednie połączenie z komputerem, takiego problemu by w ogóle nie było. Fakt jest taki, iż większość osób ma obecnie ip wewnętrzne, bo praktycznie każdy chce mieć dostęp do internetu w całym domu / mieszkaniu. Jedynym rozwiązaniem będzie w takim razie pogrzebanie w ustawieniach obu router'ów i odblokowanie przesyłu danych na następujących portach: TCP: 5330 - 5340; UDP: 5350 - 5351.

Opublikowano

No tak zgadzam się z tobą gdybym miał ip zewnętrzne to by nie było takiego problemu, ale niestety mam xD Robiłem tak jak mówisz odblokowywałem porty na jednym i na drugim routerze i sprawdzałem przez program czy są odblokowane i były zablokowane więc chyba się nie odblokować na ip wewnętrznym;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...