Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Vayne vs Kalista L#

ShevrillHD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kalista, ma dobry poke na lini z Q.. Wg mnie nie ma słabej fazy gry.. Osobiście składam BOTRK>Youmou>IE>Shiv>BT>Zephyr/Boots(nie widze różnicy bez butów tak sie przyjemnie gra :D )

Brata konto na którym grałem: http://eune.op.gg/summoner/userName=szakul213
Może i silver, ale dla bota nie ma znaczenia kim jest przeciwnik :P 

Opublikowano

Vayne. Lepszy late, ale w early też jesteś zdolny zabić enemy.
Vayne > s**t > kalista

XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD

Opublikowano

Zdecydowanie Vayne.

W TF ult + spacja i easy win :)

"Wracaj z tarczą, a nie na tarczy. "

"Nigdy nie kłóć się z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swego poziomu, a potem wykończy doświadczeniem."

Opublikowano

@Talon. to chyba panowie nie widzieli Kalisty.. Dzięki jej mobilności jest nie do złapania a orbwalking jest powalający... W late jest na równi z vayne a wg mnie jest lepsza..bo jednak vayne ma się ciężkie early... a Kalistą cała gra to przyjemność. 

Mogę pokazać wam jak mocna jest zaproście (EUNE - 69cRush) a zobaczycie jej moc ;)

Opublikowano

@Talon. to chyba panowie nie widzieli Kalisty.. Dzięki jej mobilności jest nie do złapania a orbwalking jest powalający... W late jest na równi z vayne a wg mnie jest lepsza..bo jednak vayne ma się ciężkie early... a Kalistą cała gra to przyjemność. 

Mogę pokazać wam jak mocna jest zaproście (EUNE - 69cRush) a zobaczycie jej moc ;)

Zagraj na Diamenty, zobaczymy, czy bedzie taka mocna :*

Co do postaci, zalezy od gustu. Vayne trzeba mocno wycwiczyc, a wydaje mi sie, ze co patch staje sie coraz gorsza.  Imo, nadal lepsza od Kalisty. Przynajmniej 1v1-Vayne>Kalista, rekt. Kalista moze miec fajne zgranie z innymi i bardziej safely fighty. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

@albicoolvod ktoś z forum z golda zagrał ze mną 1vs1 i został zaorany... tak czy siak wg obie postacie prezentują ten sam poziom i to już kwestia gustu/ogrania.

Opublikowano

dodatkowe plusy kalisty

+ bardzo latwo moze zrobić solo drake i traci malo hp przy baronie. Ponieważ dzięki pasywce latwo mozesz dodgowac ich skile ( w temacie skryptu do kalisty tego v3 chyba jest filmik jak dodguje skile drakea )

+ slowy na nią praktycznie nie działają i ogólnie łatwo nią uciec / bardzo bezpieczny adc mimo malego rade.

Opublikowano

Zacznijmy od tego - nie mam kalisty, tak więc swoją opinię kreuję na tym, co zauważyłem grając przeciwko niej.

Tak więc wydaje mi się, że Kalista jest w stanie zdominować vayne...

Tym bardziej vayne - która nie ogarnia tej postaci w dobrym stopniu.

Gdyż.. na lini kalista wali w ciebie hity, nakładając stacki i aktywując - jest w stanie zjechać ci połowe hp na pare hitów.

vs Kalista jest cieżko, najbardziej w early, w mid jak masz botrka już łatwiej, ale jednak mimo to troche ciężko.

Obie są dobre, nie ma co :]

Edit:

Kalistą nie wygrasz tf w pare sekund jak to robi vayne :]

Opublikowano

Zacznijmy od tego - nie mam kalisty, tak więc swoją opinię kreuję na tym, co zauważyłem grając przeciwko niej.

Tak więc wydaje mi się, że Kalista jest w stanie zdominować vayne...

Tym bardziej vayne - która nie ogarnia tej postaci w dobrym stopniu.

Gdyż.. na lini kalista wali w ciebie hity, nakładając stacki i aktywując - jest w stanie zjechać ci połowe hp na pare hitów.

vs Kalista jest cieżko, najbardziej w early, w mid jak masz botrka już łatwiej, ale jednak mimo to troche ciężko.

Obie są dobre, nie ma co :]

Edit:

Kalistą nie wygrasz tf w pare sekund jak to robi vayne :]

A właśnie, że wygrasz z dobrym buildem i pozycjonowaniem się za pomocą pasywki jesteś w stanie zabić każdego po kolei.. nie da się Cie złapać ;)

Opublikowano

Ja jednak preferuję vayne to poprotu najlepszy adc w grze 3 hity i taka kalista pada w late.

@albicoolvod a czemu ma nie być mocna w diamondzie on w silverze gra tak samo jak ty w diamondzie bo pewnie również na #L albo Bolu ciśniesz  :ninja:.

Opublikowano

^ Sure

Vayne przy full buildzie znisczy każdego adc.

Najpierw to te adc musi zdobyć full build. Najważniejszy jest człowiek, jak ktoś nie potrafi grać, to nie będzie grał dobrze żadną postacią :P

Uważaj na Pantheona :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...