Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zwiększyć ilość FPS

TwinTurbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam takie zapytanie. Posiadam cs 1.6 na steam i mam na nim 60 fps po wyłączeniu synchronizacji pionowej mam fps 100. Jak mieć więcej jakis program ? Co dokupić ? ramu ? procesor ?  karte graficzna ? chodzi żeby mieć około 500 fps jeśli się da. Gram na wyłączonych programach tylko antywirus ale on nic nie zmienia moja rozdzielczosc w cs to 1280:960 często gram na deathrun i denerwuje mnie to że się wolno rozpędzam

Moj sprzet: xD

4 GB ramu

procesor AMD Athlon tm UU X2 250 processor 3.00GHz

64 bitowy system

Opublikowano

Jaka karta graficzna?

Jaki monitor?

Wystarczy 100 fps więcej i tak oko ludzkie nie zobaczy (max chyba 125 albo 85 widzi nie wiem. :P)

Opublikowano

Jaka karta graficzna?

Jaki monitor?

Wystarczy 100 fps więcej i tak oko ludzkie nie zobaczy (max chyba 125 albo 85 widzi nie wiem. :P)

15 rejestruje oko i potrafi to człowiek zrozumieć.

Przy 30 człowiek już nie widzi różnicy ale rejestruje.

Powyżej 30 to już tylko "szpan", bo ludzkie oko nie zauważa różnicy.

Witam mam takie zapytanie. Posiadam cs 1.6 na steam i mam na nim 60 fps po wyłączeniu synchronizacji pionowej mam fps 100. Jak mieć więcej jakis program ? Co dokupić ? ramu ? procesor ?  karte graficzna ? chodzi żeby mieć około 500 fps jeśli się da. Gram na wyłączonych programach tylko antywirus ale on nic nie zmienia moja rozdzielczosc w cs to 1280:960 często gram na deathrun i denerwuje mnie to że się wolno rozpędzam

Moj sprzet: xD

4 GB ramu

procesor AMD Athlon tm UU X2 250 processor 3.00GHz

64 bitowy system

Albo na tym sprzęcie robisz myczek i najmniejsze ustawienia z możliwych w CS, spotykasz się z efektem PIXELOZY ale masz pełne FPSy, LUB podajesz nazwę karty. 

System Windows 7, 8, 10 czy XP?

To znacząca różnica bo XP obsługuje do 3 GB pamięci ram.

Procesor da radę, szczególnie z 1.6, nawet z GO by dawał. 

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

windows 7 monitor BENQ t90x czestotliwosc odswiezania 60 hz karta gforce gt 440 dostepna pamiec graficzna 2700mega nie chce szpanowac ze mam duzo fps tylko chce sie szybko rozpedzac kolega na 500 fpsach 10 skokow 1300 speeda a ja 600 :D

Opublikowano

Tryb zgodności z windows XP,
Priorytet na wysoki, 

Ograniczyć grafikę, ustawienia strikte pixelowe. 

Wtedy "wydoisz" max z tego komputera.
Oczywiście przyda się mu czyszczenie + defragmentacja dysków (o ile nie byla robiona) oraz skan antywirusem (eset, nie żaden avast...)

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

format byl tydzien temu

skanowanie innym antywirusem priorytet wysoki grafika zmniejszona zgodnosc z xp nadal 100 fps

co dam i wiecej fps ? karta procek czy ram ?

Opublikowano

Wystarczy zmienić podzespoły :)

Wystarczy zacząć używać szarych komórek i czytać całe tematy.

format byl tydzien temu

skanowanie innym antywirusem priorytet wysoki grafika zmniejszona zgodnosc z xp nadal 100 fps

co dam i wiecej fps ? karta procek czy ram ?

Ramu jest wystarczająco. 

celowałbym w zmianę karty graficznej bo procesor jako tako się nadaje, choć to AMD :)

yyj6bCh.png

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

zmień system na 32bit, bo 64bit jest opłacalny / wymagany przy minimum 6GB ramu

graj na małej rozdzielczości 800x600 - 1024x768

możesz zamienić zwykłe modele broni na modele HLTV (bez animacji)

no i w configu / konsoli wpisz komendy

cl_himodels 0 - niższa jakość modeli

cl_minmodels 1 - pokazuje (i zamienia) modele postaci na jeden model

violence_ablood 0 - wyłączenie krwi.
violence_hblood 0 - tak, jak wyżej

r_mirroralpha 0 - wyłącza odbijanie świateł na teksturach

cl_particlefx 0 - wyłącza wyświetlanie łusek, ognia z lufy i innych drobiazgów

pomogłem? daj LAJKA

171_927997_229850387226167_3694117.jpg

Opublikowano

zmień system na 32bit, bo 64bit jest opłacalny / wymagany przy minimum 6GB ramu

graj na małej rozdzielczości 800x600 - 1024x768

możesz zamienić zwykłe modele broni na modele HLTV (bez animacji)

no i w configu / konsoli wpisz komendy

cl_himodels 0 - niższa jakość modeli

cl_minmodels 1 - pokazuje (i zamienia) modele postaci na jeden model

violence_ablood 0 - wyłączenie krwi.

violence_hblood 0 - tak, jak wyżej

r_mirroralpha 0 - wyłącza odbijanie świateł na teksturach

cl_particlefx 0 - wyłącza wyświetlanie łusek, ognia z lufy i innych drobiazgów

64 bit to określenie procesora z tego co mi się wydaje, ram tutaj mało ma do znaczenia, powyżej 2GB już systemy windows 7 64b wypadają lepiej.

Popatrzmy na to jakie ma parametry a jakie potrzeba do 1.6, ja na laptopie mającym X lat i będącym do pracy biurowej przystosowanym mam 60 FPS, a jego podzespoły są tysiak razy lepsze.

Animacja na DeathRunie mało mu da bo nie posługuje się broniami, a to tylko przy przejściach można złapać spadek.

Krew tak samo odpada, bo to death.

łuski i te sprawy tak samo.

Jedynie txt :)

yyj6bCh.png

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Ja proponuję zmienić Kartę graficzną bo ja mam tak samo ale za nie długo będę miał kartę graficzna to mam zamiar na parę lat zmienić ale jak będę grał w CS Go to mam zamiar kopić albo nowy komputer albo zmienić części .

Opublikowano

Hej geniusze, nie kupuj nic tylko wpisz w komendach (jeśli dobrze pamiętam) fps_max999 i fps_modem999 masz poprostu limit założony... były jeszcze jakieś, wpisz w google jak zwiększyć fps i tyle.

Opublikowano

64 bit to określenie procesora z tego co mi się wydaje, ram tutaj mało ma do znaczenia, powyżej 2GB już systemy windows 7 64b wypadają lepiej.

64bit może być określeniem rodzaju architektury procesorów, ale równie dobrze wersji systemu i w tym wypadku chodzi o system.

64 bitowy system

Systemy 32 i 64 bitowe głównie się różnią ilością obsługiwanej pamięci ram i powinno się dostosować OS do procesora i ilości pamięci.

Osobiście preferuję stosowanie systemu 32bit jeśli posiada się do 4GB ramu.

Windows 64bitowy pobiera około 20-50% więcej ramu niż 32bit na małej ilości (do 4GB).

Wracając do procesorów, to na procesorach z 32bitową architekturą można zainstalować system 32bit,

a na 64bitowych można mieć system 64bit lub 32bit.

Także jeśli autor tematu ma się czas i chce trochę usprawnić działanie komputera to po zmianie systemu na 32bitowy odzyskałby się kilkadziesiąt MB ramu. :D

pomogłem? daj LAJKA

Opublikowano

Możesz kupić kartę za 150zł, a możesz kupić taką za 1500zł.

Napisz ile chcesz przeznaczyć na kartę graficzną to coś się dobierze i jaką masz obecnie.

pomogłem? daj LAJKA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...