Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Auto] Pagani Zonda F vs. Nismo oraz MR2 vs Eclipse

McKropek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko :)

Które auto lepiej się spisze w klasie A? Nismo czy Zonda? I co myślicie o Eclipsie (bardzo mi się podoba <3 ) do klasy C/B? Da radę MR2'ce? Bo chcę sobie kupić autko do klasy A oraz jakieś do C i B i nie jestem pewien który wybór będzie lepszy :) Prosiłbym o opinie ;)

A nie orientuje się ktoś, kiedy będzie wyprzedaż? Bo nie wiem czy czekać na nią ;)

Opublikowano

No to tak:

Myślę, że Nismo jest do klasy A trochę lepsze ze względu na kosmiczne przyspieszenie i lepszą prędkość maksymalną.

Jednak jeśli lubisz używać mocnego nitro, to wybierz Zondę F, bo Nismo ma słabe nitro.

Eclipse jest dobrym rywalem dla Toyoty MR2.Jeśli trafisz na słabszego kierowcę w MR2 to Eclipse'm z pewnością wygrasz.

Wyprzedaże są teraz regularnie więc starczy poczekać kilka(ew. kilkanaście) dni.

349241432911096669131.jpeg
Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedz ;) Chyba zdecyduje się na Nismo :) A jeszcze pytanie, mianowaicie jak jest z przyspieszeniem, prowadzeniem i v-max'em między Eclipsem a MR2? Zgaduję że MR2 ma lepsze nitro :) A czy Eclipse spisze się lepiej niż Silvia w klasie D?

Opublikowano

Hmmm... :) powiem że teraz sam nie wiem :O Myślałem że MR2 jest dużo lepsza od eclipse'a :D Trudny wybór :) Ale niech ktoś jeszcze się wypowie ;)

Opublikowano

Zonda F 

+Bardzo dobre prowadzenie

+Genialne Nitro

+Dobre przyspieszenie

+Bardzo malo traci na zakretach

-Bardzo niski V-max jak na klase A (330km/h) 

Auto idealne na krotke spamowalne sprinty gdzie nie damy rady osiagac v-maxu

Nissmo

+Niezle prowadzenie

+Ogromne przyspieszenie podstawowe

+Wiekszy V-max niz zonda (356km/h) jak dobrze pamietam

-Slabe Nitro z tego powodu na krotkiej trasie moze byc ciezko wygrac ale da sie jednak cos tam grac 
Co do Eclipsa i MR2
Roznica miedzy nimi w klasie C jest taka ze MR2 lepiej przyspiesza ale Eclipsa ma lepszy V-max dzieki temu na wiekszosci tras moze zdeklasowac MR2 nawet miejac slabsze skille
W klasie B nie jest juz tak kolorowa roznica przyspieszenia jest spora a V-max juz jest na wystarczajacym poziomie zeby Eclips mial problemy 

Jak dla mnie do klasy A 
Zonda F powodem jest nitro oraz to ze bardzo przyjemnie sie nim jezdzi 
Do klasy C wybral bym Eclipsa z powodu V-maxu 
Do klasy B wybral bym Mr2 tu v-max nie daje takiej przewagi 

Und3rsoldier.png

Opublikowano

Nismo lepiej się spisuje na klasówkach z długimi prostymi (ale do nismo trzeba dużo więcej części ultra, natomiast do zondy f wystarcza 2/3 części 2* i masz wymaksowane) a zonda f lepiej spisuje się na klasówkach z zakrętami ew. krótkimi prostymi + zondą f można także ujezdzić co nieco w klasie S, a jesli chodzi o mr2 vs. eclipse to wydaje mi się ze eclipse jest lepsze w klasie d/c a w b mr2 ;)

wagner.jpg

MPC Racing team | MPC Champion | Blue member

Opublikowano

Wszyscy chwalą nismo ze względu na przyśpieszenie, ale prawda jest taka, że na klasówkach przegrywa z zondą F która może nieco słabiej przyśpiesza, ale nadrabia z nawiązką potężnym nitrem, które jest używane praktycznie na każdym wyścigu. Biorąc pod uwagę różnicę w cenie ( nismo chyba 5000sb a zonda f 8000sb) mimo wszystko lepiej brać nismo, gdyż zaoszczędzimy trochę kasy, a i tak mamy koksiarskie auto. 

Jak napisał kolega wyżej w nismo jest też problem z wymaksowaniem ze względu na potrzebę posiadania części ultra.

Opublikowano

Dzięki chłopaki za porady! :) Jak myślicie, mając 8200 SB wzrobie się Zonda+MR2+Eclipse? Oczywiście na wyprzedaży? :)

Opublikowano

Dzięki chłopaki za porady! :) Jak myślicie, mając 8200 SB wzrobie się Zonda+MR2+Eclipse? Oczywiście na wyprzedaży? :)

Na styk starczy, bądź może zabraknąć SB.

Zonda F jest na wyprzedażach w cenach około 4500SB, MR2 za około 1400SB, eclipse też coś koło tego.

Trudno jest to stwierdzić, ponieważ różne wyprzedaże EA daje - czasem 40%, czasem 50%....

Osobiście polecałbym ci kupić Nismo, bo wtedy starczyłoby Tobie SB.

f

Opublikowano

Dodam jeszcze coś od siebie :)

W tej dyskusji wszyscy skupiali się na osiągach poszczególnych aut, zapominając o tym, że na różnych trasach liczyć będą się różne cechy samochodu. Ogólnikowo mówiąc - są trasy, na których przewagę będzie miała Zonda F, na innych doskonale sprawdzi się Nismo, a na jeszcze innych - GT2 [997].

Kolejna sprawa to umiejętności kierowcy - żeby wycisnąć z danego wozu jak najwięcej, trzeba umieć nim jeździć.

HB5fLf7.png

Opublikowano

Takie jedno ale ode mnie:

Jeśli chcesz czekać na wyprzedaż Zondy F albo Toyoty MR2 to możesz trochę poczekać bo nie tak dawno właśnie te auta były na promocji :)

Akurat te auta pojawiają się na wyprzedaży bardzo często :P

HB5fLf7.png

Opublikowano

Mam cichą nadzieję, że z okazji świąt będzie gruba wyprzedaż i te autka pojawią się na wyprzedaży :)

Opublikowano

Jakiej wyprzedaży? No ledwo była promocja aut egzotycznych czy tam jakiś, to o jaką wyprzedaż wam chodzi?

Gdybyś przeczytał uważnie wcześniejsze wypowiedzi to byś wiedział.

Mam cichą nadzieję, że z okazji świąt będzie gruba wyprzedaż i te autka pojawią się na wyprzedaży :)

Możliwe, że niedługo będzie wyprzedaż, bo już prawie miesiąc żadnej nie było :)

HB5fLf7.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...