Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sakurasō no Pet na Kanojo - Sezon 2?

dzbanee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy wgl ktoś z Was oglądam to wyśmietnite anime ;P?

Przez to, że obejrzałem to nie moge znaleść nic równie MOIM zdaniem równego niż to..

Dlatego tutaj idzie pytanie, aniem zostało wydane w 2012.. A mamy końcówke 2014.

Czy nie ma już żadnych szans na 2 sezon? Chciałbym, żeby też jakaś osoba która obejrzała to anime się wypowiedziała.

Cya..~~

Opublikowano

Też załapałem się w twój syndrom, czyli znalezienie anime 10/10, ciągłe myśłenie o nim, tęsknienie za uczuciem towarzyszącym mu przez co istnieje niemożliwość znalezienia kolejnej dziesiątki, bo ciągle ją porównuje do poprzedniej, wspominając uczucia podczas oglądania owej 10/10.

@top

Nie oglądałem sakuraso, ale nieco o nim wiem. Powiem tak, szansa na drugi sezon zawsze jest, ale pytanie czy tego chcesz? Ponoć materiał po wydarzeniach z końcówki anime jest beznadziejny, seria ta ponoć się stoczyła. Wydaje mi się, że dlatego wlasnie drugiego sezonu nie będzie. Jakby był zepsułbyś sobie dobre zdanie o tym anime, albo byłbyś ślepy na to i nadal to anime wychwalał, niczym większośc fanów sao :P

XrgAYyk.png

Opublikowano

SAO moim zdaniem 6/10 MAX... Moim ulubionym gatunkiem są właśnie : Okruchy życia, Romanse, może troche w Okruchach życia jakiejś Tragedii..

Wszystko to było w Sakuraso no Pet na Kanojo.. Może i fakt, że 2 sezon by mnie zniesmaczył. Ale od niedawna oglądam Okruchy życia i mało anime widziałem, możliwe że tak wychwalam

przeżywam , a możliwe że istnieją anime 5 albo nawet 10x lepsze od SNPNK...

Nie lubie , nienawidze tego uczucia, jak po objerzeniu jakiegoś anime króre mnie wzurszyło, chce zacząć coś innego ale nie moge bo przypomina mi się to stare, i chce mi się wyłączyć odcinek.. Tak jak Ty to wszystko opisałeś.

Opublikowano

SAO moim zdaniem 6/10 MAX... Moim ulubionym gatunkiem są właśnie : Okruchy życia, Romanse, może troche w Okruchach życia jakiejś Tragedii..

Wszystko to było w Sakuraso no Pet na Kanojo.. Może i fakt, że 2 sezon by mnie zniesmaczył. Ale od niedawna oglądam Okruchy życia i mało anime widziałem, możliwe że tak wychwalam

przeżywam , a możliwe że istnieją anime 5 albo nawet 10x lepsze od SNPNK...

Nie lubie , nienawidze tego uczucia, jak po objerzeniu jakiegoś anime króre mnie wzurszyło, chce zacząć coś innego ale nie moge bo przypomina mi się to stare, i chce mi się wyłączyć odcinek.. Tak jak Ty to wszystko opisałeś.

Mówisz, że istnieją anime lepsze od sakuraso, powiem Ci tak, to ty decydujesz czy dane anime jest lepsze od któregos, jakies pseudo obiektywne recenzje mogą być najwyżej wskazówką. Odebrales sakuraso niesamowicie wyjątkowo, więc ciężko będzie to uczucie przebić jakimś innym anime. Przynajmniej ja tak mam. Ale anime na poziomie 9 również są warte szukania, więc na pewno jeszcze nie raz dobrze będziesz się bawił przy anime. Pytanie tylko jak długo wytrzymasz. Im więcej obejrzysz tym bardziej będziesz się na anime znał, więc tym ciężej będzie ci znaleźć coś co dorówna (mówie o emocjach, nie o jakości tworu) np. temu sakuraso, więc póki nie obejrzałeś za dużo, radzę Ci szukać, bo jesteś na etapie, gdzie anime najłatwiej może Cię zadowolić, bowiem jak sam wspomniałeś nie obejrzałeś dużo. Jeśli jednak ciągle myślisz o sakuraso nie powinineś zaczynać następnej serii, radze Ci zrobić sobie przerwe :)

XrgAYyk.png

Opublikowano

Dokładnie. Oglądałeś może Bakuman? Przed rozpoczęciem Sakuraso, porzuciłem Bakuman bo mi się odechciało poprostu tego oglądać.

Lecz chciałem znaleść jakiś zastępnik po Sakuraso, i wróciłem do Bakumana lecz nie mogłem obejrzeć 1 odcinka..

Jeszcze te imię '' Mashiro '' co występuje i w Bakumanie i w Sakuraso wywoływało wspomnienie..;X

Zrobie sobię przerwę, dobry pomysł. Jak można wiedzieć to jakie anime u Ciebie wywołało ten syndrom przez które Ci ciężko oglądać coś innego ;P ?

Opublikowano

Dokładnie. Oglądałeś może Bakuman? Przed rozpoczęciem Sakuraso, porzuciłem Bakuman bo mi się odechciało poprostu tego oglądać.

Lecz chciałem znaleść jakiś zastępnik po Sakuraso, i wróciłem do Bakumana lecz nie mogłem obejrzeć 1 odcinka..

Jeszcze te imię '' Mashiro '' co występuje i w Bakumanie i w Sakuraso wywoływało wspomnienie..;X

Zrobie sobię przerwę, dobry pomysł. Jak można wiedzieć to jakie anime u Ciebie wywołało ten syndrom przez które Ci ciężko oglądać coś innego ;P ?

U każdego będzie to inne, ale u mnie był to np. Steins ;Gate.

Bakumana chciałem oglądać, ale się dowiedziałem, że główny bohater wyjdzie tam za osobe, której praktycznie nie zna, po prostu rzucil obietnicą będąc gówniarzem i faktycznie się z nią ożenił.. Jakoś mi się ten fakt nie spodobał i zniechęciłem się do bakumana.

XrgAYyk.png

Opublikowano

W sumie tak sobie uświadomiłem. Ze po obejrzeniu Angel Beats, który też był niesamowity miałem tak samo...

Oglądając coś innego odrazu mnie wszystko zniechęcało, bo tak przywiązałem się do 2 pewnych bohaterów.

I mi przeszło, mam nadzieje że teraz też tak będzie. Ale i tak fajnie by było jakby zrobili 2 sezon, jest kilka niewyjaśnionych spraw.

Opublikowano

W sumie tak sobie uświadomiłem. Ze po obejrzeniu Angel Beats, który też był niesamowity miałem tak samo...

Oglądając coś innego odrazu mnie wszystko zniechęcało, bo tak przywiązałem się do 2 pewnych bohaterów.

I mi przeszło, mam nadzieje że teraz też tak będzie. Ale i tak fajnie by było jakby zrobili 2 sezon, jest kilka niewyjaśnionych spraw.

Niby przejdzie, ale przy ocenianiu od razu CI się przypomni, i będzie coś w stylu "było z*******e.. nie potrafie znaleźć żadnej wady, wciągnęło mnie, ale przy tym X czułem coś więcej.. Daje 9/10" Ja tak np. mam. Ale myślę, że warto oglądać anime dopóki twój meanscore nie spadnie poniżej np. 7,5. Później jest to tylko zabijanie czasu, marnowanie wręcz bym powiedział. 

XrgAYyk.png

Opublikowano

Szczerze tez lubie sakurasou moim zdaniem anime the best a przy koncowce moga lzy poleciec powinni zrobic drugi sezon ze wzgledu na to ze anime mialo duza ogladalnosc i pozatym doszly dwie osoby do akademika wiec fabula moglaby spokojnie isc dalej :D

J4y6yuW.png

Sygnaturka by me za pomoca tutoriala

Opublikowano

Znalazłem na necie takie coś:

Q: Are there plans for a second season of Sakurasou?
A: That's a hard question to answer... The original work is still continuing, and so there is ongoing development between the characters, and it's something that if the opportunity comes up, I'd like to do it. If you buy lots of DVDs, we might be able to make a second season.

Chcesz 2 sezon, to kup DVD bd hajs, i bd robić dalej.. Troche dziwne, że leca na hajs jak mają tak dużo fanów z całego świata dzięki Sakurasou, dużo osób piszę  że chce 2 sezon, ale rezultatów nie ma..

Ktoś nawet zrobił petycje: https://www.change.org/p/j-c-staff-make-sakurasou-no-pet-na-kanojo-season-2

Ale coś ona nie wypaliła i nikt nie głosuje..

Tak wgl @SonicZiom2012PL .. Dokładnie, 2 osoby w Sakurasou nowe, studia Jin-a .. związek Jin-a i Misaku i koniec szkoły całej ekipy z akademika. A no i związek Rity i Akasaki, dużo wątków nie zostało wyjaśnionych, a szkoda.. BO anime boskie.

Opublikowano

Dzbanku (?), naprawdę nie zauważyłaś, że wszystkie studia lecą na kasę? Tak to działa już od co najmniej dekady - shitowa sprzedaż BD/DVD - kontynuacji nie ma. Najlepszym tego przykładem jest Kokoro Connect - anime, które mogło być tworem dziesięciolecia, a wyszedł z niego przeciętniak z plusem, bo przez niską sprzedaż wydań pudełkowych nie doczekał się drugiego sezonu i wiele wątków pozostało nierozwiązanych. 

Petycją nic nie zdziałają. W końcu to niezależna firma zajmuje się produkcją, a nie rząd.  -.-

Czy drugi sezon powstanie, trudno powiedzieć. Na 90% nie, bo tak kończy większość chińskich bajek - jako reklamówki mang / powieści. Z drugiej strony, Sakurasou spełniło swoje zadanie aż za dobrze i być może J.C. Staff się skusi. Czas tu nie gra roli: Drrr!! doczekało się kontynuacji po 4 latach, Mushishi po 8, a premiera SnK 2 dopiero w 2016, więc też będą 4 lata.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

@Ariness Mądre słowa, Tobie się podowało Sakursou ( ; ?

Z czego wiem, praktycznie nie ma mangi Sagurasou, jak szukałem to strasznie mało było tego.

Szkoda, że nie wyjdzie wersji tomikowej do kupna. Wtedy by na 100% zrobili 2 sezon, i zapewno Manga sprzedawałaby się w dużym nakładzie.

Opublikowano

Oryginał Sakurasou to powieść (https://baka-tsuki.org/project/index.php?title=Sakurasou_no_Pet_na_Kanojo). Na dodatek całość została już opublikowana, co jeszcze bardziej zwiększa szanse na następny sezon.

Podobało mi się, ale bez przesady. Wątek z tą brązowowłosą był taki nudny i przeciągany, a samej postaci też nie cierpię. Tyle pamiętam, bo oglądałem to, jak wychodziło. Ogólnie, moja ocena to 7/10.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Komedia, romans, dramat/tragedia, ecchi.. jedno z moich ulubionych anime <3 Bardzo bym chciał 2 sezon ale raczej nie wyjdzie już ;(

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano

ref. Temat zaczęty prawie dwa lata temu. Na chwilę obecną jest jakaś szansa na kontynuacje? Jakieś plotki?!

graphic.png

Setup: GPU: EVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0+ 4GB GDDR5 256 bitCPU: Intel® Core™ i5-3330 3.00 GHz, Cooler: Intel BOX, PSU: Corsair CS550M 550W, RAM: HyperX Savage 2x8GB (16GB) 1600MHz --> 1333Mhz DDR3 CL9, MOBO: MSI H61M-P20 (G3), SSD: Crucial BX100 256GB, System: Windows 10 64bit

Gear: Monitor: Asus VG248QE 144hz 24', Mouse: Zowie FK2, Keyboard: CM Storm Quickfire TK Cherry MX Red, Mousepad: Razer Goliathus Speed Large, Headset: Steelseries Siberia v2 Red, Mouse Bungee: Zowie Camade Yellow

Opublikowano

J.C.Staff wie jakim gównem jest dalsza część historii, więc nie ma opcji, aby wypuścili drugi sezon.

Dla ciekawskich jak skończyła się historia

Jakiś kretyński blog i wulgarne wywody pacana?

Tak bym napisał, ale całe anime mi się nie podobało i uważam je za gniota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...