Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia ZR jak złamać hasło

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz zalogować się kontem google, jeśli się nie uda, to hard reset z recovery.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Złamać? Nie da się od tak złamać hasła androida. Hasło jest zapisane gdzieś w plikach systemu. Bez odblokowania ekranu i roota nie da się dostać do plików systemu. Więc przez recovery. Z tego co wiem żadne recovery nie pozwala na luźny wgląd i edycję plików, nie wspominając już o przenoszeniu na inne urządzenia. Ale załóżmy że zrobiłeś takie recovery sam bo jesteś dobrym programistą, jakimś cudem wiesz który plik ma w sobie hasło i przenosisz go na kompa. I teraz trzeba ten plik odkodować. I wiesz co ci powiem? NIE DA SIĘ. Zakładając że jesteś "pro koxem" w programowaniu, robisz program odkodowujący ten plik i zapisujący jego zawartość do pliku txt. I po sprawie. Ale nie. Nawet gdybyś miał taki program, najnowszym superkomputerem łamałbyś zabezpieczenia od miesiąca do <tyleżeniedożyjesz>, w zależności od stopnia zakodowania i wielkości pliku. Więc podsumowując - hasła NIE da się odzyskać.

Ale są inne sposoby (znam 3):

1. Reset fabryczny przez recovery (zresetuje telefon do stanu początkowego, nie licząc karty pamięci).

2. Reinstall systemu (to samo co linijkę wyżej, tylko więcej roboty).

3. Zalogować się kontem google.

Poprawcie mnie, jeśli gdzieś się pomyliłem.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...