Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] mid proszę o pomoc!

wrobelekkox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka. Mam do was takie pytanko. Jaka postać na mida (cena 6300 ) (poza yasuo )? Na dywizje silver/ brąz ( mam silver 5)? mam 6300 uzbierane więc kogo polacacie na easy win ?

Opublikowano

Xerath? Na low elo ludzie nie umieją unikać skillshotow, więc będziesz miał op harass. Ogólnie fajny burst, laneclear, dobijanie przeciwników ultem. Ma slowa, stuna, bardzo daleki zasięg. Po prostu op :p

916741414680034286162.png

Opublikowano

Kata. Ma harass, escape, banalną farme. Z lekkim feedem carrujesz gry, szczególnie że na low elo ludzie nie wiedzą jak zatrzymać jej ulti i tylko będą biegali jak kurczaki z urżniętymi łbami.

916741414680034286162.png

Opublikowano

Z ciekawą mechaniką polecam Zeda

~> Poke

~> Świetna mechanika

~> Slow

~> Olbrzymi burst

~> Brak many - energia

~> Przydatny pasyw do LH

Opublikowano

Ahri - ma spory dmg, dobry escape. Dodatkowo charm, który może dać przewagę w pojedynku. True dmg z powracającego Q.

Ziggs - spowalniające miny, dzięki W możesz łatwo uciec i odepchnąć wrogów od Ciebie, Q dobre do poke, zreszta jak cały Ziggs, ulti z sporym zasięgiem.

Orianna - tańsza, nie znaczy gorsza. Seldek wyjaśnił. :)

Jayce - poke, poke. Dystansowy lub jak wolisz - nie. Ma dobry early game. I tak, coraz częściej jest grywany właśnie na midzie.

J79BmzJ.png

Opublikowano

Zed, Ahri, Syndra, Orianna (inni wyjaśnili), Ziggs (dobry poke, zasięg, cd).

Lux

unieruchamia dwóch przeciwników z "Q" + dmg
chroni przed obrażeniami "W"
spowalnia + dmg "E"
dobry dmg i długość ulti
escape
jest papierowa, więc lepiej prosperować nią na dystans
manożerna

Lux taka manożerna nie jest, zawsze rushujesz kielich/morello i nigdy nie masz problemów z maną. :>

Zależy od gry, zawsze składam kielich, ale "pluję" tymi skillami jak szalona, stąd dla mnie jest manożerna. Często mi jej brakuje, dopiero w późniejszej fazie gry jest już ok, zwłaszcza, gdy mam "Blue" :p

Opublikowano

Zed, Ahri, Syndra, Orianna (inni wyjaśnili), Ziggs (dobry poke, zasięg, cd).

Lux

unieruchamia dwóch przeciwników z "Q" + dmg

chroni przed obrażeniami "W"

spowalnia + dmg "E"

dobry dmg i długość ulti

escape

jest papierowa, więc lepiej prosperować nią na dystans

manożerna

Lux taka manożerna nie jest, zawsze rushujesz kielich/morello i nigdy nie masz problemów z maną. :>

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...