Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Drugi pomysł na serwer.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kolejnym pomysłem jest serwer PVP z superbohaterami. W podpunktach napiszę Bohaterów:

IronMan
Umiejętności:

- Latanie
- Strzelanie rakietami
- Dostęp do "Jarvisa"
- Armatki impulsowe
SuperMan
Umiejętności:
- Latanie
- Więcej życia (3 serca więcej)
- Laser w oczach
- Traci moce gdy jest blisko kryptonitu
IceMan
- Może tworzyć drogi lodowe
- Rzucać lodem
- Posiada także tarcze z lodu
Anioł (Autorski) - Gracz może sobie latać swobodnie po mapie i nie może nikogo bić (Zablokowane tzw Spectator)
Gray Phoenix
Umiejętności:
- Może ruszać Blokami
- Może lewitować każdy blok
Green Phoenix
Umiejętności:
- Rzuca ogniem
- Tworzyć nietoperze podpalające
Wolverine
Umiejętności:
- Szybciej regenerujące się życie
- Druzgocący cios
Flash
Umiejętności:
- Szybkie bieganie
- Bije bardzo mocno
NightCrawler
- Teleportacja
- Może zrespawnować zombie
Susan Storm
Umiejętności:
- Może tworzyć i usuwać bloki szkła (Znikają po 20 minutach)
- Może latać tworząc pod sobą ziemie
- Może być niewidzialna (Przez jakiś czas)
Storm
Umiejętności:
- Może raz na jakiś czas strzelić piorunem
- Może latać
- Tworzenie deszczu
- Odrzucenie wszystkich który są wokół niego (Raz na jakiś czas)
Professor X
Umiejętności:
- Może mieć kontrole nad mobami lub graczami przez krótki czas (4/5 sekund)
- Może zobaczyć do ekwipunku innych graczy
- Może rzucać silverfishami
Hulk
Umiejętności:
- Wysokie skoki
- Silne uderzenie
- Dosyć szybka regeneracja
Spider-Man
Umiejętności:
- Strzelanie pajęczyną
- Bujać się na pajęczynie
- Chodzić po budynkach
- Traci moce przy pająkach
Thor
Umiejętności:
- 4 dodatkowe serca
- Może uderzyć piorunem
- Latanie
- Może się szybko poruszać
- Te moce ma tylko trzymając Mjolnir
Green Lantern
Umiejętności:
- Latanie
- Może strzelać blokami szmaragdu
- Może włączyć niewidzialność przez jakiś czas
Batman
Umiejętności:
- Może rzucać swoimi batarangami
- Może przyzwać nietoperze
- Może zrespawnować Bat-mobile
- Może jeździć na nietoperzu
Robin:
Umiejętności:
- Może wysoko skakać
- Może rzucać wing-dings
- Może użyć grappling hook
Tak więc jest bardzo wielu Bohaterów. Każdy ma moce.
Superman ma największą wadę. Kryptonit. Kryptonit będzie można craftowac z czterech szmaragdów.
Na mapie będą rozmieszczone ukryte skrzynki w których można znaleźć np. Patyki, diamenty, jedzenie itd.. Później aby coś craftować trzeba iść i poszukać craftingtable. Na spawn będzie oczywiście enchant table a za graczy wylatuje exp za który można enchantowac. oczywiście w skrzynkach będą także inne itemy które można sprzedać w Sklepie i za to kupować jakieś enchantowane zbroje (Drogie) tak więc będzie raczej co robić ;) Za kase będzie można także kupować serca (Są dosyć drogie) więc można sobie w ciekawy sposób pograć. Nie każda postać która lata jest najlepsza. Nad mapą będzie niebo ale będą wyjście bronić niewidzialne bloki przez które nikt nie da rady wylecieć. Map będzie sporo jak i każda z map będzie przepięknie zbudowana. Co myślicie o takim serwerze? :) 

Opublikowano

Strasznie chaotycznie opisane. Najlepiej gdybyś to rozpisał sensownie w podpunktach. Mógłbyś też napisać przykładowe umiejętności konkretnych bohaterów. Pomysł może  by był ciekawy, tylko niewiele można się tak naprawdę dowiedzieć z tego opisu.

Opublikowano

Strasznie chaotycznie opisane. Najlepiej gdybyś to rozpisał sensownie w podpunktach. Mógłbyś też napisać przykładowe umiejętności konkretnych bohaterów. Pomysł może  by był ciekawy, tylko niewiele można się tak naprawdę dowiedzieć z tego opisu.

Właśnie teraz zauważyłem jak to chaotycznie napisałem ;) Za chwilę poprawię Temat i powinno być lepiej.

@Edit Zmienione poprawiłem temat wszystko opisane.

Opublikowano

Sam robiłeś te wszystkie umiejętności i czy to są jakieś mody które bardzo obciążą komputer? Czy po prostu pluginy? :)

Klassy są fajne i wydaje mi się że rozgrywka będzie dość przyjemna. Głównie będzie to się opierało na PVP prawda? Traci moce przy pająkach powinieneś usunąć, przecież on sam jest pająkiem? o.O:D

Pomysł bardzo rozwinięty, to już będzie twój drugi serwer tak? Może lepiej zrobić jeden z przejściem w dwa różne wymiary? Nie wiem czy tak się da, ale to by było kozackie wybrać sobie serwer super moce, i bardziej survival, adventure w jednym. Pewnie bardzo dużo ramu by to zjadło ;/ :) Ale pomysł podoba mi się tak jak tamten 10/10

Kappa.

Opublikowano

Ale po co komu mody? Jak można to zrobić w zwykłych pluginach które są udostępnione + w skript??
Jestem ciekaw jak to będzie wyglądało :) Jeśli fajnie to napewno zagram!

sygnatura2.png

Opublikowano

Wszystko postawione na pluginach ;) Serwera nie będzie obciążać. Maszyna bardzo mocna. Gdy skończymy ten survival to zabierzemy się za ten ;) Spider-Man traci przy pająkach tylko jedną umiejętność (randomowa) Każdy bohater ma jakieś słabe punkty ;) Zamiast umiejętności będzie można się bić oczywiście za pomocą mieczy które będzie można craftować (trzeba szukać po skrzynkach patyków, diamentów itd.. :)) W skrzynkach może znaleźć się także coś innego przez co możemy sprzedawać w sklepach jak już pisałem i zdobywać za to pieniądze które możemy wydawać na mocniejsze zbroje czy też nowe serduszko ^^ Bohaterów jest bardzo dużo. Moim zdaniem będzie to taki odmienny tryb pvp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...