Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Hosting bez lagów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam na maxcraft.pl serwer 40 slotowy .

Niestety przy około 30 graczal laguje (Pluginy są ogarniete , ramu jest dość) wiec to pewnie sprawa hosta .

Ze wzgledu na te lagi chce sie gdzies przenieść z serwerem .

Myślałem nad enderchestem lub craftserve (ew. inne które podacie).

Jak możecie to piszcie opinie (potwierdzone posiadaniem serwera) o tym hostingu który lepiej wybrać (tylko zeby nie robił lagów.

Z góry dzięki za odp :)

Opublikowano

Craftserve.pl to chyba najbardziej stabilny hosting, ale na każdym serwerze będą lagi przy danej ilości osób, zależy to od konfiguracji, silnika i ilości pluginow ramu itd.

Moja odpowiedz była pomocna? Kliknij napispng_wpwaara.png, a będę Ci wdzięczny ;).

Opublikowano

Polecam Ci enderchest.pl. Przy 3 gb ramu uciągłem 60 graczy przy 20 TPS (15 pluginów + border mapy).

Wypromuje twój serwer minecraft na mclista :)

* 1000 diamentów w niecałe 24h,

* Twoj serwer znajdzie sie na 1 stronie,

* Po wiecej informacji zapraszam na PW,

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Polecam sored.pl.

Szybki support, niskie ceny, szybka pomoc administracji, wydajne serwery.

Każda opcja dostępna w SoRED zawiera:

• Obsługa płatności SMS, możliwość dotowania przez graczy
  • Hosting własnej strony www
  • Własny serwer TeamSpeak3
  • Dostęp do SSH i MySQL
  • Własne IP, możliwość podpięcia własnej domeny lub subdomeny w redcraft.pl
  • Możliwość uruchomienia oficjalnego serwera minecraft, bukkit i innych
  • Dostęp do minecraft, ssh, www, TS3 pod tym samym adresem
Opublikowano

Heh bądź serwer z ovh.pl gdyż też posiada szablon instalacyjny pod minecrafta. Bądź serwer z kimsufi.pl bo używam 2 serwery kimsufi z ovh i jak reinstalowałem TS'a to widziałem że posiadają szablon instalacyjny pod minecrafta :)

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Mogę Ci kolego polecić według mnie najlepszy hosting nie sprawiający lagów - Pukawka.pl lub FiberHost.pl.

Według mnie te 2 hostingi nie sprawiają problemów są bardzo dobrymi hostingami płacisz za nie tanio, a przede wszystkim szybko odpisujący support ;)

Obaj te hostingi mają najlepsze maszyny.

@Staku, to już leżała wina po stronie serwera twojego kolegi, że go wywalało nie wina hostingu.

Opublikowano

@Lord Asasin kolega miał na fiberhoscie serwer z nielimitowanym ramem 10 slotów, 15 ~ pluginów i nawet kilka razy dziennie serwer się wyłączał. :P

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Opublikowano

Przewinęłam się już przez kilka różnych hostingów i według mnie najlepiej wypadł Lvl Up. Posiadam aktualnie na nim kilka większych i mniejszych serwerów, i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Lagów wynikających ze strony hostingu nie ma, a w razie jakichkolwiek problemów support szybko pomoże. Ceny jak za taką jakość są bardzo przyzwoite.

Opublikowano

Ja na chwilę obecną polecam trzy hostingi: Craftserve, Cubehost, LvL Up. Craftserve jest chyba najstabilniejszym i najbardziej wytrzymałym hostingiem, jednak nie jest tani :/ Cubehost również jest bardzo wytrzymały, czasami nawet można go porównać do Craftserve. Ja jednak wybrałbym LVL UP. Dlaczego? Otóż wbrew pozorom jest BARDZO wytrzymały i stabilny. Support bardzo szybko odpisuje. No i jest całkiem tani (w przeciwieństwie do innych hostingów tutaj możesz wykupić serwer na 7 dni). Poza tym na LVL UP jest możliwosć wykupienia WWW oraz VPS, za nie wielkie ceny. Jednak pluginy musisz wgrywać tylko przez zewnętrzny program np. FileZilla. Czyli: Wytrzymały Craftserve z bardzo wygodną konsolą, Solidny Cubehost, lub LVL UP, wybieraj. ;)

Opublikowano

Ok dzięki wszystkim którzy odpisali . Wybieram enderchesta :P

Lujowa decyzja, mają panel jak z lat 90'. Restart serwera trwa 400-500 sekund + za przekroczenia CPU dostajesz ostrzezenia a za ich 20 blokade serwera :)
Opublikowano

PlayerOWN Napisz na [email protected] to dostaniesz na 14 dni serwer na testy.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

PlayerOWN Napisz na [email protected] to dostaniesz na 14 dni serwer na testy.

Pukawka to  maxcraft ;/ Mam tam lagi ;/

Lujowa decyzja, mają panel jak z lat 90'. Restart serwera trwa 400-500 sekund + za przekroczenia CPU dostajesz ostrzezenia a za ich 20 blokade serwera :)

Serio? Ech to może to jednak przemyślę ...

Opublikowano

Ja w 1 msc miałem tylko 1/20 ostrzeżeń. Po 20 przekroczeniach CPU serwer się wyłącza i blokuje (później tylko trzeba odblokować i włączyć). Panel z lat 90? Wg mnie panel jest przejrzysty. Mają małe zapotrzebowanie na RAM oraz % procesora. Serwer nigdy się jeszcze sam nie wyłączył w przeciwieństwie do innych hostingów. Możesz legalnie ustawić własną ilość slotów. Support szybko odpowiada. Co do restartu serwera fakt trzeba poczekać ~ 1 min.

Opublikowano

Ja polecam Ci na MineServ.eu ofertę VPS, od razu masz zainstalowany panel minecrafta, ts3 i stronkę, więc wszystko co potrzebujesz. Poza tym możesz później rozbudować serwer łącząc je np poprzez bungeecord.

Opublikowano

Ja w 1 msc miałem tylko 1/20 ostrzeżeń. Po 20 przekroczeniach CPU serwer się wyłącza i blokuje (później tylko trzeba odblokować i włączyć). Panel z lat 90? Wg mnie panel jest przejrzysty. Mają małe zapotrzebowanie na RAM oraz % procesora. Serwer nigdy się jeszcze sam nie wyłączył w przeciwieństwie do innych hostingów. Możesz legalnie ustawić własną ilość slotów. Support szybko odpowiada. Co do restartu serwera fakt trzeba poczekać ~ 1 min.

No lecę dalej z minusami.

Sklep SMS, wyświetla sie w nim IP serwera, na którym kupujesz czyli sieci serwerów bez logowania na każdym serwerze juz nie zrobisz bo beda znac IP serwera i omijac logowanie. Kolejny minus, konsola.

Gdy nie jestes non stop aktywny na niej to po jakims czasie zamiera. Kolejny fakt, nie mozesz uzywac scrolla do otwierania nowej karty bo wyskakuje ci na cala przegladarke okienko logowania. MySQL, zresetowali mi je 3 razy bez powodu. Nie mozesz na hosting WWW wgrac wlasnych plikow tylko te co oni Ci dadzą.

Wymieniania byłoby jeszcze wiele, mam tam jeden serwer spod swojej sieci i go przenosze w niedziele na pukawke RAM.

Opublikowano

Zaden hostingow nie ma zlej oferty tylko taka za jaka placisz np. placisz 10 zl za serwer niby ,,3 giga ramu'' to dostajesz gowniany serwer ;-)
Pozatym nie liczy sie az tak serwer tylko konfiguracja mapki oraz pluginow zwlaszcza tych dlugich :-)

Opublikowano

Pukawka to  maxcraft ;/ Mam tam lagi ;/

Serio? Ech to może to jednak przemyślę ...

Jeżeli na Pukawka.pl masz lagi to wszędzie będziesz miał lagi.

Tą sprawą musi się zająć dział tech. menu Pomoc w panelu.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

No sam nie wiem kolega ma takie same pluginy na innym hostingu i on przy 50 osobach ma wszystko ok   a ja przy 18 lagi ;/ Zdecyduje sie jednak na ten craftserv :P Dzięki wszystkim za odp temat mozna zamykac :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...