Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Aktualizacja Dysku Twardego

TeQuilla18

Pytanie

Opublikowano
Witam. Przybywam z pewnym problemem, iż chciałem zaktualizować sterownik Dysku Twardego.

(Dysk Twardy: Seagate Barracuda 7200.12 500GB Model ST3500410AS)

.Wszystko ładnie pięknie, odnalazłem na stronie Segate dany sterownik, uruchamiam go, tam mi wypisuje ostrzezenia, ze komputer sie zrestartuje itp. no i rozpoczynamy, komputer sie restartuje, pokazują sie jakieś informacje i nagle... jakiś błąd (podany w załączniku).Nigdy wczesniej nie aktualizowałem dysku twardego, dlatego z takim problemem spotykam sie pierwszy raz. Prosze o pomoc. Firmware który teraz mam to : CC34 a najnowsze to CC49 no i przydała by sie aktualizacja.

Pozdrawiam :)

post-872015-0-14984900-1417543373_thumb.jpg

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ogólnie diagnozowałem dysk m.in programem od SEGATE, hd tune i hmm. jakimś jeszcze którym próbowałem naprawić bad sectory. wszystkie diagnozy wyszły pozytywnie.

W takim razie w czym tkwi problem? Jak chcesz mieć bad sectory, to uderz w dysk młotkiem.

Po co chcesz aktualizować firmware HDD? I czy upewniłeś się, że dobrze to robisz?

ㅈㅈ.

Opublikowano

Jeśli masz instalke win 7 to uruchom bootujący by rozruch był z płyty i uruchom diagnozę dysku twardego. Jeśli nie masz to pożycz lub zformatuj dysk

Opublikowano

ogólnie diagnozowałem dysk m.in programem od SEGATE, hd tune i hmm. jakimś jeszcze którym próbowałem naprawić bad sectory. wszystkie diagnozy wyszły pozytywnie. 

Opublikowano

Mam problem, napisałem na forum, oczekuje tylko pomocy, w jakim celu jest mi to potrzebne pozostawie dla siebie.

Czy robiłem to dobrze ? Siedziałem nad tym cały dzień, poszukując informacji na polskich forach jak i zagranicznych.

Wiele razy próbowałem to zrobić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...