Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Morele -dhl.

MaTe ^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno kupiłem komputer na morele.  Wczoraj o 21 dostałem email, że zamówienie zostało wysłane. Dziś sprawdzam, na morele mam zrealizowane (4/4) i wszystkie podzespoły (wydane). Wszystko okej mam nawet list przewozowy, ale od rana nic się nie zmieniło i pisze tylko, że : 

DHL otrzymał dane elektroniczne przesyłki. Informacje zostaną zaktualizowane po przekazaniu przez Nadawcę przesyłki do transportu.

Czy dhl ma takie wolne odświeżanie tego czy morele po prostu nie wysłał, tylko wysłał dane do przesyłki.

Opublikowano

Gościu, trochę cierpliwości, być może mają jakąś obsuwę. Przesyłka na pewno nie zaginie, a że dostaniesz ją z jedno- / dwudniowym opóźnieniem, to sory... życie.

Skoro masz numer listu przewozowego, to sprawdź stan paczki na stronie DHL-u, bo może tam są bardziej aktualne informacje.

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Aż tak ci się spieszy? Bądź cierpliwy, nie zjedzą ci tej przesyłki (chyba).

Z opisu wynika, że informacje zostaną zaktualizowane kiedy morele przekażą przesyłkę do transportu

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Spieszyć to mi się może aż tak nie spieszy, ale chciałbym wiedzieć czy jutro będzie, bo wtedy muszę sobie auto załatwić. 

Wydane- towar został wydany lub odebrany osobiscie. 

Więc się pytam czy dhl ma takie system słaby odświeżania czy po prostu morele kłamie.

Proszę o nie pisanie osób, które sobie chcą posta nabić, bo gówno Was to powinno obchodzić czy mi się spiszy czy nie. Mam pytanie znasz odpowiedź do odpowiadaj nie znasz to wyjdź,  bo takie odpowiedź tylko są chyba dla postów. Z informacji wiem, że wynika ze morele przekaże dopiero przesylke, a na ich stronie jest wydane.

Ariness następnym razem czytaj co pisze ;-)

Opublikowano

Eh..

morele zapakowało już przesyłkę do pudeł dostarczonych przez DHL i zindeksowało, że jest wydane, to czy paczka leży w magazynie morele i czeka aż przyjedzie po nie kurier i zawiedzie do sortowni czy leży w magazynie dhl i czeka na posortowanie to już ich nie obchodzi, towar wydany i tyle.

Jak dla mnie to paczka jest teraz albo w magazynie odbioru przesyłki przez dostawców na terenie morele albo przesyłka czeka na wjazd do sortowni dhl dopiero po przejściu przez sortowanie paczka zostanie zindeksowania w systemie śledzenia przesyłki.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

Dzisiaj już powinieneś mieć informacje o wyjeździe kuriera, zawsze jest tak, że na drugi dzień, bo wtedy w sortowni to wszystko wklepują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...