Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak rozkręcić serwer Minecraft?

Gość vix0n

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam swój serwer minecraft, lecz nikt prawie na nim nie gra.Kupiłem premium na mclis** zrobiłem pare reklam na YouTube, tutaj na MPCForum też zareklamowałem.Nad serwerem trochę się napracowałem.Serwer typu EasyHC + Gildie.

PS.Nawet mi nie piszcie coś w stylu ''Zmień typ serwera na jakiś oryginalny''

To co jest na google to mi nie pomaga :(

Help.

Opublikowano

Reklama na yt nie zadziałała ? Robiłeś ją sam ? Podejrzewam iż tak. Załatw reklame u youtuuber'a +6k widzów i serwer masz pełny.

Jeżeli to nie działa oznacza że serwer jest słaby ;)

00768247823007970726.jpg

Opublikowano

@Looken  Sęk w tym co?

=-=-=-=

Na serwerze jest (są):

- Vilagery z fajnymi itemkami

- Stoniarki i CobbleX

- Komendy /zw (zaraz wracam), drop,pomoc, craftingi, (/efekty już wkrótce), kontakt,gildia, mumble, itemshop, nowosci

- Zablokowane komendy plugins, pl, ?

- Treasure chest

- Losowy TP

- Automatyczne czysczenie czatu co 230 sekund.

- Bany po śmierci na 5 minut

- Drop ze stone

itp... dlugo by wymieniać trochę jak by się w to bardziej zagłębić.

=-=-=-=-=

Ale nie mam pomysłu :( Jednocześnie nie wiem wciąż czy by nie okazało się to klapą.

Opublikowano

@derasuito

Zakładałem że spawn to spawn. Oczywiście się starałem, nie jestem jakimś wielkim budowniczym.Na IV Edycji zatrudnię budowniczych, ale najpierw serwer musi się rozkręcić, bo po co by mieli budować skoro by na nim nikt nie grał.

Dla oszczędzenie czasu na robienie marnych screenów, obczaj reklame mojego serwera na MPCForum :

=-=-=-=

Opublikowano

A może zrobisz inny typ serwera ? Uważam że wszystkim znudziły się te frakcje/gildie bo tylko co chwile są serwery tego typu... Może zrobisz inny typ serwera ? ostatnio skyblocki i jail'e są lepsze niż gildie ;) Ew. Może zrobisz taki serwer oparty na normalnym życiu ?

Opublikowano

@MineNexos Proszę o więcej sugestii, gdyż sam nie jestem w stanie wymyślić nowego trybu, oprócz tych których wymieniłeś.

Opublikowano

Heh mnie to mówisz... Co po tym że serwer jest naprawdę odpicowany. W dzisiejszym świecie ważna jest reklama serwera i wsparcie popularnych osób. Niestety nie wszystkich jak i mnie na to stać.

Masz Androida!? Zobacz moją grę! Serwer Minecraft MMORPG: MCpandora.pl

Opublikowano

@rexlu Właśnie się dlatego pytam jak rozkręcić serwer.Wiem że reklama coś daje, ale oprócz tego co podałem w głównym poście to co??

Opublikowano

Tak jak all up

Ale problem tkwi w tym ze jak ktos wbije i zobaczy malo graczy to odrazu wychodzi. gdyby byla srednia graczy chociaz 5 graczy to by ci sie serwer wybil.

Opublikowano

Nawet jak bys mial reklame o DUZEGo YouTubera to i tak jak graczw wbija i zobacza ze za przeproszeniem ,,syf'' to wyjda ...
Serwer sam w sobie musi przyciagac
a nie ze Musem gracze maja wbic -,-

Opublikowano

Dodaj może więcej nowości, bądź załatw sobie reklamę u większego youtubera.

//

Opublikowano

Mam pomysł dla ciebie. Sam bym go zrealizował ale teraz tworzę właśnie ten drugi pomysł. Tak więc pomysł nr. 1 Serwer Murder. Jest jeden morderca, jeden gracz z bronią (Łuk) Morderca (Miecz ma na hita gracza) reszta graczy to innocents czyli zwykłe osoby. Morderca musi wszystkich pozabijać, policjant mordercę a gracze muszą uciekać nikomu nie można ufać. Gdy morderca zabije policjanta to wypada z policjanta bron. Gdy policjant zabije nie tego gracza to ginie i broń wypada. Tę broń może podnieść każdy oprócz mordercy. Jest od tego plugin Murder. Takiego serwera nigdzie nie ma i może wypalić ;)

Opublikowano

@Timezpl

Bardzo ciekawy jestem jak taki serwer mialby sie utrzymac. Z vipow? Przeciez to podchodzi twoj pomysl pod minigames.

@topic

Nie dziw sie ze nikt nie gra, sam bym nie wszedl. Zatrudnij lepszego budowniczego a nie rzucasz sie na gleboka wode i myslisz ze bedziesz dryfował.

@Timezpl

Bardzo ciekawy jestem jak taki serwer mialby sie utrzymac. Z vipow? Przeciez to podchodzi twoj pomysl pod minigames.

@topic

Nie dziw sie ze nikt nie gra, sam bym nie wszedl. Zatrudnij lepszego budowniczego a nie rzucasz sie na gleboka wode i myslisz ze bedziesz dryfował.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@Timezpl

@topic

@Timezpl

@topic

Minigames to serwer z mini-grami. A tutaj jest jeden tryb w którym gracze mogą się pobawić a administracja skupić się akurat na tym trybie. Vipy mogą mieć większą szansę na murdera lub Policjanta ;)

@topic Niestety l Gildie już się przejadły ;/ Kiedyś były bardzo dobrym trybem.

Opublikowano

Może i to nie w temacie ale może Ci pomóc.

Rozkręcałem sam serwer Metina...

- popisz z ludźmi z TS, może są jacyś co udostępnią Ci TS i dodadzą jakieś konkursy itd. (bo sami też potrzebują reklamy - wymień się banerami czy czymś)

- YT to napewno i najlepiej 6 k+ lub więcej (mam nawet namiary jakbyś potrzebował)

- Poszukaj innych forum nie tylko mpc z grą minecraft i tam się reklamuj

- są też inne sposoby jak coś to napisz do mnie a podam Ci kilkanaście jeszcze innych sposób.

Powodzenia

Opublikowano

@Timezpl Zrob taki serwer jak np tu: top.*.pl

Od ostatniego czasu zauważyłem ze dziadowskie, koszmarnie wykonane serwery sa mile odwiedzane,

*ench

Z tego nie wyjdzie dziadowy serwer. Można ustawić przecież dla vip jaka szansa na dostanie Policjanta lub Mordercy.. W czym problem pobawić się w skrypcie/javie. A co do dziadowskich serwerów. To prawda są mile widziane ale nie każdy serwer przez spawn jest koszmarny. Są takie serwery które posiadają słaby spawn ale bardzo dobrą np. Administracje ;) Dobra, koniec offtopu.

@topic Autorze, pisałeś żeby lepiej nie zmieniać trybu. No ale niestety ten tryb już się zaczyna nudzić. Trzeba wymyślić coś oryginalnego. Popatrz na pluginy na internecie poprzeglądaj strony i pomyśl sobie co podoba się TOBIE. Powinieneś po jakimś czasie wymyślić własny pomysł a nie to co wszędzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...