Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Pomocy oraz pluginów.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóz mam pare pewnych problemów.

Pierwszy: Chciałbym wyłączyć mob-spawning na świecie działek. Posiadam plugin PlotMe

Drugi: Zna ktoś może permisje na wkładanie płyt do szafy grającej, otóż posiadam szafę grające na spawnie i za ciula gracz nuty nie może puścić.

Trzeci: Otóż gdy wgrałem Multiverse, aby stworzyc nowy świat dla działek, dodało mi niepotrzebny prefix przed rangą i nickiem.

[world]/[PlotWorld]/[world_the_nether] - w zależności od miejsca pobytu. Chciałbym usunąć ten zbędny prefix ;/

Czwarty: Szukam pluginu na widoczność serduszek nad nickiem 

np.

<3 6/20

vonMistrz

Miałem plugin jakiś tam HelathBar na poprzednim serwerze, który kolidował z innymi pluginami.

Piąty: Próbuje spolszczyć plugin Magic Clock, lecz po 3 próbach spolszczenia poddałem się z nie wiedzą, w czym tkwi problem. Cały czas przywraca język angielski.

Szósty: Podesłał by ktoś jakiś poradnik na edytowanie tab listy. Chciałbym dodać tam stan konta.

Mam jeszcze takie pytanko czy możliwe jest stworzenie takiego portalu jak do netheru tylko, że teleportowałby nas  w wybrane miejsce (kordy). Jeżeli tak mile widziany jakiś poradnik.

Wszystkie pożyteczne pomagające mi odpowiedzi, będą nagradzane + :D

Z góry dziękuję za pomoc oraz chęci. ;)

x

Opublikowano

4.HealthDisplay http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/healthdisplay/

Co do netheru, to można np. wyłączyć tworzenie teleportów przez innych graczy i zrobić warp do netheru.

1. Jeżeli używasz pluginu Multiverse Core, a zgaduję, że tak, to w pliku words znajdź Plot World i tam zmieniasz mob spawning na false

2. Nie jestem pewien, ale może masz ustawioną flagę use

3. Można tak jak napisał tomash, albo usunąć je w configu Multiverse

5. http://www.mpcforum.pl/topic/1035357-dl-100-pl-magic-clock-ukryj-wszystkich-graczy-jednym-kliknieciem/

Opublikowano

Dzięki, prawidłowa komenda to: /mv config prefixchat false

Zostało tak:

Permisja na wkładanie płyt do szafy grającej na moim spawnie :)

Widoczność życia nad nickiem gracza. Wgrywałem HealthBar - widać tylko życie mobów, oraz HealthDisplay, który wgl nie działał.

@1361622928-U485574.pngAndy95 Łapcie + :D

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...