Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Newtribals.pl - zapowiedź.

maxis27

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już niedługo pojawi się nowy serwer. Myślę że prędkość 5k na start będzie odpowiednia. Jednak nie pogardzę propozycjami co do prędkości. Serwer będzie stał na silniku Bartka przystosowanym pod PHP 5. Muszę się pochwalić że serwer nie powstał by dzięki sprzętowi udostępnianemu przez Justynkę.

Link: www.newtribals.pl

Opublikowano

po 1 Maxis ty nie jesteś właścicielem domeny newtribals z tego co mi wiadomo . 

po 2 Pytałeś się głównego założyciela.Czy możesz użyczyć sobie tej nazwy na swój serwer???

po 3 I tak szybko padnie, 

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

po 1 primo, domena newtribals.pl jest moją wlasnością

po 2 primo, mówisz pewnie o domenie newtribals.com

po 3 primo, skąd ty to możesz wiedzieć?

Opublikowano

skąd mozna wiedzieć że serwer szybko padnie ?/ hmm możliwe iż stąd że serwer sponsoruje justynka .. ma już 2 projekty na głowie. Tak obstawiam miesiąc i oba padną . a twój magiczny serwer padnie .. Nie chce nic mówić ale justyna jest niezrównoważona psychicznie i w każdej chwili może jej odwalić że zamyka oba projekty nie masz żadnej gwarancji że serwer przetrwa tydzień .. Ja cię ostrzegam lepiej sam zainwestuj w VPS a nie bierz od innych . :) 

Opublikowano

Kilka serwerow kilka predkosci i nie za duza predkosc jednostek , aby gdy wyjde z domu nie stracic wszystkich wiosek >.>

Opublikowano

skąd mozna wiedzieć że serwer szybko padnie ?/ hmm możliwe iż stąd że serwer sponsoruje justynka .. ma już 2 projekty na głowie. Tak obstawiam miesiąc i oba padną . a twój magiczny serwer padnie .. Nie chce nic mówić ale justyna jest niezrównoważona psychicznie i w każdej chwili może jej odwalić że zamyka oba projekty nie masz żadnej gwarancji że serwer przetrwa tydzień .. Ja cię ostrzegam lepiej sam zainwestuj w VPS a nie bierz od innych . :)

przepraszam za vps opłacam ja . i jakos nie planuje z tego zrezygnować . możesz mnie nie lubić ale nie krytykuj mnie proszę. Miej szacunek do drugiej osoby ;) mówisz ze serwer padnie po miesiącu a może  sam poprowadzisz dłużej ? 

Kilka serwerow kilka predkosci i nie za duza predkosc jednostek , aby gdy wyjde z domu nie stracic wszystkich wiosek >.>

czyli tak jeden światek gdyby szlachta chodziła w godzinach było by ci najlepiej? tak koło prędkości świata speed10 lub 100 ? :)

Daj Like jeśli mam rację ;p 

Opublikowano

przepraszam za vps opłacam ja . i jakos nie planuje z tego zrezygnować . możesz mnie nie lubić ale nie krytykuj mnie proszę. Miej szacunek do drugiej osoby ;) mówisz ze serwer padnie po miesiącu a może  sam poprowadzisz dłużej ? 

czyli tak jeden światek gdyby szlachta chodziła w godzinach było by ci najlepiej? tak koło prędkości świata speed10 lub 100 ? :)

Nie wiem , poprostu tak jak mowie , nie chce zeby tak bylo ze gram kilka godzin po cos , wychodze z domu i w 30 min strace wszystkie wioski.

Opublikowano

dobrze ;) a poczekałbyś trochę ? bo nie chce mówić ze pracujemy tylko  ze znajomi pracują nad dwoma serwerami (bo któryś zaraz z geniuszy się odezwie a sami nie są lepsi). chcemy z czymś lepszym wejść;) co mogę to zawsze pomogę :)

Opublikowano

Polecam wykupić coś konkretnego samemu niż brać od justyny z całym szacunkiem (poniekąd) ale wystarczy że coś jej sie nie spodoba i serwer padnie a zważając na to że to najbardziej zakompleksiona osoba z jaką rozmawiałem to nie będzie trudne :) . Lepiej wydaje kasę i zrób coś konkretnego niż bierz serwer od kogoś kto ma "problemy psychiczne"

Opublikowano

Nie mam nic do zarzucenia Justynce, także serwer będzie stał u niej. Prace nadal trwają.

Opublikowano

Czy jakaś ochrona początkowa jest?

I torche szkoda, że surka sie nie uzupełnia na bieżąco i trzeba co troche odświeżać... 

Opublikowano

Fajnie, że nawet na becie nie da sie pobrać, bo jest cudowny "ktoś" kto ma 250k pkt i Cie zaraz przejmie ;) Także super testowanie !!

Opublikowano

Ochrona początkowa jest. Co do odświeżania to niestety w silniku jest prawie 0% odświeżania w ajaxie.

Opublikowano

Nie wiem co to za maszyna ale porażka ciut lagi są .

jeśli są lagi przemyślę o kupieniu wiekszego vps ale lagow nie powinno być ale zobaczymy:) 

Opublikowano

jeśli są lagi przemyślę o kupieniu wiekszego vps ale lagow nie powinno być ale zobaczymy:) 

Możliwe ze to ode mnie i macie problem z wyświetlaniem mapy świata .

sygna.png

Opublikowano

Możliwe ze to ode mnie i macie problem z wyświetlaniem mapy świata .

dziękujemy za zgłoszenie tego problemu :) 

jak maxis27 pisał to świat testowy :) czyli łapiemy błędy :D 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...