Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

>>> Komputer & Mikrofon <<<

PLOscarPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj!

Chciałbym się dowiedzieć z jakiej strony mogę zakupić dobry komputer do gier typu minecraft czy LoL oraz sam mikrofon.

Jaki Wy macie oraz jaki polecacie itp.. 

W planach mam zamiar kupić

http://amigopc.pl/core-i5-4570-8gb-ddr3-gtx660-2gb-1tb-dvd-p-13674-67-1.9.67.html

taki komputer oraz 

http://www.ceneo.pl/15436320#mh=a0a1aaaa15004blue5iqZz6sLABIX-_fWUc8_O0fh9VXxpI7qmBkpxP401nltKIEsmHhix-He4Jd0-X2EE_fSTh75lL6IEjx2rhp5CMz3qux7ZvNpcze3tTbIbMlJnq4bPfxoLA2

takie mikro do TS3/skype. Będzie dobre?

Opublikowano

Naprawdę Blue Yeti? Osobiście polecam Samson G-Track, w wyglądzie nie przypomina kutasa, a jakość dla mnie jest rewelacyjna! :)

Opublikowano
http://allegro.pl/komputer-core-i5-4590-4x3-7-8gb-1tb-gtx770-2g-gry-i4843476742.html

Ten 2700 :)

GTX 770 to juz jest cos ;)

Ale ultra w ac unity nie licz ;p Bo tam trzeba nasa by to szlo ^^

Możesz poszukac też prockiem AMD bo moj fx 6300 daje rade nawet :)

Z tym kompem masz 2 możliwości, albo się przegrzeje w tak beznadziejnej budzie, albo to coś co nazywają zasilaczem popali co wszystko w pizdu. Idz do działu komputery, tamn ci złoża dobrego kompa a nie tej dzieciarni w dziael lola pytasz.

Opublikowano

Ten komputer, który zaproponowałeś, to jakiś słabiutki gotowiec. Nawet nie ma podanych producentów takich peryferii jak zasilacz, nagrywarka, RAM, płyta główna.

Takie coś albo się spali, albo nie będzie się po prostu dało cokolwiek robić.

Ja tam bałbym się nawet grafikę z tego wyciągać i wkładać do innego PC.

Poproś ludzi na forum, by złożyli ci normalną maszynę. W tym budżecie dostaniesz o wiele lepszy sprzęt, który nie spali ci się po tygodniu.

Popieram Jaminka007

1389638202-U295319.png

Opublikowano

W mikro do TS-a nie warto inwestować. Polecam:
http://www.overclock.net/products/zalman-zm-mic1-high-sensitivity-headphone-microphone - w PL kosztuje 20 złotych, a jest lepszy niż 90% mikrofonów w head-setach do 500 złotych :)

Odnośnie komputera:

polecam jednak lepszą kartę graficzną i samemu złożyć kompa (albo samą konfigurację). Za 3000 złotych można złożyć kompa z SSD na system, 8 GB Ramu, porządną I5/Bulldozerem, i Radeonem R270-280X tudzież GTX760-770, zasilaczem 80+. Ten komputer za tą cenę jest mierny.

Opublikowano

To tak jak wyżej, prosiłbym kogoś o złożenie mi dobrych części do komputera, (np. morele.net itp..). I wtedy zamówię i sam złoże w domu :> 

A co do mikro chciałbym jakiś dobry, koledzy polecali mi tamten, ale też nie jestem za nim. 

Opublikowano

To tak jak wyżej, prosiłbym kogoś o złożenie mi dobrych części do komputera, (np. morele.net itp..). I wtedy zamówię i sam złoże w domu :> 

A co do mikro chciałbym jakiś dobry, koledzy polecali mi tamten, ale też nie jestem za nim.

Polecam temat: http://www.mpcforum.pl/topic/1316442-proponowane-zestawy-komputerowe-na-grudzien-2014/

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Jak chcesz mieć dobrą jakość mikrofonu, to zainwestuj nie w mikrofon, ale w kartę dzwiękową, bo to ona odpowiada za czystość dzwięku. Po zakupie Xonara DX, mój mikforon za 20zł brzmi naprawde dobrze, dodatkowo jakość muzyki się znacząco poprawiła, xonary mają dla mnie troche zbyt chłodne tony, ale to już moje subiektywne zdanie.

Opublikowano

@Valze Człowieku proszę, wpisz hasło "MIKROFON POJEMNOŚCIOWY" w Google i dowiedz się co to jest. ZM-MIC1 nie jest nim na pewno.

Jeśli chodzi o mikrofon, odradzam zarówno ZALMAN zM-MIC1, ponieważ po prostu się do niczego nie nadaje. Bez karty dźwiękowej będzie beznadziejny, z kartą również nie będzie powalać, ale do rozmów skype/ts może wystarczy. Miałem go 3 miesiące zanim kupiłem Reloop sPodcaster. Gdy tylko do mnie dotarł, urwałem kabel od zalmana i wywaliłem przez okno w częściach.

Blue Yeti będzie do tego beznadziejny, ponieważ to mikrofon pojemnościowy (podobnie jak reloop wspomniany wyżej), czyli bardziej będzie słychać szumy/psa/babcie w pokoju obok niż ciebie. No chyba, że posiadasz totalną cisze w domu oraz odpowiednie oprogramowanie do odszumiania live, co swoją droga wymaga dobrej karty dźwiękowej aby nie było opóźnienia.

W takim razie co wybrać?

Moim zdaniem za 500 zł kup po prostu ASUS Xonar D1 oraz Superlux HMC631, lub budżetową kartę ASUS XONAR DG i jakiś inny headset.

Ewentualnym wyjściem może być headset na USB, z wbudowaną kartą dźwiękową. Może do gier typu CS czy muzyki nie jest to super wybór, jednak do zwykłego użytkowania PC.ta oraz gier może się sprawdzić.

Opublikowano

@Valze Człowieku proszę, wpisz hasło "MIKROFON POJEMNOŚCIOWY" w Google i dowiedz się co to jest. ZM-MIC1 nie jest nim na pewno.

Jeśli chodzi o mikrofon, odradzam zarówno ZALMAN zM-MIC1, ponieważ po prostu się do niczego nie nadaje. Bez karty dźwiękowej będzie beznadziejny, z kartą również nie będzie powalać, ale do rozmów skype/ts może wystarczy. Miałem go 3 miesiące zanim kupiłem Reloop sPodcaster. Gdy tylko do mnie dotarł, urwałem kabel od zalmana i wywaliłem przez okno w częściach.

Blue Yeti będzie do tego beznadziejny, ponieważ to mikrofon pojemnościowy (podobnie jak reloop wspomniany wyżej), czyli bardziej będzie słychać szumy/psa/babcie w pokoju obok niż ciebie. No chyba, że posiadasz totalną cisze w domu oraz odpowiednie oprogramowanie do odszumiania live, co swoją droga wymaga dobrej karty dźwiękowej aby nie było opóźnienia.

W takim razie co wybrać?

Moim zdaniem za 500 zł kup po prostu ASUS Xonar D1 oraz Superlux HMC631, lub budżetową kartę ASUS XONAR DG i jakiś inny headset.

Ewentualnym wyjściem może być headset na USB, z wbudowaną kartą dźwiękową. Może do gier typu CS czy muzyki nie jest to super wybór, jednak do zwykłego użytkowania PC.ta oraz gier może się sprawdzić.

aSPxMdM.png

Opublikowano

@Valze , ten mikrofon obok pojemnościowego nawet nie leżał. Każdy kto pisze, że jest to mikrofon pojemnościowy nie ma o tym zielonego pojęcia.

Każdy mikrofon pojemnościowy z powodu swojej budowy wymaga dodatkowego zasilania, co najmniej z USB/Phantom etc.

Opublikowano

@Valze , ten mikrofon obok pojemnościowego nawet nie leżał. Każdy kto pisze, że jest to mikrofon pojemnościowy nie ma o tym zielonego pojęcia.

Każdy mikrofon pojemnościowy z powodu swojej budowy wymaga dodatkowego zasilania, co najmniej z USB/Phantom etc.

W takim razie lepiej tłumi odgłosy z otoczenia porównywalnie do pojemnościowych.

Opublikowano

@Valze , mikrofony pojemnościowe nie "tłumią" odgłosów z otoczenie, wręcz przeciwstawnie. Rejestrują każdy szum, trzask, hałas itd.

Mikrofony dynamiczne lepiej wychwytują to co jest bliżej nich, dlatego są idealne na scenach i mniej podatne na sprzężenia.

Dobre mikrofony pojemnościowe zaczynają się od 250 zł w górę. Nawet jeśli w nazwie tego jest napisane "pojemnościowy" niema to żadnego przełożenia na jego działanie.

Ps. posiadałem tego Zalmana, zarówno na karcie zintegrowanej jak i Asus Xonar D1 bez wzmocnia w systemie nie było nic słychać, a po wzmocnieniu szumiał jak diabli.

Opublikowano

Jakość mikrofonu w większości leży po stronie karty dźwiękowej, te pokroju Blue Yeti mają dobre wzmacniacze i ogólnie elektronikę, a sam mikrofon jako przetwornik jest warty prawdopodobnie kilkadziesiąt centów. 

Tutaj krótki test mikrofonu MT391 na moim Audiotraku Prodigy Cube, bez odszumiania i wszystkiego innego (wybaczcie za dykcję, nie nagrywam nic więc nie jest wyćwiczona, muszę szerzej mordę otwierać :P):

http://www28.zippyshare.com/v/37925875/file.html  (pobierzcie, bo na stronie jest słabsza jakość)

A tutaj ten sam mikrofon na teście z YouTube na zintegrowanej karcie:

http://youtu.be/0_4_HnMBGNc?t=6m12s

Btw. większość mikrofonów elektretowych brzmi tak samo, zarówno Zalmany, Trusty, Tracery czy inne shity. Bardzo dużo zależy od karty dźwiękowej.

@Dyzson widzę znawca wielki, nawet nie wie, że zarówno ten Zalman jak i Blue Yeti i inne "pro"  to mikrofony pojemnościowe, Zalman należy do rodzaju elektretowych. Wymaga tak samo zasilania jak i lepsze modele, po prostu te na jack są zasilane z karty dźwiękowej, te na USB mają wzmacniacz wbudowany.

Co do zestawu, jeszcze raz polecam odwiedzić temat:

http://www.mpcforum.pl/topic/1316442-proponowane-zestawy-komputerowe-na-grudzien-2014/

Opublikowano

@TrueFaith , nie uważam się za znawce. Pewnie masz racje, że zalicza się to do mikrofonów pojemnościowych. Chciałem powiedzieć, że mikrofon pojemnościowy pojemnościowemu nie równy.

Oczywiście, że oba są zasilane. Miałem na myśli dodatkowe zasilanie, które jest wymagane przez dodatkową elektronikę. Każdy mikrofon pojemnościowy z zbudowaną "kartą dźwiękową" (tak nazwijmy dodatkową elektronikę) wymaga dodatkowego zasilania.

Blue Yeti jest po prostu popularnym mikrofonem z dobrą jakością i tyle. Imho nie wydaje mi się, żeby to był dobry wybór do Skype/TS. Pro mikrofony kosztują naprawdę dużo dużo więcej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...