Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak podłączyć laptopa z WIFI?

mateuszm9114

Pytanie

Opublikowano

Witam,

ostatnio na swoim laptopie Acer Aspire 5750ZG zrobiłem format i zainstalowałem Windows 7 (64 bit). W tym jest problem, że nie mogę połączyć się z WIFI. Nawet mi go nie wyszukuje. Kiedy kliknę na przycisk na pasku zadań tym o połączeniach pokazuje mi się coś podobnego tylko że po polsku (http://h30434.www3.hp.com/t5/image/serverpage/image-id/10087iFF8ADDFFF47DA654?v=mpbl-1). Mam router TP-LINK. Wi-Fi działa bo sprawdzałem na telefonie i tablecie. Na obudowie laptopa jest kontrolka z znaczkiem wifi i się ona nie świeci. Co mam zrobić? Może muszę zainstalować sterowniki lub jakoś włączyć żeby świeciła się ta kontrolka "wifi"? Proszę o pomoc. Za pomoc nagradzam + :)

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też to znalazłem tylko nie wiem które pobrać i zainstalować?  :(

Do karty wi-fi.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Zainstaluj sterowniki i po problemie.

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

Opublikowano

A wiesz może jakie musiałbym zainstalować?

Do bezprzewodowej karty sieciowej? Szukaj na stronie producenta lub na dołączonej do laptopa płycie.

KLIK!

Opublikowano

Płyt niestety nie mogę znaleźć :/ A w lapku jest bezprzewodowa karta sieciowa? Niestety nie rozumiem się na tym. Mógłby ktoś mi podać link?

Na stronie producenta znalazłem takie coś:

Powie mi ktoś które wybrać?

852061417462522608066.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...