Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytania] Odnośnie serwera FB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka więc tak...

1. Czy miasto w którym będą działki może być zrobione na wzór Ereboru (z powieści Hobbit) czy może lepiej zrobić tradycyjne miasto?

2. Jakie minigierki miałbym dodać na serwer 

Opublikowano

1. miasto nie musi być koniecznie "tradycyjne", i nie musi być też ereborem, im oryginalniej, tym lepiej, im więcej czasu poświęcisz na budowanie miasta, tym rezultat powinien być lepszy, jeśli chodzi o działki to polecam plotme, ręczne dawanie jest męczące, nie mniej jednak można i tak.

2.jeśli chodzi o minigry, to nie wiem skąd stwierdzenie, że na fb mają być minigry, FB jest typem serwera gdzie graczy trzeba ciągle czymś zająć, polecam wprowadzić MobArene, (i jeśli tak zrobisz, to uważaj żeby na 10 fali nie pojawiał się pajączek terminator), więcej minigier nie potrzeba, dlaczego? bo jeśli robisz serwer minigry, to tam ich powinno byc najwięcej, na FB odgrywasz jakąś role, zarabiasz na coś, po coś i dla czegoś, różne wielkości działek, i ich ceny, pomyśl, im oryginalniejsze pomysły tym lepiej ;)

1 ۞ 50 ۞ 100 ۞ 150 ۞ 200 ۞ 250 ۞ 300 ۞ 350 ۞ 400 ۞ 450 ۞ 500 ۞ 600 ۞ 700 ۞ ۞ ۞

Opublikowano

1. miasto nie musi być koniecznie "tradycyjne", i nie musi być też ereborem, im oryginalniej, tym lepiej, im więcej czasu poświęcisz na budowanie miasta, tym rezultat powinien być lepszy, jeśli chodzi o działki to polecam plotme, ręczne dawanie jest męczące, nie mniej jednak można i tak.

2.jeśli chodzi o minigry, to nie wiem skąd stwierdzenie, że na fb mają być minigry, FB jest typem serwera gdzie graczy trzeba ciągle czymś zająć, polecam wprowadzić MobArene, (i jeśli tak zrobisz, to uważaj żeby na 10 fali nie pojawiał się pajączek terminator), więcej minigier nie potrzeba, dlaczego? bo jeśli robisz serwer minigry, to tam ich powinno byc najwięcej, na FB odgrywasz jakąś role, zarabiasz na coś, po coś i dla czegoś, różne wielkości działek, i ich ceny, pomyśl, im oryginalniejsze pomysły tym lepiej ;)

@lolol152 Co do działek to będą dawane nie tylko przez Admina ale też prze specjalną rangę o nazwie ,,Notariusz'' Natomiast bardzo podoba mi się twój pomysł z tylko jedną mini gierką :) 

Opublikowano

1. Erebor, nigdzie nie widziałem takiego pomysłu na fb :)

2. Co do mini gier to powinny one być tylko w eventach, bo nie o to chodzi w FreeBuild, a co do tych mini gier: parkour, mobarena, OX, enderescape czy jakoś tak :)

Opublikowano

1: Zawsze ciekawiej jest zrobić miasto na wzór Ereboru, ponieważ niektórym graczom już się znudziło tradycyjne miasto, a jak wiadomo trzeba urozmaicać serwer, ale to już zależy od Ciebie, czy Ci się spodoba.

Co do drugiego pytania, to podstawowo możesz dodać MobArene, jakieś zabawy typu Parkour, również możesz się spytać graczy jakie chcą minigry dla nich na serwerze.

Opublikowano

@Lord Asasin a jeśli chodzi o Erebor to może być tak że Samotna Góra i Królestwo Krasnoludów mogą być wgrane z Neta? A tylko miasto pod górą byśmy dorobili? Bo szczerze to nie wiem jakby nam to wyszło (a znalazłem fajną mapę) a chce żeby gracze cieszyli się pięknem widoków z działki (wiem autorska mapa jest lepsza, ale chyba sam rozumie sz)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...