Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[15] Robert Lewandowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

6377414174517371239415.jpeg

7300214128333301049127.png

Imię i nazwisko: Robert Lewandowski 

Data urodzenia: 21 sierpnia 1988

Reprezentacja: Polska

Aktualny klub: Bayern Monachium

Pozycja: napastnik

7954514128331301049127.png

Wzrost: 184 cm

Lepsza noga: prawa

Pracowitość w ataku: wysoka

Pracowitość w obronie: średnia

Sztuczki: 4

Słabsza noga: 4

1522914128331301049127.png8590914128331301049127.png

+ kontrola nad piłką

+ wykończenie

+ drybling

+ gra głową

+ reakcje

+ ustawienie się

- rzuty karne

- rzuty wolne

- podania

2479714128331301049127.png

Lewandowski jest piłkarzem wszechstronnym. Jego gra głową jest dobra; potrafi też zaskoczyć rywali swoim dryblingiem. Głównym minusem piłkarza są podania, lecz nadrabia to doskonałym wykończeniem.

5854714128331301049127.png

9211214125106681049127.png

­

Opublikowano

Ocena jak najbardziej słuszna. Patrząc na jego grę w Bayernie oraz kartę, jaką dostał w FIFA15 zasłużył całkowicie ;)

Nie bez powodu został nominowany do jedenastki roku. 

­

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zdecydowanie za drogi jak na jego możliwości w grze. Adrian Ramos jest o niebo lepszy, nie dość że szybszy to ma mocniejsze główki i jest o 140k tańszy. Wg. mnie nie warto wydawać na niego tyle kasy. W zasadzie to patrząc na jego statystyki nie zasługuje na więcej niż 84-85 ovr.

Opublikowano

Zdecydowanie za drogi jak na jego możliwości w grze. Adrian Ramos jest o niebo lepszy, nie dość że szybszy to ma mocniejsze główki i jest o 140k tańszy. Wg. mnie nie warto wydawać na niego tyle kasy. W zasadzie to patrząc na jego statystyki nie zasługuje na więcej niż 84-85 ovr.

Ma 4/4 + http://prntscr.com/5zgr41

Zasługuje na ową cenę. 

­

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jego cena jest za wysoka. Benzema tam gdzie potrzeba ma podobne statystyki, a kosztuje 15k. Za Lewandowskiego trzeba dać 140k. To pewnie przez overall bo rzadziej jest w paczkach, ale ja i tak wolę Benzeme czy chociażby Teveza bo Lewandowskiego dogania praktycznie każdy środkowy obrońca.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że jego cena jest za wysoka. Benzema tam gdzie potrzeba ma podobne statystyki, a kosztuje 15k. Za Lewandowskiego trzeba dać 140k. To pewnie przez overall bo rzadziej jest w paczkach, ale ja i tak wolę Benzeme czy chociażby Teveza bo Lewandowskiego dogania praktycznie każdy środkowy obrońca.

Kilkadziesiąt tysięcy dodaje fakt, iż jest to napastnika z Bundesligi, gdzie nie ma dobrych napastników, prócz Ramos'a czy Immobile, ale nimi ciężko poradzić sobie w wyższych ligach. 

­

Opublikowano

Lewandowskim się gra naprawdę świetnie. Benzema to straszne drewno w tej fifie, a Robercik spisuje się znakomicie.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Ja miałem wręcz przeciwne wrażenia, Benzema z "Myśliwym" dość sprytnie przedzierał się przez obrońców, nawet grając przeciwko Ramosowi czy Kompanemu. Natomiast Lewandowskim nie byłem w stanie nikogo minąć, ruchy miał jak ktoś z 70-75 tempa. Wykończenie pierwsza klasa, ale Benzema tak samo mi wszystko kończył.

Opublikowano

@Phoenix

przepraszam, że się wtrące, ale Lewandowski naprawde nie powala a Twoja ocena co do Benzemy jest niesłuszna. Miałem obu w składach i Lewy nie przypadł mi do gustu, jedyne co mi się w nim podobało to główki. Benzema jest cudowny, gram dosyć wolną piłką i mam mało akcji, ale Benzema świetnie je wykańcza, o czym świadczy to że w 3 lidze w mniej więcej co drugim meczu strzela 2/3 gole. No i cena, 140 k a 30 k to troche różnicy, choć jak sam stwierdziłeś - nie ma dobrych napastników w Bundeslidze. Mimo wszystko wolałbym te 150 k wydać na inne filary drużyny i kupić sobie Adriana Ramosa.

Bez reklam fb

Opublikowano

@Phoenix

przepraszam, że się wtrące, ale Lewandowski naprawde nie powala a Twoja ocena co do Benzemy jest niesłuszna. Miałem obu w składach i Lewy nie przypadł mi do gustu, jedyne co mi się w nim podobało to główki. Benzema jest cudowny, gram dosyć wolną piłką i mam mało akcji, ale Benzema świetnie je wykańcza, o czym świadczy to że w 3 lidze w mniej więcej co drugim meczu strzela 2/3 gole. No i cena, 140 k a 30 k to troche różnicy, choć jak sam stwierdziłeś - nie ma dobrych napastników w Bundeslidze. Mimo wszystko wolałbym te 150 k wydać na inne filary drużyny i kupić sobie Adriana Ramosa.

Nie ja to stwierdziłem, to raz. Dwa - moja ocena jest słuszna, bo to ocena subiektywna. Tobie lepiej gra się Karimem, a mi Lewandowskim. No i nic na to nie poradzę, każdy gra po swojemu, swoimi zawodnikami, swoją techniką.

Opublikowano

@Phoenix. masz w sumie racje, nie przemyślałem czego napisałem :D. bo dla przykładu jak miałem BPL to dla brata Costa był świetny, a dla mnie kaleczył grę i wolałem Sturridga.

Bez reklam fb

Opublikowano

@Phoenix. masz w sumie racje, nie przemyślałem czego napisałem :D. bo dla przykładu jak miałem BPL to dla brata Costa był świetny, a dla mnie kaleczył grę i wolałem Sturridga.

Prawda, nie zmusisz nikogo do grania innym zawodnikiem. Miałem skład za kilkanaście milionów (https://www.easports.com/pl/fifa/ultimate-team/web-app/show-off?showoffId=jgq6D9F7nLJty:pc), teraz mam za ~50k i gra mi się lepiej. Wszystko zależy od dobrania dla siebie zawodników, którymi gra Ci się najlepiej. Co z tego, że będziesz miał Messiego, skoro nie będziesz umiał nim grać? Pieniądze w błoto.

Opublikowano

Prawda, nie zmusisz nikogo do grania innym zawodnikiem. Miałem skład za kilkanaście milionów (https://www.easports.com/pl/fifa/ultimate-team/web-app/show-off?showoffId=jgq6D9F7nLJty:pc), teraz mam za ~50k i gra mi się lepiej. Wszystko zależy od dobrania dla siebie zawodników, którymi gra Ci się najlepiej. Co z tego, że będziesz miał Messiego, skoro nie będziesz umiał nim grać? Pieniądze w błoto.

W 14 jest podobnie. Mam tam jakiś skład z Neymar'em, Aguero i innymi grajkami, ale stworzyłem handicapowy skład za kilkanaście tysięcy. Tylko z zawodnikami złotymi, nieświecącymi się. Gra się znakomicie

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...