Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPhone kilka pytań w sprawie kupna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mój kolega chciałby kupić iphona, więc mam kilka pytań na temat telefonu.

1.Czy ios jest otwartym systemem?

2 Dlaczego iphony są takie kultowe,co mają czego nie ma inny telefon?

3 Czy ios to dobry system?

4 Którego iphona najlepiej kupić?

5 Jak iphony podatne są na uszkodzenia?

Opublikowano

Ios nie jest otwartym systemem .  Iphony wydają się takie kultowe ponieważ są bardzo drogie , od innych telefonów różnią się głownie systemem - IOS'em , jest to dobry system nie ma w nim tyle bezsensownych aplikacji co w androidowym sklepie play. Iphony są drogie więc sam musisz wybrać sam model iphona. Nie są one ani wytrzymałe ani słabe są przeciętne.

Opublikowano

1. Nie.

2. Kosztują połowę tego co używany motor. #gimba_sie_jara

3. Zły nie jest, dobrze zoptymalizowany itd... Ale pod względem zabezpieczeń, liże stopy Androidowi.

4. 4s, z większych 5/5s. Reszta to kał.

5. Spadnie i po srajfonie.

Android/WP 8.1, ew. BB10. IOS... Nie...

Opublikowano

1. Nie, jednak jest tzw. Jailbreak który to umożliwia, jednak wydaje mi się że po tym traci się gwarancję czy cuś...

2. Posiadają swój własny system, dlatego jest płynny i nie ma zbędnych aplikacji czego możemy spodziewać się w androidach. To nie chodzi o cenę, bo gdzie nie spojrzysz - Samsung, LG i inne tego typu telefonu kosztują teraz tyle samo i naprawdę wolałbym dołożyć 200-300 złotych do tego iPhone'a i cieszyć się zoptymalizowanym 100% telefonem! 

3. iOS to bardzo dobry system, dopracowany, płynny no i jest w nielicznych telefonach, czyli APPLE! Również nie potrzebujesz żadnych antywirusów czy innego typu programów, w AppStore masz tak jakby przeskanowane bez wirusów aplikacje!

4. Osobiście polecam 5S, ponieważ go posiadam. Jeszcze mogę polecić 5 oraz 5C ponieważ miałem je w ręce. 

5. Nie są takie szkodliwe jak to niektórzy antyfani mawiają. To już naprawdę zależy od miejsca i w jaki sposób telefon np. spadnie. Jak dbasz tak masz, od kwietnia tego roku mam iPhone'a i naprawdę 0 rys, 0 niczego. Kupisz folię ochronną na przód i tył, etui które Ci pasuje i po 2 latach telefon wygląda dalej jak nowy! :)

Opublikowano

1. iOS to zdecydowanie zamknięty system, zobaczysz go tylko na urządzeniach od Apple. Co prawda jest jeszcze Jailbreak, którego łatwo usunąć, bo wystarczy zrobić restore. Dokładnie nie wiem co daje, bo na mojej 5 nie mam go wgranego.

2. Bo są drogie i dają Ci +500 do zajebistości wśród gimbusek. :D 

3. Gdyby nie był  dobry, to ludzie by siedzieli dalej na androidzie, który nadal pozostawia wiele do życzenia. Oczywiście sam system nie jest idealny, ale Apple dba o swoich użytkowników! (Nawet starą 4 zaaktualizowali do iOS 7, a 4s do iOS8)

4. Wydaje mi się, że na iPhony poniżej 5 nie warto już patrzeć, bo są już zwyczajnie stare.

5. Noszę tylko gumowego case'a za 10zł xD i mam tylko kilka małych rysek, a tył jest idealny. Spadł mi raz i nic się nie stało prócz resetu.

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie jaka ilość darmowych apek na iphone?

Tyle co w Android, uważacie że Apple to wszystko płatne? Naprawdę tysiące aplikacji darmowych jest! :)

Opublikowano

Jeszcze jedno pytanie jaka ilość darmowych apek na iphone?

Tyle co na Androida, przy czym w ich sklepie codziennie jedna płatna aplikacja jest rozdawana za darmo.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Plus w appstore nei ma takiego śmietnika jak w androidzie.

System zamknięty ale jest JB.

Od kiedy jest źle zabezpieczony? Bo iCloud? haha. No ale okej niech Ci będzie.

i 6 także jest dobrym telefonem jeśli się lubi taki typ.

Kał możesz robić w toalecie.

A co do upadku... Racja że wcześniejsze po upadku zazwyczaj zostały zbite no ale cóż. taki urok. Ja tam nei rzucam telefonem po ziemi i trzymam go w etui :)

a co do twojej piątej odpowiedzi. WP jest systemem dosłownie biznesowym jak dla mnie. bo ciężko cokolwiek zrobić sensownego. Nie do zabawy.

Android jest okej a iOS jest sam w sobie unikalny bo jest tylko na Apple. Cieszę się że przeniosłem się z Androida bo nie muli ani nie jest śmieciowy.

I jak już odpowiadasz to uzasadnij bo twoje NIE na iOSa jest jak spuszczenie wody w kiblu :)

1. Nie.

2. Kosztują połowę tego co używany motor. #gimba_sie_jara

3. Zły nie jest, dobrze zoptymalizowany itd... Ale pod względem zabezpieczeń, liże stopy Androidowi.

4. 4s, z większych 5/5s. Reszta to kał.

5. Spadnie i po srajfonie.

Android/WP 8.1, ew. BB10. IOS... Nie...

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Plus w appstore nei ma takiego śmietnika jak w androidzie.

System zamknięty ale jest JB.

Od kiedy jest źle zabezpieczony? Bo iCloud? haha. No ale okej niech Ci będzie.

i 6 także jest dobrym telefonem jeśli się lubi taki typ.

Kał możesz robić w toalecie.

A co do upadku... Racja że wcześniejsze po upadku zazwyczaj zostały zbite no ale cóż. taki urok. Ja tam nei rzucam telefonem po ziemi i trzymam go w etui :)

a co do twojej piątej odpowiedzi. WP jest systemem dosłownie biznesowym jak dla mnie. bo ciężko cokolwiek zrobić sensownego. Nie do zabawy.

Android jest okej a iOS jest sam w sobie unikalny bo jest tylko na Apple. Cieszę się że przeniosłem się z Androida bo nie muli ani nie jest śmieciowy.

I jak już odpowiadasz to uzasadnij bo twoje NIE na iOSa jest jak spuszczenie wody w kiblu :)

Android na pewno nie jest dla osób, które chcą funkcji "włączam i działa". 

WP, iOS, BlackBerry i tyle ; )

//Hehe, hackintosha widzę :D

Opublikowano

Witam, mój kolega chciałby kupić iphona, więc mam kilka pytań na temat telefonu.

1.Czy ios jest otwartym systemem?

2 Dlaczego iphony są takie kultowe,co mają czego nie ma inny telefon?

3 Czy ios to dobry system?

4 Którego iphona najlepiej kupić?

5 Jak iphony podatne są na uszkodzenia?

1. iOS to zamknięty system z wieloma ograniczeniami, jednak jest coś takiego jak JailBreak co pozwala na personalizacje, mody itp.

2. Myślę, że jako iż są to dobre telefony, które są proste w użytku i działają bardzo płynnie, ludzie je kupują. A, że jest to trochę trend to ludziom dobrze z tymi telefonami. Nie są one jednak perfekcyjne, ponieważ brakuje w nich wielu przydatnych rzeczy, które można znaleźć w konkurencyjnych smartfonach z Androidem.

3. iOS to dobry system, dlatego, że jest on dobrze zoptymalizowany pod iPhone'y. A to dlatego, że iPhone'ów jest dużo mniej niż np. modelów telefonów z Androidem, co sprawia, że Apple nie musi się martwić o robienie aplikacji pod wiele różnorodnych podzespołów. To pozwala na tą optymalizację która sprawia, że system działa bardzo sprawnie i bez zarzutów. Ma on jednak trochę swoich wad, które mi zaraz fani Apple wyplują prosto na twarz mówiąc, że wcale nie są one wadami. Generalnie, iOS pomimo nadgonienia Androida pod względem funkcji w ostatniej wersji iOS8, to wciąż ma on te oto mankamenty (nie będę pisał wypracowań więc zrobię małą listę):
- brak systemu plików - Utrudnia to na przykład życie, jeśli ma się skopiować pliki z Microsoft Office by edytować coś na telefonie a później wgrać na inną maszynę
- Brak emulatorów
- nie ma możliwości wgrywania filmów w formacie *Avi (trzeba konwertować do mp4 by dodać do biblioteki iTunes)
- pasek notyfikacji z widgetami jest bardzo zaśmiecony
- brak możliwości używania wbudowanego NFC *dotyczy iPhone 6 i 6+
- mało personalizacji
- nie można wybierać domyślnych aplikacji (otwieranie za pomocą)

4. Myślę, że wszystko 4S+ będzie działać dobrze, chociaż 5 i 5S wydawały się być najwytrzymalsze ze wszystkich iPhonów.

5. Od najbardziej podatnych, do najmniej podatnych (moim zdaniem)

4 > 4S > 6+ > 3GS > 6 > 5 > 5S

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...