Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Planuję zmianę zasilacza obudowy chłodzenia na procesor i wiatraczków

vgbfdgbdfg12.19

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Posiadam 500 W zasilacz który nawala bo jest wart 60 zł , obudowę bo jest mała 33 głębokości 40 wysokości 17 szerokości , oraz chłodzenia na procesor bo jest boksowe czyli te co dają gratisowo do procesora.

Parametry komputera

ram ddr3 8 gb
cpu amd fx 6300
gpu geforce zotac gt 630 4 gb 128 bit ddr3
płyta główna asus M5A78L-M LX3

Planowana jest też zmiana karty graficznej na r9 270 x gaming więc prosił bym aby odpowiedzi pasowały do tej karty mam tu na myśli wymiary itp.

Gdy wymienię te podzespoły znikną problemy z przegrzewaniem się komputera ? I komputer będzie śmigał jak należy?

Budżet to około 200 zł na zasilacz i co do niego to chciał bym żeby miał jakieś wejścia np. molex żebym mógł podłączyć do niego wiatraki,100 zł chłodzenie procesora,150 zł na obudowę ładną dużą i funkcjonalną żeby miała sporo miejsca na zamontowanie kilku wiatraków.

Opublikowano

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...