Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Początki z WoW'em

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak, nigdy nie grałem w WoW'a, a jutro kupuję więc mam trochę pytań.

1. Jest może jakiś poradnik jak zacząć (jakieś małe wprowadzenie (nie takie ultra noobskie, tylko gdzie expić itp, krótki opis klas/ras))?

2. Jaka klasa najlepsza pod DPS (interesuje mnie tylko PvE)?

3. Warto w ogóle zaczynać, nie będzie tak, że bd miał problemy z EQ i hajsem?

Byłoby tyle. Jak bd chciał coś jeszcze to zapytam niżej albo edytuję ;)

tumblr_mriym1VJau1rpem9no1_400.gif

Opublikowano (edytowane)

2. Aktualnie hunter(moim zdaniem), ale pewnie dostanie nerfa.

3. Oczywiście że tak :P każdy zaczynał od 0.

Co do poradnika pogrzebie głębiej w necie i dam znać, chyba że ktoś inny napisze.

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano (edytowane)

Co do pytania 1-szego to polecam Ci stronę http://wowcenter.pl/Gra na tej stronie masz opisane wszystko co związane z klasami, profkami etc.

Na pytanie drugie odpowiedz sobie sam czytają lekturę poszczególnych klas/ras.

Edytowane przez Hekris

bhetxvzdzzsz.png

Opublikowano (edytowane)

1. Co do expienia to teraz masz wbudowany tutorial po pobraniu misji na mapie Ci się wszytko świeci czyli gdzie masz iść co robić itp. i jak najedziesz na daną lokacje na mapie masz napisane od którego do którego lvla możesz tam expić. 

Co do klas to musiał byś dokładniej powiedzieć na kim Ci zależy mele/ranged :P

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano

A czy zamierzasz grać pve pvp? Tbc wotlk cata mop draenor? ogólnie jeżeli potrzebujesz pomocy to odrazu podawaj o jaki dodatek chodzi.

Opublikowano (edytowane)

@Krejzu Chodzi mi o mele

@toksaM No właśnie o co dokładnie chodzi z tymi dodatkami? To jest tak, że są nowe lokacje na konkretny lvl czy inne są nawet mapy startowe dla każdego dodatku i można grać tam od 1 lvl?

EDIT

4. Mam jeszcze pytanko po jakim czasie przeważnie dostajecie hajs z PayPal'a (tam jest do 3 dni napisane, ale to chyba trochę przesada)?

EDIT2

5. Czy kasa z PSC od razy wpada czy tak samo jak PP?

Edytowane przez PigmejQ

Opublikowano

Jeżeli chodzi o mele to moim zdaniem teraz są op na pve monk/dk/dudu feral

Z każdym dodatkiem dochodzi kilka lvl'i nowe krainki/kontynenty. Expienie zawsze zaczynasz w kraince startowej Twojego bohatera i nic się z następnym dodatkiem nie zmieni. 

czyli na CLASSIC'U expisz od 1-60, TBC od 60-70, WOTLK 70-80, CATA 80-85, MOP 85-90, WOD 90-100. 

Jeżeli chodzi o PayPal'a to nie mam pojęcia, a PSC powinien wpaść od razu. 

Nie wiem czy zrozumiesz coś z tego posta :P sorki, ale pisane na szybko daj znać jak coś to wieczorem edytuje posta. 

t5Wjng.png

Opublikowano (edytowane)

No ogarnąłem wszystko.

Co do PSC to ktoś kto próbował mógłby się wypowiedzieć (pytam, bo czekam na wpłynięcie kasy z PP, a promocja tylko do jutra jest, więc ew. mógłbym PSC kupić jeśli od razu dochodzi)? Po sprawie kasa z PP doszła po 18h

Edytowane przez PigmejQ

Opublikowano

Nie ma opcji opłacania abonamentu PSC niestety, możesz albo pre-paidem albo kartą visa etc.

Co do klas, to nie ma najlepszych i najgorszych. Wszystko zależne jest od skilla np. Możesz być full w epicach a robić mniejszy DPS od kogoś kto ma blue itemy na sobie. Co do golda w grze jest teraz tak ułatwione, że skille dostajesz od MoP za darmo z wzrostem poziomu i wydać możesz na riding, profki, mounty i ewentualnie restart talentów.

Co do expienia. W stolicach masz tablice które cię kierują gdzie iść expić np. W Ironforge dostaniesz questy początkowe do Loch Modan, Wetlands, Arathi Highlands i ewentualnie wysoko poziomowe krainy jak Vash'Jr, Hyjal etc.

Jedynie co możesz zrobić z PSC ewentualnie to kupić Pre-Paida do WoWa.