Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

OVC i skróty.

dyburek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie chciałem zapytać o następujące skróty ;

- as

- sa

Jeżeli dobrze zrozumiałem...

S.A oznacza w języku tureckim "Selamün Aleyküm" i jest to tam jakiś ich rodzaj powitania / pozdrowienia. Natomiast A.S, czyli "Aleyküm Selam", jest na nie odpowiedzią ze strony drugiej osoby.

Opublikowano

Podaj płytę główną, chłodzenie i zasilacz.

MAL

Uwielbiam "znawców" , którzy nakładają swój styl gry innym. Każdy ma własny styl i upodobania... Trzeba je tylko odkryć.

Opublikowano

i3 nie podkręcisz. Zablokowany mnożnik. Jedynie przez płytę główną da radę o około 100MHz ale nawet nie sprawdzałem czy na Twojej się da, bo szkoda czasu nawet na to - nie odczujesz tego ovc. 

Opublikowano

Ta seria procesorów ma zablokowany mnożnik, czyli ogólnie mówiąc jest zablokowana możliwość poniesienia taktowania procesora w jakikolwiek sposób. 

Opublikowano

Ta seria procesorów ma zablokowany mnożnik, czyli ogólnie mówiąc jest zablokowana możliwość poniesienia taktowania procesora w jakikolwiek sposób. 

Nie zgadzam się jeśli procesor ma zablakowany mnożnik można go podkręcić przez np. przez szynę ale to wszystko za leży od umiejętności pozdrawiam.

xD---Kopi_ehxepsa.png

Opublikowano

Nie zgadzam się jeśli procesor ma zablakowany mnożnik można go podkręcić przez np. przez szynę ale to wszystko za leży od umiejętności pozdrawiam.

To samo napisałem wyżej... Ale przez szynę podkręcisz o tyle co nic, więc nie ma to sensu. 

Opublikowano

A intel-i5-3230m 2,6GHz da sie jakos podkrecic pod wr ?

I5 podkrecisz

Tylko, że kolega który napisał pytanie nie podkręci gdyż ma laptopa. A co za tym idzie każdy wie ;)

75386578f06c9981.jpg

Opublikowano

Tylko, że kolega który napisał pytanie nie podkręci gdyż ma laptopa. A co za tym idzie każdy wie ;)

Nie do końca. Można podkręcić (tego procesora akurat nie), a w niektórych modelach można nawet wymienić procesor, więc jeśli autorowi bardzo zależy na szybszym mózgu komputera to może poszukać informacji o swoim modelu - czy istnieje opcja wymiany procesora. Nie w każdym modelu się da, ponieważ jedni producenci stosują sockety, inni lutują procesor do płyty (w tym wypadku też się da teoretycznie ale no..  :D )

Opublikowano

A i5-3330 @3.0gHz

550 W zasilacz

Mobo Gigabyte B75-G3V czy jakoś tak

Chłodzenie boxowe

???

Intel Core i5 3330 3.0 GHz ma zablokowany mnożnik czyli nie można podkręcić tego modelu procesora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...