Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

skradziony drogi skin dam rade go odzyskać?

ZGRED31

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc jakiś czas temu kupiłem skin za spora kase było to ponad 1000 zł pograłem z nim i chciałem go potem sprzedać żeby kupić kilka skinów za to tańszych :)

a więc ogłosiłem się na CS lounge że chce sprzedać itd. niestety po jakimś czasie skin został skradziony...

cała sytuacja wyglądała w ten sposób:

napisał koleś że chce go kupić że da to i to, odpowiadała mi propozycja (były to inne itemy) więc się zgodziłem na wymianę dogadaliśmy się ale on nalegał żebym dał swój skin jakiemuś znajomemu (które znam w prawdziwym świecie) tak zrobiłem zrobiliśmy czas grupowy ja kolega i ten koleś który chciał kupić skin 

przekazałem koledze skin przez trade steam bo ten koleś chciał sprawdzić czy to nie jest jakiś błąd skina i że to jest wielce oryginalna broń 

przekazałem więc tą broń koledze on miał mi ją oddać a ten koleś miał sobie zrobić Screen u kolegi że jest ta bron i wygląda tak samo...

tak więc zrobiliśmy kolega potem oddał mi broń znowu przez steam - tak więc broń była teraz u mnie

nagle koleś napisał nam że nie zrobił zdjęcia i że mam mu znowu dać broń

tak więc drugi raz dałem na trade broń koledze wtedy koleś uciekł i nas zablokował a bron znikła...

tak więc ja i kolega zostaliśmy sami bez broni u mnie pisze w handlu że daję ją koledze 

a kolega w histori ma że przekazał broń dla "etc" taki nick 

da się odzyskać taką broń czy już mogę o tym zapomnieć i jestem po prostu stratny całą kasę?

nie wiem nie da się tego zgłosić gdzieś do steam że taka sytuacja miała miejsce? sam się na tym za mało znam;/ a chcę chociaż spróbować 

pozdrawiam i licze na pomoc 

Opublikowano

Skoro ten skin był taki drogi, skontaktuj się z angielskim supportem Steama. Opisz dokładnie całą sytuację, dodaj jako załącznik screenshoot z wymiiany z tym "etc" i potem zostaje tylko czekać na odpowiedź supportu.

Opublikowano

najdziwniejsze że w ogóle nie było z nim wymiany po prostu u kolegi jak by ten skin znikł wiem bo był u mnie z lapiek kiedy to robiliśmy tak więc na bank to nie był kolega nie przekazał go nikomu po prostu ten koleś jakimś cudem go przechwycił dlatego chciał żebym przekazał to koledze ;/ nie wchodziliśmy w żadne linki od niego itd. nie wiem jakim cudem się to stało teraz wiem tylko że steam ma strasznie słabe zabezpieczenia 

Opublikowano

Skin nie znikł. Przekazałes ten skin typowi o takim samym nicku jak twój kolega. Cały profil był zrobiony na wzór profilu twojego kolegi. Taki rodzaj skamu.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

tak ale cały czas prowadziłem rozmowe z kolegą i tam zaprosił mnie do wymiany więc to nie było w ten sposób ;/ i dlaczego pojawiło się że niby dla etc skin poszedł :)? jakimś cudem on zabrał skin ale nie wiem jak coś musiało być z tym przekazaniem 

Opublikowano

100%, ze dales skin typowi o takim samym nicku jak twoj kolega. Mozliwe, ze podcas wymiany zaprosili twojego kolege do wymiany z gosciem, ktory mial nick jak ty. Dales sie ojebac, mnie tez tak próbowali oszukać.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...