Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki czołg premium wybrać :>?

kamilo75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak... myślę nad kupnem czołgu premium i nie mam bladego pojęcia którego wybrać :< Dlatego pytam się was co polecacie albo mi całkowicie odradzacie kupna "premiuma" według podanych niżej informacji:

Jestem średnio doświadczonym graczem http://worldoftanks.eu/community/accounts/500650597-TerroR55/

Posiadam IS-3 i jest to mój najwyższy tier, zaczyna mi brakować kasy na coraz to kolejne czołgi więc chciałbym dobrze zarobić :]

Jednak IS-6 odpada. Podobają mi się TDki ale nie potrafię nimi grać ;/ Najbardziej podchodzą mi czołgi niemieckie i rosyjskie :D

Piszę to na szybko więc czasu dużo nie mam ale będę uzupełniał temat w miare możliwości. Czekam na wasze propozycje.

Pozdrawiam.

:>>

Opublikowano

Jak robisz ruskie, to is-6. Czemu go odrzucasz? 

Pewnie nie potrafiłbym nim grać bo podobno jest dla bardziej doświadczonych :/ Odrzucam go też dlatego że chciałbym inne drzewko zacząć np. jakimiś TDkami się nauczyć grać albo HTkami innymi pograć.

:>>

Opublikowano

Tylko is-6, skoro jesteś początkującym graczem to Jagtiger odpada. 

Właśnie is-6 ci się przyda bo wybacza błędy. Wystarczy znać choć trochę weakspotów i polecam ci poświecić kilka godzinek na szukanie czołgów w google przyglądając się ich weakspotów.

Opublikowano

Dokładnie bierz is6 ma dobry pancerz i w miarę dobrą mobilność, słabą penetrę ale bez przesady też mam w su 122 44 170 penetry a jakoś da się grać 

4758463064.png

Opublikowano

Mam JagTigera 8,8 i ogólnie czołg bardzo fajny, natomiast jest to czołg dla ludzi często grających TDkami i lubiących je. Ja do takich ludzi nie należę, dlatego czołg nie za bardzo przypadł mi do gustu, z tego co piszesz tobie pewnie też nie przypadnie.

Co do innych:

-T34 - bardzo przyjemny, dużo prostszy niż JagTiger, ale z powodu drogich pestek średnio zarabia (podobno ma to zostać poprawione w którymś przyszłym updacie)

-FCM 50t - o dziwo jest bardzo wielu zwolenników tego czołgu, jednak według mnie nie ma on żadnej wyróżniającej go cechy (na +)

-Lowe - teraz jest pozbawiony pancerza, ale myślę że powinieneś go rozważyć

-IS-6 - według mnie najlepszy dla ciebie

-T-34-3 - jeżeli nie miałbym type'a 59 na 100% kupiłbym ten czołg

-SuperPershing - zdecydowanie odpada nawet nie będę go opisywał

Podsumowująć, powinieneś rozważyć Lowe i T34 jeżeli chcesz iść w HT, a jeżeli MT to zdecydowanie T-34-3.

Opublikowano

Mam JagTigera 8,8 i ogólnie czołg bardzo fajny, natomiast jest to czołg dla ludzi często grających TDkami i lubiących je. Ja do takich ludzi nie należę, dlatego czołg nie za bardzo przypadł mi do gustu, z tego co piszesz tobie pewnie też nie przypadnie.

Co do innych:

-T34 - bardzo przyjemny, dużo prostszy niż JagTiger, ale z powodu drogich pestek średnio zarabia (podobno ma to zostać poprawione w którymś przyszłym updacie)

-FCM 50t - o dziwo jest bardzo wielu zwolenników tego czołgu, jednak według mnie nie ma on żadnej wyróżniającej go cechy (na +)

-Lowe - teraz jest pozbawiony pancerza, ale myślę że powinieneś go rozważyć

-IS-6 - według mnie najlepszy dla ciebie

-T-34-3 - jeżeli nie miałbym type'a 59 na 100% kupiłbym ten czołg

-SuperPershing - zdecydowanie odpada nawet nie będę go opisywał

Podsumowująć, powinieneś rozważyć Lowe i T34 jeżeli chcesz iść w HT, a jeżeli MT to zdecydowanie T-34-3.

T34 ma drogie pociski i słabo zarabia? widać kolego że nie umiesz tym czołgiem grać wykorzystując jego predyspozycje do boju...

FCM 50t nie ma wyróżniającej cechy na plus? tym to mnie normalnie rozsadziłeś ;)

Lowe może i nie ma sporego pancerza na wierzy ale jest pod tak śmiesznym kątem że większość ludzi nie potrafi go spenetrować ;)

T-34-3 w mojej opinii jest to bardzo słaby czołg jak na 8 tier, działko kiepskie chodź już dostało bufa do przeładowania ale nadal są wielkie problemy z celnością. Dostał bufa do obrotu wieży bo wcześniej szybsze czołgi nie miały większego problemu tego meda objechać... , nie ma porównania z legandarnym Typkiem

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngultraxx

Kolego czytaj uważnie :) nie napisałem że słabo zarabia tylko że średnio, więcej zarabiam swoim typem 59 i JagdTigerem ;)

Mimo wszystko gra się nim BARDZO przyjemnie i serdecznie polecam zakup tego czołgu.

Co do Lowe, praktyczniez każdego pancerza da się coś wycisnąć przy odpowiedniej grze (kątowaniu itd)

T-34-3 jest kontrowersyjnym czołgiem, ale po buffie o którym wspomniałeś, moim zdaniem jest bardzo przyjemnym czołgiem, którym można sporo zdziałać.

Co do FCM jest to szybkość, ale jest z nim trochę tak jak z IS-8 50% cech MT i 50% cech HT. Jak dla mnie takie połączenia nie są udane ;)

Opublikowano

Największy zarobek jast na Jg 8,8 oraz T34 po w miarę dobrej grze (bez konta premium) zarobisz około 20/30k. Ja mam T34 i jestem zadowolony z zarobków.

Opublikowano

Ja mam Lowe i mogę go polecić. Zadziwiająco często rykoszetuje a działko ma niezłą penetrację, która pozwala mi ugrać coś nawet na X.

T34 grałem u kumpla i chwalę sobie jego wieżę. Jest pancerna i jeśli masz miejsce gdzie możesz ją wystawić jesteś w dużo bardziej komfortowej sytuacji

JTiger 88 jesli ogarniasz TDki jest mega, dobre DMG, zarobki i szybkostrzelność.

IS-6 jeśli nie znasz weakspotów to odpada bo ma słabą penetrację

SuperPershing to wg mnie bardzo słaby czołg. Przebicie go nie sprawia mi trudności, a działko dupy nie urywa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...