Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Farma.

Kacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Ile farmy na adc powinno się mieć koło 10 min? Ja mam koło 70 - 80. To dobrze czy za mało? Nurtuje mnie to pytanie ponieważ zawsze miałem problemy z farmieniem i teraz "uczę się" lepiej last hitować.

Opublikowano

Do 10 minut powinieneś wyciągnąć lekko 100-110, jeśli potrafisz dobrze last hitować, bo od tego wszystko zależy. To jest imo norma na ADC do 10 minut. W ciągu 20 minimum 180/190, potem leci 250+ i tak dalej. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Wszystko zależy od sytuacji, nie ma dokładnie powiedziane od kiedy farma jest dobra, gry są różne. Według mnie wystarczy mieć więcej csów od przeciwnego ADC, a już jest bardzo dobrze.

Opublikowano

Wg. mnie 80-90 jest dobre. Nie ma co się wzorować na 100/110 farmy jak to mają Marksmani na LCS'ach bo tam są znacznie inne gry. Rzadko jest akcja, że co minute się naparzają na bocie, oni po prostu farmią i dbają o objectivy, tak więc 80/90 jest wystarczające. ;)

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Większość goldów, która się tu wypowiedziała pewnie nie ma połowy tego co napisała. Takie pisanie "ile się powinno mieć" jest według was ustosunkowane tym ile creepów wychodzi z respa a nie tym jak jest w praktyce. Dobry adc, który wie o co chodzi będzie miał 90 creepów i nie więcej. Piszecie, że +100 nawet można mieć a to jest praktycznie niemożliwe, bo gracie na ludzi a nie na boty, które nic nie robią. Czasami trzeba cofnąć, czasami dostaniecie taki poke, że nie da się podejść do csów a czasami zdychacie. Imo jak grasz rankeda na tym goldzie/platynie to 85-80 jest bardzo dobrym wynikiem

Opublikowano

Większość goldów, która się tu wypowiedziała pewnie nie ma połowy tego co napisała. Takie pisanie "ile się powinno mieć" jest według was ustosunkowane tym ile creepów wychodzi z respa a nie tym jak jest w praktyce. Dobry adc, który wie o co chodzi będzie miał 90 creepów i nie więcej. Piszecie, że +100 nawet można mieć a to jest praktycznie niemożliwe, bo gracie na ludzi a nie na boty, które nic nie robią. Czasami trzeba cofnąć, czasami dostaniecie taki poke, że nie da się podejść do csów a czasami zdychacie. Imo jak grasz rankeda na tym goldzie/platynie to 85-80 jest bardzo dobrym wynikiem

Zgadzam się z tym, jednak nieraz spotkałem się z enemy, którzy po prostu grali defensywnie, nie poke'owali mnie ani nic, więc zarówno ja i mój enemy adc farmiliśmy 100+ creepów. Czasem zdarzy się gra, w której wyciągnie się więcej, jeśli linia jest "spokojniejsza". 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

W 10 minucie 100-110 farmy? To nie wiem jak Wy last-hitujecie jak macie tyle cs'ów w takiej minucie.

Jak gram ciągle i tylko last-hituje (lane jest spuszowany ide na golemy) to nie mam 90 cs'ów w 10 minucie, więc chyba macie za jednego miniona 2 cs'y.

W około 12-13 minucie powinieneś mieć 100 farmy i w ok. 25 minucie 200.

Opublikowano

Zgadzam się z tym, jednak nieraz spotkałem się z enemy, którzy po prostu grali defensywnie, nie poke'owali mnie ani nic, więc zarówno ja i mój enemy adc farmiliśmy 100+ creepów. Czasem zdarzy się gra, w której wyciągnie się więcej, jeśli linia jest "spokojniejsza". 

Zobacz o czym pisze autor, "Cześć. Ile farmy na adc powinno się mieć koło 10 min? Ja mam koło 70 - 80"

Nie pyta ile można wyciągnąć cs jak masz wolną linię i enemy support, który jest np. annie albo leona w ogóle do Ciebie nie podejdzie więc takie odpowiedzi, że +100 są po prostu nie na miejscu i nie pomagają autorowi

Opublikowano

to ja jestem challenger i nigdy nie miałem w 10 minucie 100 cs na adc, lol

Opublikowano

Bez przesady, że 100 cs... Wystarczy wyciągnąć 90cs i jest dobrze.

tu nie chodzi, że wystarczy, ale na adc na bocie 10 min 100 cs jest bardzo bardzo bardzo trudne

Invoriabanenr.png

Opublikowano

tu nie chodzi, że wystarczy, ale na adc na bocie 10 min 100 cs jest bardzo bardzo bardzo trudne

Wiem, że jest trudne, dlatego napisałem, że 90 to wystarczająca liczba.

Opublikowano

ja w 10 mam 130cs czy to dobrze? a w 20 wyciągam prawie 280

a potem się obudziłeś i była 5.00 rano ....

Niema opcji że wyciągniesz 130 cs w 10min ... chyba ze ustawisz randoma wejdziesz sam na mape, weźmiesz teleport i sfarmisz 2 linie.

Opublikowano

Do 10 minuty pojawią się 102 miniony więc mając jakieś 85 w 10 minucie jest świetnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...