Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

34083 Tabela Expa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z tabelą expa na game 34083. Używam plików terenzo. Wgrałam do game difa który pozwolił mi na level większy niż ten standardowy na tych plikach.

Level 255 
000A238E: 78 FF
005A41D0: 63 FF
0009595E: 78 FF
00095E1E: 78 FF

Tabela expa
00024491: 63 FF
00024492: 7F 74

Ustawiłam sobie wszystko w configach i wgl i działa. Problem był taki że na każdy level od 100 do 250 wymagało takiej samej ilosci exp, w tym przypadku: 2153800000. Postanowiłam to zmienić lecz natknełam sie na kolejny problem. Udało mi sie znaleźć exp editor EXP per Level Edit0r by Eddy. Te liczby które zapisałam okazały sie działać i pokazywały sie w grze. Problem nastąpił przy testowaniu. Otóż gdy dałam sobie np level 160 i próbowałam sobie zabijać dzikie psy żeby zobaczeć czy nie ma błędów to okazało sie że po zabiciu jednego dostałam dużo expa + nagle wymagany exp miałam na minusie. Exp mam oryginalny z tych plikow, nic przy nich nie grzebałam. Dodam jeszcze że bardzo dużo itemów dropi z każdego moba. Myslałam że to może przez duże cyfry ale 90000000 to chyba nie jest taka duża cyfra patrząc na skalowanie wymaganego expu od 1 do 99.

W czym jest problem? Robie coś źle?

I dodatkowe pytanie, mógłby mi ktoś wysłac ten game z difem na 255 i żeby tabele expa działały? Bardzo by to pomogło

Przepraszam jeśli jest to napisane chaotycznie ale śpieszyłam się :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...