Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Steam] Dlaczego Steam zawyża ceny gier

Zontus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemacie ludzie

jak w tytule 

dlaczego podczas takich akcji jak np obecna zimowa obniżka

przykładowo gra normalnie kosztuje 10 euro ale podczas obniżki jest przeceniona o 50% z kwoty 15 euro

Opublikowano

Nie spotkałem się z czymś takim, podasz mi przykład jakiejś gry? :O

Może to taki chwyt marketingowy, że zamiast 50% z 10 Euro jest 50% z piętnastu, tak czy inaczej jest taniej.

Opublikowano

to był przykład ale na steamie jest pełno gier które normalnie kosztują określona cenę a w przypadku wyprzedaży cena przed obnizka jest wyższa niz normalnie

chcesz przykładu proszę

DayZ - normalna cena to 23,99, teraz jest obniżona o 15% i kosztuje 23,79 bo cena jest zawyżona do 27,99

Opublikowano

to był przykład ale na steamie jest pełno gier które normalnie kosztują określona cenę a w przypadku wyprzedaży cena przed obnizka jest wyższa niz normalnie

chcesz przykładu proszę

DayZ - normalna cena to 23,99, teraz jest obniżona o 15% i kosztuje 23,79 bo cena jest zawyżona do 27,99

To tak jak mówiłem nie zmienisz tego... To chwyt marketingowy, który widać gołym okiem. Możesz do supportu pisać, dlaczego tak jest, ale nie zapewniam, że odpowiedzą.

Opublikowano

ale najbardziej bawi mnie kiedy cena pakietu jest wyższa niż kupno każdej gry z osobna

jak np The Witcher Trilogy Pack 

Cena jednostkowa gier: 54,47€

Cena pakietu: 69,99€

czy też kiedy darmowe DLC  sprzedawane w pakiecie ma podana cene jak w przypadku Half life Last Coast  gdzie przy kupnie Half-Life Complete

jest podana cena tego DLC 13,99€ (przeceniona o 50% z 27,99€)

Opublikowano

Ale to masz nie tylko na Steamie, a wszędzie. Kiedyś chciałem kupić koszulkę komuś na święta, w listopadzie kosztowała 90zł, a w grudniu była promocja ze 150zł do 110zł. 

Opublikowano

chcesz przykładu proszę

Akurat cena DayZ została podwyższona przez twórców.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

bo steam to złodzieje i tyle. zawyżają ceny a później kradną czy blokują konta ... 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Opublikowano

bo steam to złodzieje i tyle. zawyżają ceny a później kradną czy blokują konta ... 

jak sie używa cheatów w cs to co sie dziwisz

Opublikowano

jak sie używa cheatów w cs to co sie dziwisz

nigdy nie używałem cheatów w żadnej grze na steamie. po prostu któregoś dnia nie wylogowało mnie z konta, i już nie mogłem wejść a konto zniknęło. 

@top: biorą kasę dla siebie jak już pisałem, każdy chce kasy ale oni są wyjątkowo łapczywi 

,,Nawet jeśli nie masz już siły, możesz nadal walczyć i osiągnąć swój cel." <3 

29.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...