Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] 3150 Akali vs Katarina vs inni

Jeesup

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, witam was, postanowiłem znowu was się spytać o wybór postaci, proszę napiszcie mi gdzie mogą iść wymienione poniżej postacie i czy są "uniwersalne" pod tym względem i oczywiście napiszcie jakie są "w mecie". I nie, nie używam BoL'a ani popularnego ostatnio L# dlatego nie piszcie że dana postać jest dobra z tym programem.
Postacie które mam zamiar zakupić:

Akali, Katarina, Anivia, Blitzcrank, Gragas, Heimerdinger, Karma, Kassadin, Katarina, Olaf, Twitch, Urgot.

Opublikowano

Akali - w mecie, ale głównie sprawdza się na niższych dywizjach (mid)

Katarina - zawsze w mecie, mimo tego nerfa, przed chwilą grałem mecz, w którym Kata bez mniejszego problemu zrobiła pente z deathfire graspem (mid)

Anivia - rzadko ją widuje, jest strasznie słaba z względu na brak jakiegokolwiek escapu, wypadła z mety dawno temu (mid)

Blitzcrank - jest w topce wybieranych championów na każdej dywizji, dobry pick jeżeli masz odpowiedni team (bot)

Gragas - silna postać, nie ma sporego dmg, ale za to jest wytrzymały i ma przydatne dla całego teamu umiejętności (top/mid)

Heimerdinger - według mnie trochę wypadł z obiegu, po prostu nie jest już tak silny jak kiedyś, imo nie warto go pickować (mid, parę razy widziałem go w roli supporta)

Karma - pomocna dla całej drużyny, jej główną zaletą jest poke, który skutecznie ustawia nam linie, wystarczy opanować skillshoty (mid/bot)

Kassadin - obecnie rzadko go widuję, szczerze to nigdy nim nie grałem, więc nie będę się wypowiadał (mid)

Olaf - w odpowiednich rękach postrach na linii, nie raz widziałem Olafa robiącego 3vs1, duży dmg, podatny na CC, gdy nie ma ulta (top)

Twitch - aktualnie mój ulubiony adc, trochę wypadł z mety, ale nadal można nim wiele ugrać (bot)

Urgot - najrzadziej wybierany bohater w całej grze [statystyki], myślę, że taki argument wystarczy by go nie kupować (bot)

Na czerwono zaznaczyłem postacie, które według mnie nie są warte zakupu, a na zielono te, które szczególnie polecam.

Opublikowano

Akali - w mecie, ale głównie sprawdza się na niższych dywizjach (mid)

Katarina - zawsze w mecie, mimo tego nerfa, przed chwilą grałem mecz, w którym Kata bez mniejszego problemu zrobiła pente z deathfire graspem (mid)

Anivia - rzadko ją widuje, jest strasznie słaba z względu na brak jakiegokolwiek escapu, wypadła z mety dawno temu (mid)

Blitzcrank - jest w topce wybieranych championów na każdej dywizji, dobry pick jeżeli masz odpowiedni team (bot)

Gragas - silna postać, nie ma sporego dmg, ale za to jest wytrzymały i ma przydatne dla całego teamu umiejętności (top/mid)

Heimerdinger - według mnie trochę wypadł z obiegu, po prostu nie jest już tak silny jak kiedyś, imo nie warto go pickować (mid, parę razy widziałem go w roli supporta)

Karma - pomocna dla całej drużyny, jej główną zaletą jest poke, który skutecznie ustawia nam linie, wystarczy opanować skillshoty (mid/bot)

Kassadin - obecnie rzadko go widuję, szczerze to nigdy nim nie grałem, więc nie będę się wypowiadał (mid)

Olaf - w odpowiednich rękach postrach na linii, nie raz widziałem Olafa robiącego 3vs1, duży dmg, podatny na CC, gdy nie ma ulta (top)

Twitch - aktualnie mój ulubiony adc, trochę wypadł z mety, ale nadal można nim wiele ugrać (bot)

Urgot - najrzadziej wybierany bohater w całej grze [statystyki], myślę, że taki argument wystarczy by go nie kupować (bot)

Na czerwono zaznaczyłem postacie, które według mnie nie są warte zakupu, a na zielono te, które szczególnie polecam.

Anivia nie jest słaba bo escapu nie ma.. 

Jest bardzo dobra, dmg ma strasznie duży na early, w late też.

Jest świetna do inicjowania tf dzięki swojemu jajku ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...