Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Novelka sao

Kaanashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo wyszla w polsce novelka sao, wydalo ją Kotori. W empiku pewnie mozna kupic. Kupilbym sobie zeby porownac do anime, ale to jest tak, ze jak kupie 1. tom to cale sao w tym jest, czy np. tylko mala czesc? Bo nie mam kasy na duzo tomow

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nic? Dopiero pierwszy tom ma być 5 grudnia dostępny w sprzedaży.

C*****o, przeczytałem nowelkę po angielsku ale chciałbym zobaczyć jak to na nasze wygląda :D

Opublikowano

C*****o, przeczytałem nowelkę po angielsku ale chciałbym zobaczyć jak to na nasze wygląda :D

Zdania są podzielone. Opublikowany przez nich fragment dla wielu po prostu był słaby. Więc trzeba samemu się o tym przekonać. - mogli sporo zmienić, by mieć więcej kupujących.

Opublikowano

Zdania są podzielone. Opublikowany przez nich fragment dla wielu po prostu był słaby. Więc trzeba samemu się o tym przekonać. - mogli sporo zmienić, by mieć więcej kupujących.

Z drugiej strony, przeciętnemu czytającemu język zamieszczony we fragmencie nie będzie raczej przeszkadzał (http://sao1.kotori.pl/ - tutaj możesz się z nim zapoznać).

Wątpię też, by cokolwiek mieli zmieniać w wersji finalnej, bo materiały poszły do druku dzień po opublikowaniu próbek.

@Offtop

Pierwszy post. Dzień dobry. :>

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Nie rozumiem czegoś. Otóż mowa była o tym, że jest już 14 tomów, a tom 1. zawiera całą historie sao. Serio sao jest takim tasiemcem, że około 14 odcinków w anime to na razie 1/14 całej serii?

XrgAYyk.png

Opublikowano

Nie rozumiem czegoś. Otóż mowa była o tym, że jest już 14 tomów, a tom 1. zawiera całą historie sao. Serio sao jest takim tasiemcem, że około 14 odcinków w anime to na razie 1/14 całej serii?

Można tak powiedzieć, lecz nie do końca. Aktualnie został już tylko Alicization Arc.

Opublikowano

Można tak powiedzieć, lecz nie do końca. Aktualnie został już tylko Alicization Arc.

Skoro tak, to fajnie, że sao jest spójną całością jako 1. tom, bowiem opowiada historie całego arcu. Może kupie, zeby tak jak wspomnialem miec porownanie co do sredniego wg mnie anime

XrgAYyk.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...