Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Mam takie pytanie, ponieważ pojutrze startuje moja nowa gra online, i mam 2 bardzo istotne pytania :))

1. Gdzie bym mógł wypromować moją gre na tym forum ?

2. Gra startuje pojutrze, ale chciałbym zacząć robić serwer 2 do tej gry, czy jest może do tego jakiś poradnik ? :// , wiem że to głupie pytanie ale musze się tego dowiedzieć...

i czy wtedy do następnego serwera jest potzrebna nowa baza MYSQL ?

Opublikowano

Cześć

Mam takie pytanie, ponieważ pojutrze startuje moja nowa gra online, i mam 2 bardzo istotne pytania :))

1. Gdzie bym mógł wypromować moją gre na tym forum ?

2. Gra startuje pojutrze, ale chciałbym zacząć robić serwer 2 do tej gry, czy jest może do tego jakiś poradnik ? :// , wiem że to głupie pytanie ale musze się tego dowiedzieć...

>.<

1. MPCforum : Projekty Użytkowników forum

2. Mam nadzieje że tylko sobie żartujesz bo jak nie to... Ach szkoda gadać.

Tak potrzebna jest 2 baza danych.

A w najprostszy sposób robi to się tak:

Jak masz połączenie z db i nazwę bazy masz w zmiennej:

$db = 'MySQL'; ////Nazwa bazy używana przy połączeniu. 

To zmieniasz nazwę bazy na np. :

• 1_MySQL
  • 2_MySQL
  • itp.

i wtedy nazwę bazy ustalasz w taki sposób:

$db = $_GET['server'].'_MySQL'; ////Nazwa bazy używana przy połączeniu.  

Jakby co $_GET['server'] to zmienna przekazywana przez link zawierająca informacje na jakim serwerze ktoś się zalogował.

Można też zrobić to ustawiając różne adresy DNS do różnych folderów ale pewnie tego nie potrafisz.

Opublikowano

Skoro sam stworzyłeś ten silnik, to powinieneś znać infrastrukturę baz danych Twojej aplikacji.

Opublikowano

ajajajaj sorry źle to sprecyzowałem :/

z tą 2 bazą byłem niepewny więc dzięki za odpowiedz, ale chodziło mi o nieco inną rzecz, tzn . mam strone główną, jest logowanie u góry i rejestracja niżej z lewego boku, przy logowaniu są okana do uzupełnienia takie jak :

login : xxx (przykładowo) , hasło : xxx i po oknie hasło chcem dodać pole wyboru z rozwijaną listą serwerów, i chodzi mi o to jak teraz zrobić aby serwer 1 był to serwer który jutro startuje, i serwer 2 który wystartuje niedługo ..

Kurcze znowu nie jasno to opisałem ale mam nadzieje że wmiare rozumiecie ://

Opublikowano

ajajajaj sorry źle to sprecyzowałem :/

z tą 2 bazą byłem niepewny więc dzięki za odpowiedz, ale chodziło mi o nieco inną rzecz, tzn . mam strone główną, jest logowanie u góry i rejestracja niżej z lewego boku, przy logowaniu są okana do uzupełnienia takie jak :

login : xxx (przykładowo) , hasło : xxx i po oknie hasło chcem dodać pole wyboru z rozwijaną listą serwerów, i chodzi mi o to jak teraz zrobić aby serwer 1 był to serwer który jutro startuje, i serwer 2 który wystartuje niedługo ..

Kurcze znowu nie jasno to opisałem ale mam nadzieje że wmiare rozumiecie ://

Najłatwiej to zrobić jedną stronę główną ( index ), gdzie zrobisz wybierałke serwerów ( odnośniki i co tam jeszcze chcesz umieścić ) i subdomeny, które typu s1, s2.

Opublikowano

plik index.php jest gotowy, pole wyboru zrobione, teraz gdzie dodać subdomene ? ://? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/57cbf285cfa89e8e.html

baze MYSQL oczewiście wiem że trzeba utworzyć, ale do połączenia z nową bazą będe musiał utworzyć nowy plik conexao do połączenia, czyli powinienem dwa razy wgrać te pliki ? czy do sub domeny będe miał nowy katalog ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...