Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

czołgi premium - kompletne podpowiedzi

Ewelina1971

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taką prośbę aby ze 3-5 graczy którzy inwestuję w WoT-a podzieliło się jaki czołg premium 7-8 Tier kupić , który najlepiej zarabia i krótki opis średnich zarobków na 10 bitew .

Z góry dziękuję 

Opublikowano

To raczej nie jest tutorial... :/

Jagdpanzer 8,8 cm

na 10 bitew , wszystkie wygrane ok. W przybliżeniu 100 k

Imo. bzdura.Mam go, ponad 100bitew zagrane(moje wn8 ~1300 zeby nie bylo ze jestem pomidor i gadam bzdury), bitwa musi siąść dosyć dobrze zeby zarobić, jest strasznie wolny, byle med go zjada.

Dużo lepszy praktycznie będzie t34/is6, nimi zawsze dmg zrobisz i są mobilniejsze, według mnie lepsze zarabiarki.

Chociaż przy dobrych bitwach wyciąga się ponad 100k z premium.

Opublikowano

Po pierwsze nie Jagdpanzer 8.8

Tylko JagTiger 8.8 jeżeli już.

I skoro zarabiasz nim 100k na 10 bitew to polecam zmienić bota na jakiś który się chociaż porusza.

@Cheatek

On twierdzi że na 10 bitew robisz 100k, a nie że w każdej bitwie osobno xD

JagTiger to była moja pierwsza premka, potem do kolekcji przybył SP i FCM 50t. JagTiger z tej trójki daje zdecydowanie największe profity. Po 400 bitwach mogę go naprawdę szczerze pochwalić i powiedzieć, że nie zamieniłbym go na nic innego.

Opublikowano

To raczej nie jest tutorial... :/

Jagdpanzer 8,8 cm

na 10 bitew , wszystkie wygrane ok. W przybliżeniu 100 k

Cooooooo? Żeś dowalił. Po 1 Jagdpanzer nie jest czołgiem premium. Znowu zaczynasz wprowadzać w błąd...? Mam jgtigera 8.8, zrobić 2k dmg przy tej mobilności jest problem, szczególnie jak wywali go na złą mapę. Trzeba zrobić to 3,5k żeby zarobić 100k z premką, co się robi raz na 100 bitew, a nie 10/10...

JagTiger to była moja pierwsza premka, potem do kolekcji przybył SP i FCM 50t. JagTiger z tej trójki daje zdecydowanie największe profity. Po 400 bitwach mogę go naprawdę szczerze pochwalić i powiedzieć, że nie zamieniłbym go na nic innego.

Możesz powiedzieć, że nie umiem grać, ale ten czołg jest na sporej części map bezużyteczny. Brak mobilności, dobra tylko nadbudówka, obraca się 3 dni, często wychodzę z bitwy mając 1000 dmg, bo oddałem 5 pestek, bo często mi cele uciekały. Znacznie przyjemniej gra mi się IS-6 pomimo celności i penetracji. 

Opublikowano

Ja polecam dwa czołgi z tieru 8:

1. IS-6 - piękny czołg, który jedynie wymaga znania WeakSpots'ów. Robi się Nim fajne wyniki i przy okazji się dużo zarabia. Działo przeładowuje 9 sekund z groszami i biję po 390. Ma on kilka wad, a mianowicie mała penetracja na AP i oraz na APCRR.

2. FCM 50 t - Mój ulubiony czołg. Pomimo, że lamię na nim, bo wciąż go uczę się ogarniać ten czołg jest świetny. Mobilność czołgu średniego i działo w miarę dobre. Jedyna wada to pancerz, bo wszystko łyka.

Tier 7:

E 25 - Tylko E 25, bo losuje go do VIIIt, a w dodatku ma spamujące działko, epickie camo i mobilność czołgu lekkiego.

Opublikowano

Cooooooo? Żeś dowalił. Po 1 Jagdpanzer nie jest czołgiem premium. Znowu zaczynasz wprowadzać w błąd...? Mam jgtigera 8.8, zrobić 2k dmg przy tej mobilności jest problem, szczególnie jak wywali go na złą mapę. Trzeba zrobić to 3,5k żeby zarobić 100k z premką, co się robi raz na 100 bitew, a nie 10/10...

Możesz powiedzieć, że nie umiem grać, ale ten czołg jest na sporej części map bezużyteczny. Brak mobilności, dobra tylko nadbudówka, obraca się 3 dni, często wychodzę z bitwy mając 1000 dmg, bo oddałem 5 pestek, bo często mi cele uciekały. Znacznie przyjemniej gra mi się IS-6 pomimo celności i penetracji. 

Nie twierdzę, że nie umiesz grać, bo rozegrałeś na nim dużo mniej bitew niż ja. Po prostu trzeba się nim rozegrać i ogarnąć. Do czasu kiedy nie zrobiłem pierwszych ~150-200 bitew, to czasami miałem ochotę rzucić WoTa, bo "Jezu jakie to jest gówno".

Więc nie łam się Juri.

Opublikowano

Nie twierdzę, że nie umiesz grać, bo rozegrałeś na nim dużo mniej bitew niż ja. Po prostu trzeba się nim rozegrać i ogarnąć. Do czasu kiedy nie zrobiłem pierwszych ~150-200 bitew, to czasami miałem ochotę rzucić WoTa, bo "Jezu jakie to jest gówno".

Więc nie łam się Juri.

Tia, ale co zrobisz na takim np. Ensku? Dolnej płyty nie ma gdzie schować, ni do miasta, ni campa, ni tam gdzie medy.

Opublikowano

Jak zaczynasz przygodę z WOT to kup sobie Lowka lub IS6, Lowek jest najbardziej uniwersalny, IS6 ma ten + że nie rzuca go na XT. Jak lubisz grę wieżowcami, ja np. bardzo lubię t34, jest to na pewno najlepsza zarabiaczka VIII T jeśli umie się wykorzystać jego plusy, mam na nim prawie 2k bitew przy ogólnym WN8 2600+ także myślę że możesz mi w tej kwestii zaufać.

Jagoda 8.8,Fcm to już są zabawki tak jak t34, dla ludzi którzy umieją wykorzystać zalety takich czołgów i jeśli jesteś początkujący nawet o nich nie myśl ;)

Z VII to jak Ci koledzy wyżej piszą, bardzo wkurzające E25 ale tylko dla tych którzy grają przeciwko Tobie. ;)

Opublikowano

Hmm, mam Jagtigera i is-6. Jagtigerem rozegrałem 100 bitew około i to nie mój typ, tak jak mówi Juri, żeby mieć dużo srebra z bitwy trzeba zrobić a żeby mieć dmg zrobiony trzeba mieć mobilność... Zdecydowanie is-6, mała penetracja ale na 8t wystarcza.

Opublikowano

jgdtiger8.8   mam i faktycznie zarobki nim są minimalne jak na 8 Tier , myślałem o Pershingu  może is-6   . lub 112   nie wspomnę że większość powie T-34 ;)   

Opublikowano

Pershing to s**t, najtańszy 8t, cena przekłada się na jakość. E-25 wymaga umiejętności, a 112 to gorsza wersja is-6. 

Opublikowano

Ja Lowem wychodzę po 20-30k na bitwę. Wkurzająca jest tylko mobilność ale da si3 przeżyć. Działo bardzo mi się podoba, i panverz coś odbija. Uniwersalny czołg. Polecam

Opublikowano

Posiadam JagdTigera 8,8, T34, Type 59 oraz KV-5.

Z obecnie dostępnych czołgów zdecydowanie polecam T34, bardzo przyjemny czołg. Przy umiejętnej grze jest w stanie dużo zdziałać nawet w X tierowych bitwach, dzięki swojej genialnej penetracji i dobreze opancerzonej wieży. Co do zarobków JagdTiger ma troszeczkę wyższe, ale gra nim nie sprawia tyle przyjemnośći co T34.

Widać to nawet w moim winrate w tych czołgach:

JagdTiger 48-49% wygranych

T34 53-54% wygranych.

Grając JagdTigerem trzeba trafić na dobry team, gdyż jako TD nie może zbyt wiele zdziałać bez wsparcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...