Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakich postaci potrzebuję i kiedy powinienem rozegrać placementy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakich postaci według was potrzebuję do wykerowania swoich teamów na placementach?

Obecnie mam amumu, annie, ashe, katarina, kayle, master yi, morgana, nidalee, ryze, sivir, soraka, syndra, tristana, vayne, vi, warwick, xerath

Kogo powinienem dokupić? Głównie będę starał się grać mida jako xerath. 

Co do placementów - Lepiej zacząć w presezonie czy poczekać na start sezonu 5? 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Katarina na midzie jeśli nie wezmą tanków i zbyt dużo CC - kitykata - łatwo w teamfightach padają ludziki...

Nidale - nidalino na midzie pod AP, ewentualnie bot też pod AP jako support, CZY TEŻ TOP - ja preferuje mid - często wygrywam.

Syndra - na skryptach też jest podobno dobra, nie mam - więc nie wiem na jakich.

Tristana, vayne - marksman na bocie - wg. mnie vayne najlepsza do carrowania chyba że spickują taką caitlyn to early bedzie ciezkie...

Vi - na jungli spko, bez skryptów nawet.

WW - obecnie NAJLEPSZy jungler w tym patchu - bez skryptów bo łatwy jest.

Xerath -  na linii z Q obijasz, z pasywki mane regenerujesz, po 6 - jak widzisz kogos z low (sam skrpt ci pinguje) - roamujesz zeby miec zasieg ulta i dobijasz ;]

Poza tym..

Ja od siebie polecam hm..

Ahri - droga, ale z EasyAhri lub GumihoAhri ładnie ciśniesz, linie wygrywasz często, możesz po 6 roamować z ultem, ignitem - chwila roboty i jesteś nafeedowany.

na supportach gram glownie threshem (tez drogi ale dobry na #L) support.exe

NA MIDA: Leblanca jest op - FedLeblanc.exe - ładnie obijasz, combo walisz w apc/ adc i leży :] Nawet w late game dzisiaj vs vayne grałem i 1,5 combo i po niej, nawet nie zdążyła mi 50% hp zjechać :]

Orianna - też spk, ale musisz nią ogarniać co nieco - oriannawreckingballs.

RYZE - tani i... średni wg mnie :] Np twithlingryze - niby spoko, ale teraz dużo jest postaci z doskokiem, odskokiem więc masz problem, bo mogą cię jechać jak chcą :]

Zed - też drogi, ale z ZedIsBack - niezłą sieczkę robi.

Twitch - niedawno kupiłem, na marksmanie w Teamfightach często zdejmujesz 1 vs 2,3 :]

Wypisałem Ci pare postaci, które mam i którymi gram.

Dzięki nim duużo więcej wygrywam gierek.. Często w historii meczów mam 10/10 win :] czasami 8/10 :] A nie 2/10 hehe...

Pozdrawiam :]

Opublikowano

Rankedy graj teraz, by Mmr miec wieksze w nastepnym sezonie, jesli teraz wygrasz 1 0 a pozniej znowu 10 to wystartujesz z dobrej Platyny.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Polecam od siebie syndrę gdyż na GagongSyndra robi sieczkę i bez trudu idzie wycarrować grę.Najlepszym rozwiązaniem będzie przyszykowanie sobie conajmniej 2 postaci na każdą linię imo.Jeśli chcesz wojować w dżungli polecam Diane na D-Diana ponieważ ww do sezonu 5 będzie znefriony lub item do jungli który mu daję możliwość bycia "OP".Jako adc vayne i kalista jeżeli możesz się w nią zaopatrzyć.Reszty linii nie gram więc nie mogę nic doradzić wiem tylko tyle że Riven na topie nieźle sieka i też da się wycarrować grę :))))))))

949ccbbb22d5333dgen.jpg

El Chapo, donde esté peligroso?

Opublikowano

Polecam:

*na adc:

Vayne-(VayneHunter Rework - wczoraj 2x penta 1vs5),

Twitcha-(Marksman, 2x penty, w tym 1x 1vs5),

Jinx-(marksman + baseutl2 ładnie ściąga z ulta ;D).

Ezreal-(EeasyEz - czy jakoś tak)

Kog'Maw-(DevKogmaw)

*na mida:
Katarina-(KatarinaKittyKill = easy penta co 2 mecz),

LeBlanc-(FedLeblanc),

Ahri-(EasyAhri, tylko w late jak mają tanków będziesz mieć trudno samemu wygrać).

*na topa:
Riven-(Ja używam yol0riven i gra mi się dobrze)

Rengar-(SkoRengar)

*na jungle:

WW-(No need hax)

Pantheon

Rengar

Olaf.

Opublikowano

dwie postacie na każdą linie:

TOP: Riven(y0lo), Jayce(sharpv2)

Jungle: Vi(vi.exe), Amumu(stoned)

Mid: Syndra(gagong), Xerath(xerath.exe)

ADC: Corki(D-Corki), Vayne(Marksman)

Support: Janna(Support.exe), Blitz(grabthatblitz)

na moim smurfie mam tylko te postacie (plus te najtańsze aby mieć wystarczająco dużo do rankedów) wbiłem ponownie platyne :P

x

Opublikowano

Rankedy graj teraz, by Mmr miec wieksze w nastepnym sezonie, jesli teraz wygrasz 1 0 a pozniej znowu 10 to wystartujesz z dobrej Platyny.

Człowieku nie da sie .... Max gold 1 po 10 meczach 

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...